Wprowadziliśmy dzisiaj spory zestaw nowości. Mamy nadzieję, że ułatwią Wam one korzystanie z serwisu. Podczas prac nad nimi kierowaliśmy się przede wszystkimi Waszymi sugestiami, które nadsyłaliście do nas przez ostatnie dni. Oto pełna lista zmian:
- możliwość sortowania filmografii według oceny filmu;
- filtrowanie aktywności znajomych na Twoim Filmwebie;
- możliwość wyboru rodzaju powiadomień w Asystencie, które chcecie otrzymywać;
- wygodne przełączanie pomiędzy obsadą aktorską a listą twórców;
- możliwość wyświetlenia pełnej listy znajomych, którzy chcą zobaczyć dany film, serial lub zagrać w grę;
- nowe rankingi ludzi kina, bazujące na ocenach ról;
- licznik obejrzanych tytułów w rankingach TOP 500;
- możliwość wyświetlenia podstawowych informacji o użytkowniku na forum.
Na początku przyszłego roku wprowadzimy także możliwość wyboru koloru tła serwisu.
Więcej informacji na temat wszystkich zmian znajdziecie na naszym blogu: http://www.filmweb.pl/user/filmweb/blog/564647-Nowo%C5%9Bci+na+Filmwebie
"Na początku przyszłego roku wprowadzimy także możliwość wyboru koloru tła serwisu."
Nie sądziłem, że to będzie możliwe :)
"wygodne przełączanie pomiędzy obsadą aktorską a listą twórców"
w końcu może zacznę oceniać reżyserów i scenarzystów, bo dotychczas mi się nie chciało
"w końcu może zacznę oceniać reżyserów i scenarzystów, bo dotychczas mi się nie chciało"
Ja już "kilku" oceniłem :)
"Na początku przyszłego roku wprowadzimy także możliwość wyboru koloru tła serwisu."- wreszcie
A możliwość wyświetlenia pełnej listy znajomych, którzy WIDZIELI JUŻ FILM? Z tego co wiem to ta lista była ograniczona do 100 osób. (po wprowadzeniu zmian i z tym jest problem) Dobrze by było ściągnąć tę blokadę bo "scrollowanie" jest bardzo irytujące.
A czy średnie oceny przy wyświetlaniu osoby wrócą do filmów czy trzeba będzie pierw posortować żeby taką ocenę zobaczyć?
Też od jakiegoś czasu odczuwam ten problem... Wcześniej przez aktora można było szybko i wygodnie zaznaczyć sobie filmy godne uwagi, a teraz trzeba otwierać wszystkie filmy, żeby wiedzieć czy są godne uwagi. Dla mnie była to najlepsza funkcja, która zaoszczędzała mój czas, a teraz? Czy jest możliwy powrót widoku ocen przy filmach, gdy przeglądamy filmografię aktora?
Ale nie mogę wyłączyć cholernego asystenta jako takiego. Dziadostwo działa, bo nie mam siły wyłączać go przy każdym z 1000 filmów, które chcę obejrzeć.
Dlaczego u niektórych użytkowników wyświetla się inna liczba znajomych jeśli patrzy się od strony forum a inna gdy wejdzie się na profil np. tyr1888 ma ich 33 ale gdy najadę na jego avek pokazuje 69?
Dzięki czemu z łatwością można stwierdzić kto porusza się w jakich kręgach. Bardzo przydatna funkcja ;)
Albo wystarczy mieć jedną spoko userkę w znajomych, która jest notorycznie banowana przez zawiść jakiejś donosicielskiej mendy;)
A może dla Ciebie jest spoko, a innych trolluje, co? Naprawdę uważasz, że wystarczy donos jednego zawistnika, żeby zarobić bana na FW? Gdyby tak było, to forum Inne by świeciło pustkami, bo wszyscy od góry do dołu byliby pobanowani...
Jeśli ten gadżet nie pokazuje prawdziwych danych to jest zwykłym bublem i należy go zlikwidować.
bo to bardzo seksowna liczba :PP
ps. tego defektu chyba FW nigdy nie usunie tak samo jak tego że pokazują się oceny zbanowanych userów.
tą opcje "poleć film znajomemu" już usunęli? bo właśnie chciałam jeden film polecić i patrzę chyba nie ma tej opcji już
Tego udogodnienia od początku brakowało przy Asystencie. Wreszcie.
Dziękuję!
Co do pozostałych zmian / udogodnień - jestem za, podobają mi się. :)
Tylko co z błędnie wyświetlanymi serialami (serial emitowany tylko np. w 1989 jest pod 2014 rokiem jako trwający)? Czy coś się zmieni?
Chyba w końcu te daty poprawili. Ale nadal nie widać atrybutów w filmografiach, gdy nic nie jest do nich dopisane (np. scenograf, dyrektor artystyczny, dialogi, materiały do scenariusza-historia itp.).
zgłaszam temat niezgodny z regulaminem
http://www.filmweb.pl/film/Hobbit%3A+Bitwa+Pi%C4%99ciu+Armii-2014-662242/discuss ion/kamilxxx09,2582631
Te zmiany mi się podobają:
- możliwość wyświetlenia podstawowych informacji o użytkowniku na forum
- wprowadzenie możliwości wyboru koloru tła serwisu
A nie da się jakoś ustawić, żeby w Mój Filmweb pokazywało tylko ocenione tytuły? Role tylko bałagan robią ;)
Też tak to sobie wyobrażałam. Żeby to można było ustawić na stałe, ale i tak jest lepiej niż było, że chociaż pojawił się filtr.
Na pierwszy rzut oka zmiany wyglądają pozytywnie, dobrze, że wzięliście pod uwagę zdanie użytkowników. Kilka irytujących rzeczy zostało poprawionych.
Jednak nostalgia za starym kokpitem zostaje. Czy nie da się go pozostawić jako opcję do wyboru? To chyba nie generuje dodatkowych kosztów.
No i gdyby jeszcze zmniejszyć te plakaty w Moim Filmwebie, to byłoby jeszcze lepiej. Zbyt dużo tam zbędnych informacji.
Dla mnie to nie musi być cały stary kokpit, a możliwość "odhaczania" odcinków co się widziało. Tak jak w starym jest. Dużo seriali oglądam i się gubię ;)
Też byłbym za pozostawieniem starego kokpitu przynajmniej jako opcji. Głównie przez to, że wszystko jest w jednym miejscu z którego można "ruszyć" po całym serwisie (czy to Newsy, odcinki do zobaczenia lub co aktualnie jest emitowane w TV) A wg tej ankiety: http://www.filmweb.pl/forum/portal+filmweb.pl/Ankieta+dot.+pozostawienia+starego +kokpitu.,2561251
Nie jestem odosobniony w tej kwestii. To tak też w ramach "(...) kierowaliśmy się przede wszystkimi Waszymi sugestiami" - może więc warto wziąć i tą sugestię pod uwagę? Czy jednak trzeba kierować to na maila?
Popieram! Skoro administracja wzięła sobie do serca chociaż niektóre sugestie i uwagi użytkowników, to być może jest jakaś szansa na pozostawienie starego kokpitu, jako opcji wyboru, jeżeli tylko wystarczająco duża liczba osób będzie się głośno tego domagać...
Ja tylko czekam na stary ;_; CHCE STARY - bo to co w tym "mój filmweb" widzę spełnia oczekiwania chyba bezmózgowca który czytać nieszczególnie potrafi wiec mu to niepotrzebne ;x
Jakas petycja może? ;x