jak w tytule!!!
Drżące ciało
Złe Wychowanie to moi ulubieńcy a Wasi?
ja tez uwielbiam almodovara,moje ulubione to czym sobie na to wszystko zasluzylam zle wychowanie porozmawiaj z nia,ale wszystkie kocham. ci co go nie lubia po prostu sie nie znaja i juz!
ja tez!!
Pedro chwala ci za złe wychowanie i za to ze dzieki tobie zobaczylam Gaela Bernala!!!
Przydalby sie jaszcze jeden taki Aldomovar....
Moje ulubione to : Hable con ella, i Todo sobre mi madre. JEgo filmy są genialne, niech on robi filmy do końca i dłużej :)
Kocham Pedro!!!!!!!!To jeden z moich najlepszych reżyserów.Uwielbiam "Drżące ciało", "Kobiety na skraju załamania nerwowego", "Volver" no i oczywiście "Porozmawiaj z nią".
Kocham Almodovara bardziej niż można sobie wyobrazić...
Wybrać najlepsze spośród jego filmów? ...ależ wszystkie są najlepsze...
Jestem również jego fanem a za najwybitniejszy film w jego dorobku uważam właśnie "Porozmawiaj z nią".
Almodovar to mistrz. Mysle, ze wiecej jest takich rezyserów ale w polskich kinach prawie same amerykanskie filmy lecą. jakby tak puszczali z calego swiata np. Argentyny, Austri.... to znalazłoby sie wiele, wiele dobrych filmów.
Almodovar mi numero 1! Wszystkie jego filmy są świetne ale te najlepsze to:"Porozmawiaj z nią", "Wszystko o mojej matce", "Kika" i "Kobiety na skraju...". Już nie mogę się doczekać kolejnych jego dzieł.
Drżące Ciało , Porozmawiaj z nią , Zwiąż mnie - świetne filmy moim zdaniem. Nie miałem okazji obejrzeć jeszcze Wszystko o mojej matce, lecz zapewne to zrobie:) Jak i Kika i Kobiety ....Za to Prawo pożądania było dla mnie Anty ... jeszcze gorzej było ze Złym Wychowaniem! A Volver może zły nie był ale do dobrych też nie należał moim zdaniem. Co by nie mówić Almodovar jest wybitnym reżyserem. \
Pytanie czy jest on gejem ... pytam ze względu na tematykę większośći filmów??
Uwielbiam jego wszystkie filmy, ktore dotychczas obejrzałam, najbardziej jednak wszystko o mojej matce, porozmawiaj z nią i Volver, lecz inne również są godne polecenia :) łaczę sie zatem z Tobą w miłości do filmów Almodovara ;)
Wielbię Pedro!! To co tworzy to prawdziwa sztuka, klasa, mnóstwo emocji, świat od troche innej strony niz codziennie go poznajemy. Więcej takich filmów !!!
"kobiety na skraju załamania nerwowego
"drżące ciało"
"KIKA"
zdecydowanie najlepsze.. wszyscy widze faworuzują "todo sobre mi madre".. ten nie należy do moich ulubionych, chociaż pod względem gry aktorów jest prawie najlepszy.. szczególnie niezastąpiona Cecilia Roth..
"las mujeres [...] de nervioso" są zupełnie dla almodovara nietypowe, bardzo odbijają sie na tle innych.. mimo tytułu jest to świetna komedia .. istna groteska.
ja na razie obejrzałem "porozmawiaj z nią" i "wszystko o mojej matce" strasznie mi się podobały :)) wyruszam na poszukiwania następnych filmów Geniusza! :)