Kajol Mukherjee

Średnia ocena dla całej twórczości
7,4/10 111.520
głosów
Średnia ocena
8,1/10 4.569
głosów
data urodzenia:1974-08-05
miejsce urodzenia:Bombaj (obecnie Mumbaj), Indie
Wzrost:157 cm
stan cywilny:mąż Ajay Devgn (od 24.02.1999), 2 dzieci: córka Nysa (ur. 20.04.2003), syn Yug (ur. 13.09.2010)
Kajol
wszystkie 4 biografie

Kajol urodziła się 5 sierpnia 1975 r. w Indiach. Pochodzi z rodziny silnie związanej z kinem. Po ukończeniu szkoły rozpoczęła karierę filmową w wieku szesnastu lat. Zadebiutowała w filmie „Bekhudi” (1992 r.), gdzie wcieliła się w postać Radhiki. Kajol wystąpiła w wielu wilmach, ale nie wszystkie odniosły sukces. Pojawiła się w kilku największych produkcjach Bollywoodu, np. „Żona dla zuchwałych”, „Coś się dzieje”, „Czasem słońce, czasem deszcz”. Ta piękna aktorka jako pierwsza w historii kobieta otrzymała Filmfare Best Villain Award, nagrodę przyznawaną przez magazyn „Filmfare”, za rolę w filmie „Gupt: The Hidden Truth”. 24 lutego 1999 r. wyszła za mąż za aktora Ajaya Devagana. Kajol wystąpiła w sławnym programie rozrywkowym „Kaun Banega Crorepati” (indyjska wersja „Millionerów”). Dzięki temu wygrała wraz z mężem pokaźną sumę pieniędzy i przekazała ją na szpital w Chennai. W kwietniu 2003 r. urodziła córeczkę o imieniu Nysa. Po narodzinach dziecka Kajol wróciła do pracy. 26 maja 2006 r. na ekranach kin pojawił się film „Unicestwienie”, w którym zagrała niewidomą Zoolę Ali Bag.

znana z

ocena ról aktorskich

10 1 głos
Kajol jako Zooni Ali Beg
Fanaa Zooni Ali Beg
10 1 głos
Kajol jako Mandira
10 1 głos
9,0 1 głos
Kajol jako Tancerka na przyjęciu zaręczynowym Kajol jako Tancerka na przyjęciu zaręczynowym Kajol jako Tancerka na przyjęciu zaręczynowym Kajol jako Tancerka na przyjęciu zaręczynowym
Gdyby jutra nie było Tancerka na przyjęciu zaręczynowym
7,0 1 głos
Kajol jako Kobieta tańcząca przy akompaniamencie pianina Kajol jako Kobieta tańcząca przy akompaniamencie pianina Kajol jako Kobieta tańcząca przy akompaniamencie pianina Kajol jako Kobieta tańcząca przy akompaniamencie pianina
Nigdy nie mów żegnaj Kobieta tańcząca przy akompaniamencie pianina
7,0 1 głos
Kajol jako Tancerka w piosence "Phir Milenge Chalte Chalte"
Do zakochania jeden krok Tancerka w piosence "Phir Milenge Chalte Chalte"
7,0 1 głos
Kajol jako Tancerka w piosence "The Disco Song"
Student Of The Year Tancerka w piosence "The Disco Song"
7,0 1 głos

filmografia

przejdź do zawodu:
tytułśredniaw roli
2012
6,5Tancerka w piosence "The Disco Song"
    2010
    7,8Mandira
      Mandira - Kajol Nazywam się Khan - Mandira
      2010 
      6,4 
        2010 
        7,8Maya
          Maya - Kajol We Are Family - Maya
          2008
          • Ty i ja
          • U, Me Aur Hum
          • za tę rolę otrzymała nominację do nagrody Filmfare
          7,7Piya Saxena / Piya Mehra
            2008 
            7,5 
              2008 
              7,8Tancerka w piosence "Phir Milenge Chalte Chalte"
                2006
                • Fanaa
                • za tę rolę otrzymała nagrodę Filmfare oraz 1 nominację
                7,6Zooni Ali Beg
                  Zooni Ali Beg - Kajol Fanaa - Zooni Ali Beg
                  2006 
                  7,7Kobieta tańcząca przy akompaniamencie pianina
                  • (niewymieniony w czołówce)
                  2003
                  7,7Tancerka na przyjęciu zaręczynowym
                  • (niewymieniony w czołówce)
                  2001
                  6,8Anjali Sharma
                    Anjali Sharma - Kajol Czasem słońce, czasem deszcz - Anjali Sharma
                    2001 
                    7,4Tina / Sweety
                      2000
                      7,7Anna
                        1999
                        7,8Nandita Rai
                          1999 
                          6,5Megha
                            1999 
                            8,2Pinky
                              1998
                              7,7Anjali Sharma
                                1998 
                                7,3Muskaan Thakur
                                  1998 
                                  • Dushman
                                  • za tę rolę otrzymała nominację do nagrody Filmfare
                                  6,7Sonia / Naina Saigal
                                    1998 
                                    7,8Sanjana
                                      1997
                                      6,8Isha Diwan
                                        1997 
                                        7,5Kajal
                                          1997 
                                          7,4Rani Sharma / Reshma
                                            1997 
                                            6,0Priya
                                              1996
                                              6,8Neha
                                                1995
                                                7,7Simran Singh
                                                  1995 
                                                  7,4Sonia Saxena
                                                    1995 
                                                    7,3Sharmila
                                                      1995 
                                                      6,2Ritu
                                                        1995 
                                                        5,9Kavita
                                                          1994
                                                          • Yeh Dillagi
                                                          • za tę rolę otrzymała nominację do nagrody Filmfare
                                                          6,9Sapna "Sajna" Bannerjee
                                                            1994 
                                                            7,0Sita
                                                              1993
                                                              7,1Priya Chopra
                                                                1992
                                                                7,5Radhika
                                                                  1983
                                                                  Dziecko
                                                                  • (niewymieniony w czołówce)
                                                                  2012
                                                                  6,7Angie
                                                                  • (głos)
                                                                  2009
                                                                  7,0
                                                                  • (ona sama)
                                                                  2007
                                                                  7,6Tancerka w piosence "Deewangi Deewangi"
                                                                  • (ona sama)
                                                                  2006
                                                                  7,7
                                                                  • (ona sama)
                                                                  1998
                                                                  7,3Dziewczyna na stacji
                                                                    • Jej rodzicami są aktorka Tanuja i producent Shomu Mukherjee.
                                                                    • Przy produkcji "Fanaa" aktorka odmówiła kręcenia w Kaszmirze w obawie o ataki terrorystyczne. Ostatecznie zdjęcia nakręcono w lutym 2006 roku w polskich Tatrach.
                                                                    • Kajol jest Ambasadorem Dobrej Woli fundacji Loomba Trust założonej w Wielkiej Brytani. Honorową plakietkę wręczyła jej Cherie Blair, żona byłego premiera.

                                                                    dyskusja

                                                                    (90 tematów)
                                                                    tytułautorpostyostatnio pisał

                                                                    JAKA WEDŁUG WAS JEST NAJLEPSZA PARA Z BOLLYWOOD?????

                                                                    Moim zdaniem najlepsza parą jest Kajol i Shah Rukh Khan a waszym?????
                                                                    34

                                                                    Ona

                                                                    Jej gra Aktorska przebija wszystkie Aktorki...Ona jest Diamentem który rozświetla
                                                                    kluska1518 kluska1518
                                                                    ocena: 10
                                                                    0
                                                                     

                                                                    Kto waszym zdaniem jest ładniejszy?

                                                                    Kajol czy Aishwarya Rai? Ja osobiście bardziej wolę Kajol. W filmie ma bardzo wyrazistą mimikę, a urocza twarz Ash ... czytaj dalej
                                                                    97

                                                                    Przepiękna

                                                                    jest cudowna, piękna ! Zachwyca urodą ! :)
                                                                    2

                                                                    Dlaczego..

                                                                    Dlaczego ona musi być tak Bosko przepiękna ;____: Czy tylko ja uważam, że jest najśliczniejszą kobietą na świecie? Sama jestem, a na prawdę ... czytaj dalej
                                                                    5
                                                                    Zobacz wiecej tematow

                                                                    Dowiedz się więcej o

                                                                    WTF:false,ads:true