PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=401060}
6,5 91 tys. ocen
6,5 10 1 90509
6,2 38 krytyków
Grindhouse: Planet Terror
powrót do forum filmu Grindhouse: Planet Terror

Planet Terror to kawał surowego mięcha, w które trzeba się mocno wgryźć i cieszyc się, że się rusza! Smacznego panowie i panie! Oglądając ten film miałem w ustach smak czegoś tuczącego, niezdrowego, grillowanego, smarzonego, pikantnego, twardego, wchodzącego między zemby i pysznego. Kocham ten klimat! Maniacy "Martwicy Mózgu", "Martwego Zła", "<tu wpisać dowolną porę dnia czy nocy> Żywych Trupów", "Martwego Zła 2", "Martwego Zła 3" itp. łączcie się albowiem Planet Terror to kwintesencja tych filmów i coś więcej... I love that tasty motherf***er!

ocenił(a) film na 9
Bloody_Hell

"
Tłusty, surowy, pikantny stek!" - ale jakże zjadliwy! Rodriguez nakręcił wymiatający film będący pastiżem wszelkich filmików o żywych trupach + martwica mózgu czy evil Dead. Jaki jest tego rezultat?
ano taki ze Grindhouse vol 2 jest znacznie lepszy niż vol 1. Postacie są bardzo fajnie zarysowane, co chwilę zalatuje kiczowatością scen z horrorów z lat 70( m.in sceny Gore gdy hektolitrami leje sie krew lub obcinają ręce, nogi i inne części ciała, lub Scenka z Quentinem bez spodni......)i kilka textów poprostu zwala z nóg( "Zawołajcie mi tu Lousia" ;-)lub text z papieżem)
Kapitalny klimat filmu, naprawdę szaczun dla rodrigueza bo wplutł w jeden film wiele kiczowatości z kina gore lat70 i wyszłedł naprawdę kawał porządnego kina!

9/10 Planter Terror
7/10 Death Proof

ocenił(a) film na 8
FvJ

No! I w końcu ktos to rozumie! Dla mnie cały Grindhouse (Planet Terror i Death proof) zasługuje na tłuściutką DZIEWIĄTECZKĘ (9)!

A "Louis moczy ch**a" ;)

ocenił(a) film na 7
Bloody_Hell

A "Louis moczy ch**a" ;) Albo "Bezużyteczny,niczym fiut papieża" LoL

ocenił(a) film na 7
Bloody_Hell

W 111% podzielam Wasze zdanie - poprostu rewelacja !!!

Pozdrofka

ocenił(a) film na 9
Bloody_Hell

W 666%:) przyznaję Ci rację dla mnie MASAKRA !!!

ocenił(a) film na 10
Dlugas

To może będzie lista fanów^^ (najlepszym synonimem jest: dla osób, które te filmy rozumieją), tutaj, co? ;]
9/10 to za mało, 10 wyraża wszystko. Po prostu.

freepick

Rewelka! Dla mnie PT to całkiem sympatyczna komedia, ogląda się całkiem przyjemnie. Zauważył ktoś (oprócz mnie ;), że na plakacie babka ma protezę na lewej nodze a w filmie na prawej ;)

Bloody_Hell

ZęBY JAK JUż..............................................

ocenił(a) film na 8
Pierdzordzi

Wiem, że "zęby". Ale jakoś tak mam, że na klawiarurze błędy jak analfabeta walę... Potem klikam "wyślij", czytam i... PAC! Jaki ze mnie debil! Nie wiem czemu... Na papierze bym tak w życiu nie napisał... A zresztą mniejsza o to. My tu o filmie a nie o ortograWJI :)

ocenił(a) film na 6
Bloody_Hell

A ja sie nie do końca zgodze... Mięso mi jako tako smakowało, ale chyba naprawde ważną rzeczą był ten sos... Troche sosu mi zabrakło...
Kawał dobrego (znaczy sie megabeznadziejnego) kina,ale według mnie nic ponad to. Film do obejrzenia,ale czym sie zachwycać? Nie do końca rozumiem...

Aha...Death Proof podobał mi sie bardziej...Był przegadany,gadali cały film a jednak chciało sie ich słuchać... Ale to 2 całkiem inne filmy i w sumie porównywanie ich nie do końca ma sens...

ocenił(a) film na 8
barnaba

No właśnie... Dwa inne filmy. Dla mnie są wyśmienite każdy na swój sposób. Ale tak naprawdę Death Proof bardziej mi się wrył w pamięć... To chyba przez Kura... Ten śmiech w samochodzie... A na końcu skowyczenie. Ale śmieszne!

ocenił(a) film na 9
Bloody_Hell

Grindhouse to piękny kawał kina chłopaki mogli by częściej filmy kręcić :P Bo już mi się zaczyna odbijać tym fastfoodem który zapodają inni gorsi kucharze ;]

9/10 of cozz ;]

ocenił(a) film na 8
Bloody_Hell

Ups, KURTA hehehehehe.......

ocenił(a) film na 10
Bloody_Hell

Obie części są REWELACJĄ. Są oryginalne, zrobione dla frajdy, lekko i przyjemnie. Chcę więcej takich produkcji!

ocenił(a) film na 8
Nachtjager

Maczeta już w drodze (podobno)... Nic tylko palce lizać...

ocenił(a) film na 10
Bloody_Hell

YEA, nie mogę się doczekac filmu Machete - Trejo jest zarąbisty, bedzie fajnie zobaczyc go w głównej roli.

ocenił(a) film na 8
Nachtjager

Twardy Meksykanin... Hehehe... "Jeśli wynajmujesz Maczetę do zabicia złych gości... Upewnij się, że ty nie jesteś złym gościem..."