PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=248045}
7,1 74 tys. ocen
7,1 10 1 74288
6,0 22 krytyków
Rocky Balboa
powrót do forum filmu Rocky Balboa

Rocky przed ogłoszeniem wyników opuszcza ring, lecz w przepisach boksu jest napisane, że zawodnik nie może opuścić ringu przed ogłoszeniem werdyktu ;d
Ale wiem. Rocky stoi ponad prawem. I rozumiem, że on miał wyje*ane na wynik, ale jeżeli ktoś chciałby być dokładny to już wie.

bartol122

Kryzsytof Włodarczyk po wygranej kilka dni temu walce o ZAWODOWE mistrzostwo swiata WBC z Fragomenim zszedl z ringu przed werdyktem i nikt mu jaj za to nie urwał. Włodarczyk tez stoi ponad prawem wiec nie ekscytuj sie tak

ocenił(a) film na 8
bartol122

No dobrze, ale on zszedł na sekundę a Rocky spierdo lił z ringu.

ocenił(a) film na 8
bartol122

no wielkie mi halo

bartol122

to miala byc walka pokazowa, tak wiec dla nich regulamin nie byl tak restrykcyjny. Poza tym rocky wyrzucil z siebie, to co jemu ciazylo i wisial mu werdykt. Tak w skrocie, bo czepiacie sie szczegolow zaraz jakis jelop zacznie pisac ze za malo walk bylo walk itp...rocky zawsze byl i jest filmem z gatunku dramat tyle temacie i troche poza nim.

bartol122

takie zejście z ringu jest nieregulaminowe, ale w filmie nagięli to bo gdyby stali na ringu dalej, i wtedy ogłoszono werdykt, to nie była by tak widoczna wewnętrzna wygrana Rockyego, a tak jest symboliczne przybicie piony przez ludzi, i okrzyki Rocky Rocky na znak uznania. W wcześniejszych filmach gdzie miał wygrać, oczywiście czekał na laury na ringu, ot cała filozofia.

bartol122

Musiał zejść bo go zawołałem, sorry.

Nuzurame

On już miał w dupie ten werdykt i dlatego zszedł bo był już duchowym zwycięzcą tego pojedynku. Bo w sporcie nie liczy się zawsze sukces ale głównie też jakim jesteś człowiekiem.

bartol122

To był pokaz, nie prawdziwa walka o tytuł która trwała by wtedy 12 rund.

Golden415

Skąd ? Jaki pokaz ? Oni tam walczyli prawie do upadłego, a "pokaz" to było określenie jakiego używali ci menadżerzy murzynka. Tak jak powiedział jeden z komentatorów - "mówimy na tą walkę <<pokaz>>, żeby nie powiedzieć <<masakra>>" (parafraza)

ocenił(a) film na 9
Nuzurame

Miała 10 rund, i to była pokazówka. A nie prawdziwa walka o tytuł, więc Rocky mógł sobie iść gdzie mu się podobało, więc ten temat jest bezsensu.

ocenił(a) film na 8
Golden415

normalna walka moze trwac mniej niz 12 rund i bynajmniej nie jest walka pokazową

bartol122

Wielokrotnie widziałem jak bokserzy schodzili z ringu nawet do szatni (po dyskwalifikacji), niemniej jednak, Rocky mógł zejść przed ogłoszeniem werdyktu.