Wprowadziliśmy dzisiaj spory zestaw nowości. Mamy nadzieję, że ułatwią Wam one korzystanie z serwisu. Podczas prac nad nimi kierowaliśmy się przede wszystkimi Waszymi sugestiami, które nadsyłaliście do nas przez ostatnie dni. Oto pełna lista zmian:
- możliwość sortowania filmografii według oceny filmu;
- filtrowanie aktywności znajomych na Twoim Filmwebie;
- możliwość wyboru rodzaju powiadomień w Asystencie, które chcecie otrzymywać;
- wygodne przełączanie pomiędzy obsadą aktorską a listą twórców;
- możliwość wyświetlenia pełnej listy znajomych, którzy chcą zobaczyć dany film, serial lub zagrać w grę;
- nowe rankingi ludzi kina, bazujące na ocenach ról;
- licznik obejrzanych tytułów w rankingach TOP 500;
- możliwość wyświetlenia podstawowych informacji o użytkowniku na forum.
Na początku przyszłego roku wprowadzimy także możliwość wyboru koloru tła serwisu.
Więcej informacji na temat wszystkich zmian znajdziecie na naszym blogu: http://www.filmweb.pl/user/filmweb/blog/564647-Nowo%C5%9Bci+na+Filmwebie
http://www.filmweb.pl/film/Hobbit%3A+Bitwa+Pi%C4%99ciu+Armii-2014-662242/discuss ion/kamilxxx09,2582631
zgłaszam temat niezgodny z regulaminem.
http://www.filmweb.pl/film/Hobbit%3A+Bitwa+Pi%C4%99ciu+Armii-2014-662242/discuss ion/Polacy+nie+olali+Hobbita...,2582562
oraz zgłaszam kłótnie na forum Hobbita
wyzywanie od
"debili"
"gówniarzy"
"możesz wepchnąć nos w czyjeś du i mocno" takie docinki, od pewnego czasu krążą po forum Hobbita
http://www.filmweb.pl/film/Hobbit%3A+Bitwa+Pi%C4%99ciu+Armii-2014-662242/discuss ion/7.3+i+spada+pospiesznie+%21%21%21,2582019
kolejny temat niezgodny z regulaminem, o kłótnia, jak jest w tym temacie, przeraziła mnie.
http://www.filmweb.pl/user/czosnako
nielegalne konto
jak rozumiem filtrów do opcji filmy do obejrzenia, obiecanych przez was solennie dwa lata temu wciąż nie wprowadziliście Zatem nie dołączę się do powszechnego błogostanu (cóż za nagła zmiana nastroju - wystarczy rzucić gnata, eh)
Żeby nie było, że tylko krytykuję - możliwość wyboru kategorii powiadomień w Asystencie - na plus. I zaskakujące to jest, bo totalnie w poprzek innych zmian, które zmniejszyły konfigurowalność i przyjazność użytkownikowi i jasno wskazywały, że grupą docelową są "smarowacze po ekraniku" a więc aktywni oglądacze tego co im się podsunie - a nie aktywni użytkownicy.
To co zrobiliście ze stroną jest tragiczne, serio najbardziej spaprana robota ze wszystkich stron internetowych z jakimi miałem do czynienia w ostatniej dekadzie. Koncentracja na innych użytkownikach przyprawia mnie o obłęd, teraz kiedy wchodzę na filmweeb, wielkie kafle pokazują mi jakie oceny aktorom wystawia koleś z mojej pracy, a on to robi chyba całymi dniami ! Nie wiem skąd założenie, że to jest najciekawsze? W mojej ocenie jest to cholernie irytujące i odpychające. Poprzednia wersja pozwalała mieć na "oku" wgląd na więcej rzeczy, teraz wali po oczach ocena dla aktorek... PORAŻKA.
Błagam, zróbcie coś w celu marginalizacji aktywności znajomych w "Mój Filmweeb", tak aby to gdzieś z tyłu, na dole z boku, gdziekolwiek. W nosie mam czy ktoś lubi jakąś rolę czy nie, nie koncentrujcie się na jednym aspekcie!
Mam ocenione prawie 1200 filmow. Rozumiem, że teraz powinnam wejść w każdy film i pooceniać role jeśli np. nie chcę żeby w pierwszej 10 był aktor, który znany jest głównie z roli Golluma? Nie mam nic do Golluma, ale chyba jednak każdej roli oceniać mi się nie chce. Czekam aż oddacie aktualnie oglądane seriale. Dziekuję za zapowiedź mozliwości wybrania koloru, bo biały mnie zabija. Chciałabym jeszcze wywalić w ogóle aktywność moich znajomych, bo nie chce mieć zawalone tym 3/4 ekranu.
To soę bardzo rozczaruje, bo mam konto od 10 lat, a filmweb dawno nie był dla mnie tak bezużyteczny. Czekam aż oceny moich filmów wyrzucą do śmieci, bo dojdą do wniosku, że system oceniania musi się zmienić.
FW ma miliony użytkowników, na forum się pieni kilkudziesięciu (a niechby nawet kilkuset). Wnioski wyciągnij sam.
nie obchodzą mnie zmiany na filmwebie,
ale zmiany na forum Hobbita!
http://www.filmweb.pl/film/Hobbit%3A+Bitwa+Pi%C4%99ciu+Armii-2014-662242/discuss ion
może ktoś uspokoił by gromadkę. nawet z fw nie można korzystać.
Tak, tak, tak ja też chcę oglądane seriale. Dużo oglądam i się gubię co już zobaczyłam, a co nie ;) A nie tylko dają znać o ostatnich odcinkach. Nie jestem z serialami na bieżąco.
Pierwsze, od czasu jak jestem na FW, zmiany które niczego nie psują!
Tylko przydałoby się, żeby wśród nich było pozostawienie starego kokpitu...
Ta... nie psują. Tylko naprawiają drobną część rzeczy spartolonych 2 tygodnie temu.
To jak w tym dowcipie z kozą: http://supergigant.blox.pl/2009/10/Teraz-Franc-czyli-dowcip-o-madrym-rabinie-i-k ozie.html
A więc zacznę od tego, że jestem w szoku iż Filmweb w końcu zareagował.
Co nie zmienia faktu, że jest to absurd aby zwrócić uwagę Administracji poprzez tak długotrwałe protesty.
Zapewne kolorystyka będzie do wyboru między białym a białym, co mnie zupełnie nie zdziwi no ale, ZOBACZYMY.
A może poprawicie jeszcze Ludzi Filmu na naszych profilach? Aktorzy ocenieni są tam według starych ocen, a gdy usunie się stare oceny to owi aktorzy w ogóle znikają z naszej listy (no chyba, że dodamy ich do ulubionych i wtedy pozostają na liście ale bez oceny).
Skoro nagle postanowiliście posłuchać swoich użytkowników to pomyślcie również nad stroną główną bo to co ujrzałem ostatnio na swoim kokpicie wyrzuciło mnie z krzesła. KOKPIT OD 2015 ODCHODZI DO HISTORII?
Jeżeli wyłączycie kokpit i zmusicie mnie do oglądania jako strony głównej tej dennej tablicy Facebookowej to serdecznie podziękuję. No chyba, że pozostawicie możliwość wyboru strony głównej pomiędzy tą denną tablicą a stroną główną Filmwebu to może jakoś przymknę na to oko z wielkim bólem ale jeżeli wciśniecie mi na dzień dobry tę tablicę to pożegnam was zdejmując spodnie. Swoje oceny mam już przeniesione na IMDB więc zostaję do 2015 tylko ze względu na to, że szkoda mi pozostawiać tyle lat spędzonych tutaj. Ale jeśli od 2015 pozostanie ten syf co jest i wciśniecie mi te wasze facebookowe sweetaśne elementy na stronę główną i każecie mi z tego korzystać i na to patrzeć to podziękuję.
Dlaczego nie można po prostu wybrać, z której wersji interfejsu zamierza się korzystać.
Nowa jest bardzo niefunkcjonalna, po prostu niszczy wzrok, pytam, czy można przywrócić tą sprzed zmian dokonanych wiosną bieżącego roku, ( moim zdaniem najlepszą ) ?
Po nowym roku szare tło ma zostać przywrócone (użytkownik będzie mógł sobie wybrać kolor tła).
Póki co możesz je przywrócić instalując srebrny styl stąd: http://userstyles.org/styles/108026/filmweb-stare-t-o-strony
Dzięki, ale niemal każdy Użytkownik Filmwebu chciałby powrotu do wersji portalu sprzed tych koszmarnych zmian, nie jesteśmy wyjątkami.
Jednak znając administracje strony najprawdopodobniej nie zwrócą uwagi na prośby społeczności.
Niestety obawiam się że masz rację! Jak pierwszy raz weszłam, to myślałam, że mam coś z kompem... Pomyślności w NR!
A mnie się ostanie zmiany bardzo nie podobają i wręcz w szoku jestem, że większość osób je chwali. Wszystko teraz takie rozlazłe i nieczytelne, począwszy od filmografii po komentarze. Zmiany rodem z Allegro, czyli na gorsze. Pierwszy raz mi się zdarzyło, aby szukając filmografii danego aktora wejść na filmpolski zamiast filmweb, no ale teraz będzie to standardem, bo tam jest czytelniej i bardziej przejrzyście, a tu pozostało tylko przewijać i przewijać.
Nie wydaje mi się, aby podobało się to wszystkim, i z tego co widzę na forum jest masa ludzi niezadowolonych. Jeśli nie naprawią (czyt. nie zostawią starego kokpitu) może to dobić się im czkawką.
Mały problemik, pod rankingiem aktorów jest napisane, że żeby się w nim znaleźć potrzeba 5 ról ocenionych na minimum 50 głosów, Waltz i Hiddleston mają odpowiednio 3 i 4.
Waltz ma Bękarty, Django, Rzeź, Wodę dla słoni i Teorię wszystkiego powyżej 50 głosów, więc ok. Hiddlestonowie też się na pewno zbierze. Te 3 i 4, o których mówisz, to pewnie tylko liczba podpisanych zdjęć z nim w galerii filmów i dlatego się tyle w rankignu wyświetla.
Ma też ponad 50 głosów za "Trzech muszkieterów" i wszystkie te 6 filmów ma podpisane galerie, więc niby wszystko OK, ale czemu to się nie wyświetla w rankingu, tego nie wiem... Swoją drogą, mimo, że gościa uwielbiam, to jednak 3 pozycja w rankingu aktorów to chyba jakiś żart...
Jak wyżej, Hiddleston ma tez więcej portretówek, a u takiego Henry'ego Fondy pokazują się tylko dwie role ocenione w ogóle, a sam zagłosowałem na ponad 10.
Ranking ludzi kina zepsuliście całkowicie. Co z wcześniejszymi głosami które były dawane przez tyle lat?! Jak to pogodzicie z tym nowym ocenianie? Bezsensowny pomysł i psujący całkiem to co przez tyle lat uformowało się w ocenianiu ludzi kina. Wstyd za takie pomysły!
"możliwość wyświetlenia podstawowych informacji o użytkowniku na forum"
ten syf co rusz podchodzi pod kursor, wysłałam już niechcący zaproszenia chyba z pięciu przypadkowym userom xd
Mam na myśli średnią ocen użytkowników. Po ch.. to oceniamy ? Żeby więcej poklikać na cześć reklamodawcom ?