Portal Wirtualne Media zaprezentował nowe logo Filmwebu. Co o nim sądzicie?
http://www.wirtualnemedia.pl/artykul/filmweb-pl-zmienia-logo-na-zolte
http://www.filmweb.pl/film/Avengers%3A+Czas+Ultrona-2015-637247/discussion/Zwias tun+z+dubbingiem.,2582747
ponownie zgłaszam to multikonto.
http://www.filmweb.pl/user/czosnako
jej wypowiedz do innych użytkowników jest bardzo wulgarna
cytuję
"namierzyć, to sobie możesz czekoladowe oko między pośladkami, i wetknąć tam palec"
to jest wszytko w tym temacie który podałem link
Straszny koszmar. Po co zmieniać coś co było naprawdę dobre? I jeszcze w tak fatalnym stylu... Totalny krok wstecz.
Zgadzam się. Tamto miało charakter. To - porażka.
Dziwi mnie jak łatwo przychodzi wielu firmom porzucania swoich logotypów znanych i używanych przez lata. Ale wiadomo - musi być "nowocześnie". I jest lipa.
Nie podoba mi się. Sraczkowe.
Prawie nigdy nie narzekam na zmiany w serwisach, bo zmiany są dobre, a tutaj, za przeproszeniem, CO TO ZA GOWNO? Poprzedni wygląd miał 1000 razy więcej charakteru niż obecny. Teraz filmweb wyglada jak kolejna tandetna strona podobna do masy innych. Dobrze chociaż, że pokarało nas tylko logiem i menu, a reszte zostawiono w spokoju.
Popieram w 1000% i dodam tylko,że twórcy nowego logo to jacyś fanatycy serialu Sherlock (wersja Red Johna + czerń wyglądała lepiej).
zgadzam się. stara strona sprzed... ile to już lat minęło? sprzed paru lat była wyjątkowa - od razu było wiadomo gdzie ise trafiło. A tutaj niedługo będzie jak na onecie. No i takie fajne logo sp...
Ty tak naprawdę z tym "(dozwolone od lat osiemnastu)"?
A co do loga to jest bardzo fajne i zdecydowanie lepsze od poprzedniego. Tamto było zrobione w starym stylu, aktualnie na rynku panują inne trendy, a te logo idealnie pasuje. Polacy ponarzekają i przywykną, jak zawsze.
Nasłuchałem się Czerwonych Gitar i jestem pod wpływem ;) Poza tym nie chciałem, żeby ktoś mi pyszczył, ze obejrzał coś wulgarnego, a ja nie raczyłem uprzedzić.
Co jest w tym logo fajniejszego ? Żółty kolor ? Ja olewam trendy właśnie tego koloru moczem. Stare logo było rozpoznawalne, ciekawe i charakterystyczne. Teraz mi się kojarzy tylko z IMDB.
Przywyknąć można do wszystkiego, nawet do smrodu, tylko po co psuć coś, co było dobre ? A ja nie narzekam, tylko wyrażam swoje zdanie. Jakbym narzekał, to bym skasował konto i powiedział twórcom tego logo - fak off, partacze.
Nie sądzę, że narzekasz. Chodziło mi raczej o bardzo dużą część tego portalu, niekoniecznie o Ciebie.
A aktualne trendy nie muszą się każdemu podobać, tak samo jak z ubraniami. Nie oznacza to jednak, że logo jest słabe, bo jest minimum przyzwoite.
Pozdrawiam :)
W projektowaniu znaków graficznych nie ma czegoś takiego jak "inne trendy". Znak to sprawa na lata, dekady, czasem nawet na całe życie firmy - o ile jest od początku dobrze zaprojektowany. Zmiany powinny być wyłącznie ulepszające i głęboko podbudowane konkretną potrzebą, analizą oraz z poszanowaniem dotychczasowej formy, jeśli ta jest dobra.
Logo jak logo (przyzwyczaiłem się do starego), ale nie podoba mi się bardzo zmiana layoutu strony i to taka zupełnie połowiczna... cała strona czarno czerwona a nagłówek i stopka, jakby na siłę, w nowej kolorystyce. Jeśli już koniecznie chcieli zmienić logo to można by (fajnie by było) wprowadzić opcję "skinów", skórek czy jak to zwał, żeby można było sobie dopasować do własnych upodobań, a także pozostawić dotychczasowy wygląd. Skoro kokpit można sobie edytować, to dlaczego by nie kolorystykę? A logo niech już będzie żółte skoro musi... Pozdrawiam.
"W najbliższych tygodniach na portalu zostaną wprowadzone kolejne zmiany, m.in. nowy układ strony głównej i strony prezentującej film."
http://www.wirtualnemedia.pl/artykul/filmweb-pl-w-nowej-wersji-prostsze-menu-inn a-grafika
Teraz wszystko projektuje się pod tablety, więc będzie pewnie wyglądać jak nowa strona TVP Info. Czyli całkiem nieźle, ale w takim razie po co te wszystkie aplikacje mobilne?
I tak większość osób na urządzeniach mobilnych nie korzysta z aplikacji - przynajmniej ja i moi znajomi.
Zamiast logiem powinni zająć się dostosowaniem serwisu do nowych rozwiązań technologicznych. U konkurencji html5 hula aż miło, a tu ? Nie używam na desktopie flasha, więc żeby obejrzeć zwiastun muszę szukać gdzie indziej :(