Wprowadziliśmy dzisiaj spory zestaw nowości. Mamy nadzieję, że ułatwią Wam one korzystanie z serwisu. Podczas prac nad nimi kierowaliśmy się przede wszystkimi Waszymi sugestiami, które nadsyłaliście do nas przez ostatnie dni. Oto pełna lista zmian:
- możliwość sortowania filmografii według oceny filmu;
- filtrowanie aktywności znajomych na Twoim Filmwebie;
- możliwość wyboru rodzaju powiadomień w Asystencie, które chcecie otrzymywać;
- wygodne przełączanie pomiędzy obsadą aktorską a listą twórców;
- możliwość wyświetlenia pełnej listy znajomych, którzy chcą zobaczyć dany film, serial lub zagrać w grę;
- nowe rankingi ludzi kina, bazujące na ocenach ról;
- licznik obejrzanych tytułów w rankingach TOP 500;
- możliwość wyświetlenia podstawowych informacji o użytkowniku na forum.
Na początku przyszłego roku wprowadzimy także możliwość wyboru koloru tła serwisu.
Więcej informacji na temat wszystkich zmian znajdziecie na naszym blogu: http://www.filmweb.pl/user/filmweb/blog/564647-Nowo%C5%9Bci+na+Filmwebie
Aha, jeszcze chciałem zgłosić, że plakaty i zdjęcia w galeriach są nadal prostokątne. Kiedy słitaśne kółeczka, bo już się nie mogę doczekać?
Kolejna nikomu nie potrzebna zmiana. Kiedy człowiek się przyzwyczaił do czarno złotego kokpitu, to znowu zmieniliście layout. Myślę, że wiele osób podzieli moje zdanie, że zbyt częste zmiany wpływają na niekorzyść serwisu i irytują stałych użytkowników. Do tego dziś nie mogłem wystawić oceny filmowi, bo coś się wysypało. I po co to komu?
Nie wiem, czy było tu już to pytanie (jeśli tak, to wybaczcie), ale czy nie ma już możliwości ogólnego ocenienia danego aktora, a jedynie za jego poszczególne role?? Moim zdaniem powinna być taka opcja. Pozdrawiam!
Opcji jako takiej chyba nie ma, ale jest taka możliwość. Kłopot w tym, że musisz się sporo naklikać, żeby to zrobić.
I jeszcze tylko jedno - koniecznie dajcie możliwość edycji własnych postów (żeby działała stale, a nie tylko przez 5 minut). Dzięki!
Problemem nie byłaby możliwość edycji postów. Problemem jest możliwość zakładania niezliczonej ilości kont! Gdyby przy każdej rejestracji należało podać nr telefonu czy wysłać sms-a za kilka polskich złotych (jak na niektórych portalach), nie byłoby tylu multikonciarzy (AKA trolli, spamerów) i innego ustrojstwa, robiącego z FW rynsztok. Należy likwidować przyczyny problemu, a nie odbierać możliwości osobnikom, którzy tego problemu nie sprawiają i zwyczajnie chcą coś zaktualizować czy poprawić.
Jakie SF? Jest mnóstwo serwisów, gdzie rejestracja przebiega na jeden z ww. sposobów. Natomiast możliwość edycji postów istnieje nawet na forach klasowych czy szkolnych. Nie wiem dlaczego tutaj każda próba podjęcia tego tematu kończy się albo milczeniem, albo nawijaniem o odpowiedzialności za swoje słowa? Po to jest regulamin, aby ganić tych, którzy naruszają/ łamią przyjęte normy.
Nawet ciekawy pomysł, ale może im chodzi o to po prostu, żeby jak najwięcej osób było tu zalogowanych
Ja uważam, że to świetne udogonienie. Znam kilka portali, gdzie istnieje stała edycja postów i jakoś nikomu nie chce się tam tracić czasu na zabawę w trolling, spaming, itp.
Jednak jak toczy się dyskusja, osoba mogłaby zmieniać wcześniejsze posty, aby np. udowodnić drugiemu użytkownikowi, ze takie coś napisała lub zmienić sens wypowiedzi. Kto potem by mógł udowodnić na 100%, co wcześniej było napisane? Sadzę, ze takie rzeczy by się zdarzały.
Przecież na wielu forach po edycji istnieje adnotacja typu "post edytowany przez użytkownika xxx 26.11 o godz. 14:58".
Na innych portalach czy forach nie ma z tym problemu - tylko tutaj, najprostsze i najbardziej podstawowe opcje, tj. np.: możliwość edycji własnych postów czy skrzynka nadawcza, to kwestie nie do przejścia. Lepiej przecież zalać userów morzem bibelotów...
Coraz gorzej ta strona wygląda. Czerwony wygląd był lepszy, a ten jakiś taki. I naje*ane za dużo różnych pierdół. Okienko z oceną za duże, poprzednio było lepsze. Dobrze że będzie można samemu wybrać wygląd, bo już mi się coraz mniej chcę tu wchodzić.
Super, ale dlaczego nie ma dalej Teatru TV??? Ludzie z filmweb.pl, kto wpadł na tak "genialny" pomysł, żeby dać gry komputerowe, a nie stworzyć bazy Teatru TV?
Teatr TV byłby tutaj mało popularny i narobiłby jeszcze większego bałaganu, jak też spektakl najlepszy jest na żywo.
Wiem, wiem, że nas mało, ale są osoby takie jak ja, a jam bardziej głucha od pnia, a teatr tv jest przeważnie z napisami czego niestety nie może być w teatrze. Dlatego uwielbiam teatr tv.
Tutaj za niedługo będzie można oceniać sztuki teatralne i otrzymywać rekomendacje: http://www.jinni.com/
Też bym chciała, żeby można było gdzieś podyskutować, podzielić się opinią na temat Teatrów TV, bo chyba w ogóle nie ma w internecie takiego portalu do dyskusji. Byłoby fajnie:) Ale nie wiem, czy na Filmwebie jest to realne, niestety.
Witam. Czy moglibyście w Moim filmwebie zrobić tak, jak w Kokpicie, że w liście filmów lecących w TV będa wyświetlane te co mają zaznaczone 1 oczko do obejrzenia? W kokpicie wyświetla mi takie filmy a tu natomiast nie. Nowe filmy zaznaczam do obejrzenia 3 oczkami a obejrzane, które chciałbym jeszcze zobaczyć - jednym oczkiem. No i mi kurdę tych z jednym nie pokazuje. Mało tego. Czasem nie pokazuje też tych z 3 oczkami.
Może mi ktoś powiedzieć w jaki sposób można oceniać grę aktorów w poszczególnych filmach ? Próbuję wszystkiego i lipa . Wiem , pewnie pytanie jest banalne , ale liczę na niezłośliwą odpowiedź :P
Możliwość wybrania koloru tła jest na plus. Ja jednak byłbym za opcją wyboru całej skórki pomiędzy nową a starą.
A czy pomyśleliście chociaż o ludziach, którzy nie posiadają ani FB, ani Google? Zamiast kokpitu (całkiem przydatnej funkcji) mają mieć teraz pustą stronę?
No i wiele razy wałkowany temat TeatruTV. Wydaję mi się, że skoro jest tu miejsce na krótkometrażówki, które mało kto ogląda, to TeatrTV też powinien się zmieścić; tym bardziej, że jest w jego repertuarze sporo ciekawych pozycji.
Czy jest możliwość dodania sortowania wg ilości głosów? Sortowanie wg oceny jest bardzo fajne, ale nie wyklucza filmów na które został oddany np. tylko jeden głos. Dlatego żeby ta opcja miała jakikolwiek sens musi być sortowanie wg ilości głosów albo dodanie informacji o ilości głosów przy sortowaniu wg ocen.
Super zmiany, gratuluje. Pierwsze primo - filtrowanie aktywności znajomych na Twoim Filmwebie z nieograniczoną? historią. Drugie primo - filtrowanie w bazie filmow liczby głosów! Trzecie primo - możliwość oceniania ról. Bardzo mi się to podoba oby tak dalej!
Czemu nie ma teraz mojej średniej oceny filmów przy wybranym aktorze?
Kiedyś przeglądając aktora bardziej mnie interesowały filmy, niż seriale. Czy domyślnie nie powinny się wyświetlać jedynie filmy? Zwłaszcza, że rok produkcji nijak się ma do pozycji na tej liście.
Czy tylko ja nie mogę oceniać poszczególnych odcinków? Po ocenie odświeżam stronę, a oceny odcinka nadal brak.
Mam pytanie: czy istnieje obecnie możliwość wyeksportowania wszystkich ocen do pliku albo jakiś inny sposób na szybkie (!) ich przeniesienie na inny portal?
Co się dzieje z tą stroną? Nie mogę się normalnie zalogować na swoje konto od kilku dni. Nie mogę oceniać filmów, po niby zalogowaniu widzę nie swoje ocenione filmy, raz gdzieś pojawiły się moje, raz zupełnie innego użytkownika..... teraz np widzę aktywność znajomych a filmy znowu nie moje....jakieś null się wyświetla. Na aplikacji mobilnej jest ok, tutaj porażka. Co do zmian to fajnie dodawać nowe fukncjonalności, ale po co kurde mieszać znowu w układzie strony, człowiek się ładnie przyzwyczaił a tu znowu bumm i nie wie wiadomo co, gdzie, jak.....
To taki filmwebowy paradoks. Z założenia, każda zmiana ma sprawić, że korzystanie ze strony stanie się jeszcze prostsze i jeszcze bardziej intuicyjne - w praktyce, uzyskujemy zaś efekt zupełnie odwrotny.