Robert Thomas-Pattinson

Średnia ocena dla całej twórczości
6,5/10 1.237.828
głosów
Średnia ocena
7,0/10 28.549
głosów
8.216 osób dodało do ulubionych
data urodzenia:1986-05-13
miejsce urodzenia:Londyn, Anglia, Wielka Brytania
Wzrost:185 cm
Robert Pattinson
wszystkie 4 biografie

Robert od najmłodszych lat był świetnym sportowcem, łapał się dosłownie każdego sportu, od piłki nożnej aż po snowboarding. Spróbował swoich sił także w muzyce a rezultatem tego jest świetna gra na gitarze i keyboardzie. Jego pierwszym filmem był "Vanity" u boku Reese Witherspoon. w 2003 roku Robert dostał rolę Cedricka Diggory'ego w czwartej części przygód Harrego Pottera czyli "Harry Potter i Czara Ognia".

znany z

filmografia

przejdź do zawodu:
tytułśredniaw roli
2015
Jimmy
    2015 
    7,0 
       
      2015 
      Dennis Stock
        2014
        Eric Maddox
          2014 
          7,2Reynolds
            Reynolds - Robert Pattinson The Rover - Reynolds
            2014 
            Pułkownik T.E. Lawrence
              2014 
              7,4Jerome
                Jerome - Robert Pattinson Mapy Gwiazd - Jerome
                2012
                5,3Georges Duroy
                  Georges Duroy - Robert Pattinson Uwodziciel - Georges Duroy
                  2012 
                  6,1Edward Cullen
                    Edward Cullen - Robert Pattinson Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 2 - Edward Cullen
                    2012 
                    4,3Eric Packer
                      Eric Packer - Robert Pattinson Cosmopolis - Eric Packer
                      2011
                      • Woda dla słoni
                      • Water for Elephants
                      • za tę rolę otrzymał nagrodę Teen Choice
                      7,2Jacob Jankowski
                        Jacob Jankowski - Robert Pattinson Woda dla słoni - Jacob Jankowski
                        2011 
                        5,7Edward Cullen
                          Edward Cullen - Robert Pattinson Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 1 - Edward Cullen
                          2010
                          • Saga "Zmierzch": Zaćmienie
                          • The Twilight Saga: Eclipse
                          • za tę rolę otrzymał nagrodę Kryształowa Statuetka oraz 5 innych nagród i 3 nominacje
                          5,8Edward Cullen
                            Edward Cullen - Robert Pattinson Saga "Zmierzch": Zaćmienie - Edward Cullen
                            2010 
                            • Twój na zawsze
                            • Remember Me
                            • za tę rolę otrzymał nagrodę Teen Choice oraz 1 nominację
                            7,5Tyler Hawkins
                              Tyler Hawkins - Robert Pattinson Twój na zawsze - Tyler Hawkins
                              2010 
                              4,1Richard "The Summer House"
                              • (segment)
                              2009
                              6,1Richard
                                2009 
                                5,6Edward Cullen
                                  Edward Cullen - Robert Pattinson Saga "Zmierzch": Księżyc w nowiu - Edward Cullen
                                  2008
                                  • How to Be
                                  • za tę rolę otrzymał nagrodę Wielkie wyróżnienie Jury
                                  6,3Art
                                    Art - Robert Pattinson How to Be - Art
                                    2008 
                                    6,6Salvador Dali
                                      Salvador Dali - Robert Pattinson Popiołki - Salvador Dali
                                      2008 
                                      • Zmierzch
                                      • Twilight
                                      • za tę rolę otrzymał nagrodę Kryształowa Statuetka oraz 6 innych nagród
                                      5,6Edward Cullen
                                        Edward Cullen - Robert Pattinson Zmierzch - Edward Cullen
                                        2007
                                        7,4Cedrik Diggory
                                          2007 
                                          7,0Daniel Gale
                                            2006
                                            6,5Toby Jugg
                                              2005
                                              7,5Cedric Diggory
                                                Cedric Diggory - Robert Pattinson Harry Potter i Czara Ognia - Cedric Diggory
                                                2004
                                                6,9Giselher
                                                  2004 
                                                  6,7Starszy Rawdy Crawley
                                                  • (niewymieniony w czołówce)
                                                  2010
                                                  7,5
                                                  • (producent wykonawczy)
                                                   
                                                  2012
                                                  8,9
                                                  • (on sam)
                                                   
                                                  2009
                                                  8,6
                                                  • (on sam)
                                                   
                                                  2009 
                                                  5,2
                                                  • (on sam)
                                                   
                                                  2006
                                                  8,3
                                                  • (on sam)
                                                   
                                                  2006 
                                                  8,5
                                                  • (on sam)
                                                   
                                                  2006 
                                                  8,1
                                                  • (on sam)
                                                   
                                                  2006 
                                                  7,6
                                                  • (on sam)
                                                   
                                                  2006 
                                                  7,5
                                                  • (on sam)
                                                   
                                                  2005
                                                  7,9
                                                  • (on sam)
                                                   
                                                  2010
                                                  6,8
                                                  • (zdjęcia)
                                                  • (on sam)
                                                   
                                                  • Gra w zespole muzycznym "Bad Girl".
                                                  • Ukończył Szkołę Średnią Harrodian School w Londynie (Anglia, Wielka Brytania).
                                                  • Wykonał 2 piosenki na potrzeby filmu ''Zmierzch'': "Never Think" oraz "Let Me Sign".

                                                  dyskusja

                                                  (749 tematów)
                                                  tytułautorpostyostatnio pisał

                                                  :P

                                                  obejrzałam 4 tytuły średnia ocen 5,2 :D a jak u Was?
                                                  69

                                                  Przez te wszystkie gnioty...

                                                  ...typu Zmierzch i inne takie, wszyscy uważają go za złego aktora. Nieprawda! Wystarczy chociażby spojrzeć na jego rolę ... czytaj dalej
                                                  22

                                                  zaczyna grać w dobrych filmach

                                                  takie moje spostrzeżenie.
                                                  5

                                                  Ma szczęście

                                                  Gra od 2004 i jeszcze udaje mu się te złote maliny omijać
                                                  1

                                                  Gość ma

                                                  świetną mimikę , sam wdzięk. Nie wystarczy być młodym, trzeba jeszcze mieć to coś a on ma, czaruje. Jak nikt, nadaje się do roli uwodziciela.
                                                  felicytas felicytas
                                                  ocena: 7
                                                  0
                                                   
                                                  Zobacz wiecej tematow

                                                  Dowiedz się więcej o

                                                  WTF:false,ads:true