Oddaję hołd twórcom i aktorom, każdej osobie która pracowała przy tym serialu. Jeden z najbardziej wartościowych seriali. Jestem pełen podziwu dla Pana Jamesa Spadera - Alan Shore to jedna z najbardziej charyzmatycznych postaci (moim zdaniem) w historii ekranu każdego rozmiaru.
Serial, który nie skupia się na jednej...
Bardziej groteska niż serial prawniczy, ale zamierzona i sprawnie sfilmowana. Mamy co prawda wrażenie, że zamiast w najbardziej szanowanej kancelarii prawniczej w Bostonie "znajdujemy się" w domu dla obłąkanych, ale... może o to chodziło. Większość tutejszych "prawników" to albo ludzie którzy dość dawno postradali...
Wadą jest oczywiście znikanie pierwszoplanowych postaci najczęściej nawet bez słowa
wyjaśnienia, tak że z pierwszego sezonu do końca przetrwali tylko alan i danny.
Lori w drugim sezonie pojawiła się na pół minuty.
Clarence, Lorrain, Sara, Garret, Claire czyli postacie, które były w intrze zanikają bez słowa co...
Witam, właśnie obejrzałem ostatni odcinek serialu. To było po prostu piękne, niezapomniane przeżycie. A zamknięcie - cud malina (nie mylić ze słynnymi "Malinami").
Twórcy zrobili to tak, że po wszystkich sezonach, czuje się wspaniale. Żadnej nostalgii, niedosytu lub odwrotnie przesytu i przeciągania na siłę. W sam raz...
Boston Legal oglądałam równo jak wychodził w USA dlatego już nie pamiętam, który to był
odcinek w którym Danny Crane zaprosił na kolację Shirley w celu jej poderwania i miał
wtedy założone wężyki przez które "plakał". Chciał w ten sposób pokazać jaki jest wrażliwy
itp. Kojarzy ktoś który to sezon i odcinek ? Będę...