Kajol Mukherjee

Średnia ocena dla całej twórczości
7,4/10 112.623
głosy
Średnia ocena
8,1/10 4.587
głosów
data urodzenia:1974-08-05
miejsce urodzenia:Bombaj (obecnie Mumbaj), Indie
Wzrost:157 cm
stan cywilny:mąż Ajay Devgn (od 24.02.1999), 2 dzieci: córka Nysa (ur. 20.04.2003), syn Yug (ur. 13.09.2010)
Kajol
wszystkie 4 biografie

Kajol urodziła się 5 sierpnia 1975 r. w Indiach. Pochodzi z rodziny silnie związanej z kinem. Po ukończeniu szkoły rozpoczęła karierę filmową w wieku szesnastu lat. Zadebiutowała w filmie „Bekhudi” (1992 r.), gdzie wcieliła się w postać Radhiki. Kajol wystąpiła w wielu wilmach, ale nie wszystkie odniosły sukces. Pojawiła się w kilku największych produkcjach Bollywoodu, np. „Żona dla zuchwałych”, „Coś się dzieje”, „Czasem słońce, czasem deszcz”. Ta piękna aktorka jako pierwsza w historii kobieta otrzymała Filmfare Best Villain Award, nagrodę przyznawaną przez magazyn „Filmfare”, za rolę w filmie „Gupt: The Hidden Truth”. 24 lutego 1999 r. wyszła za mąż za aktora Ajaya Devagana. Kajol wystąpiła w sławnym programie rozrywkowym „Kaun Banega Crorepati” (indyjska wersja „Millionerów”). Dzięki temu wygrała wraz z mężem pokaźną sumę pieniędzy i przekazała ją na szpital w Chennai. W kwietniu 2003 r. urodziła córeczkę o imieniu Nysa. Po narodzinach dziecka Kajol wróciła do pracy. 26 maja 2006 r. na ekranach kin pojawił się film „Unicestwienie”, w którym zagrała niewidomą Zoolę Ali Bag.

znana z

ocena ról aktorskich

10 1 głos
Kajol jako Zooni Ali Beg
Fanaa Zooni Ali Beg
10 1 głos
Kajol jako Mandira
10 1 głos

filmografia

przejdź do zawodu:
tytułśredniaw roli
2012
6,6Tancerka w piosence "The Disco Song"
    2010
    7,8Mandira
      Mandira - Kajol Nazywam się Khan - Mandira
      2010 
      6,4Priya
        2010 
        7,8Maya
          Maya - Kajol We Are Family - Maya
          2008
          • Ty i ja
          • U, Me Aur Hum
          • za tę rolę otrzymała nominację do nagrody Filmfare
          7,7Piya Saxena / Piya Mehra
            2008 
            7,5 
              2008 
              7,8Tancerka w piosence "Phir Milenge Chalte Chalte"
                2006
                • Fanaa
                • za tę rolę otrzymała nagrodę Filmfare oraz 1 nominację
                7,6Zooni Ali Beg
                  Zooni Ali Beg - Kajol Fanaa - Zooni Ali Beg
                  2006 
                  7,7Kobieta tańcząca przy akompaniamencie pianina
                  • (niewymieniony w czołówce)
                  2003
                  7,7Tancerka na przyjęciu zaręczynowym
                  • (niewymieniony w czołówce)
                  2001
                  6,8Anjali Sharma
                    Anjali Sharma - Kajol Czasem słońce, czasem deszcz - Anjali Sharma
                    2001 
                    7,4Tina / Sweety
                      2000
                      7,7Anna
                        1999
                        7,8Nandita Rai
                          1999 
                          6,5Megha
                            1999 
                            8,2Pinky
                              1998
                              7,7Anjali Sharma
                                1998 
                                7,3Muskaan Thakur
                                  1998 
                                  • Dushman
                                  • za tę rolę otrzymała nominację do nagrody Filmfare
                                  6,7Sonia / Naina Saigal
                                    1998 
                                    7,8Sanjana
                                      1997
                                      6,8Isha Diwan
                                        1997 
                                        7,5Kajal
                                          1997 
                                          7,4Rani Sharma / Reshma
                                            1997 
                                            6,0Priya
                                              1996
                                              6,8Neha
                                                1995
                                                7,7Simran Singh
                                                  1995 
                                                  7,4Sonia Saxena
                                                    1995 
                                                    7,3Sharmila
                                                      1995 
                                                      6,2Ritu
                                                        1995 
                                                        5,9Kavita
                                                          1994
                                                          • Yeh Dillagi
                                                          • za tę rolę otrzymała nominację do nagrody Filmfare
                                                          6,9Sapna "Sajna" Bannerjee
                                                            1994 
                                                            7,0Sita
                                                              1993
                                                              7,1Priya Chopra
                                                                1992
                                                                7,5Radhika
                                                                  1983
                                                                  Dziecko
                                                                  • (niewymieniony w czołówce)
                                                                  2012
                                                                  6,7Angie
                                                                  • (głos)
                                                                  2009
                                                                  7,0
                                                                  • (ona sama)
                                                                  2007
                                                                  7,6Tancerka w piosence "Deewangi Deewangi"
                                                                  • (ona sama)
                                                                  2006
                                                                  7,6
                                                                  • (ona sama)
                                                                  1998
                                                                  7,3Dziewczyna na stacji
                                                                    • Jej rodzicami są aktorka Tanuja i producent Shomu Mukherjee.
                                                                    • Przy produkcji "Fanaa" aktorka odmówiła kręcenia w Kaszmirze w obawie o ataki terrorystyczne. Ostatecznie zdjęcia nakręcono w lutym 2006 roku w polskich Tatrach.
                                                                    • Kajol jest Ambasadorem Dobrej Woli fundacji Loomba Trust założonej w Wielkiej Brytani. Honorową plakietkę wręczyła jej Cherie Blair, żona byłego premiera.

                                                                    dyskusja

                                                                    (90 tematów)
                                                                    tytułautorpostyostatnio pisał

                                                                    JAKA WEDŁUG WAS JEST NAJLEPSZA PARA Z BOLLYWOOD?????

                                                                    Moim zdaniem najlepsza parą jest Kajol i Shah Rukh Khan a waszym?????
                                                                    34

                                                                    Ona

                                                                    Jej gra Aktorska przebija wszystkie Aktorki...Ona jest Diamentem który rozświetla
                                                                    kluska1518 kluska1518
                                                                    ocena: 10
                                                                    0
                                                                     

                                                                    Kto waszym zdaniem jest ładniejszy?

                                                                    Kajol czy Aishwarya Rai? Ja osobiście bardziej wolę Kajol. W filmie ma bardzo wyrazistą mimikę, a urocza twarz Ash ... czytaj dalej
                                                                    97

                                                                    Przepiękna

                                                                    jest cudowna, piękna ! Zachwyca urodą ! :)
                                                                    2

                                                                    Dlaczego..

                                                                    Dlaczego ona musi być tak Bosko przepiękna ;____: Czy tylko ja uważam, że jest najśliczniejszą kobietą na świecie? Sama jestem, a na prawdę ... czytaj dalej
                                                                    5
                                                                    Zobacz wiecej tematow

                                                                    Dowiedz się więcej o