Z przyjemnością informujemy, że niedawno zapowiedziana funkcja, umożliwiająca ocenianie wypowiedzi innych użytkowników, jest już dostępna! Po szczegółowe informacje zapraszamy Was do wpisu na naszym blogu: http://www.filmweb.pl/user/filmweb/blog/566667-Nowa+funkcja+-+ocenianie+wypowied zi

filmweb

Są zmiany, które przydałyby się dużo bardziej, ale pożyjemy i zobaczymy ja ta się sprawdzi.

"Niektóre głosy mogą nie być uwzględnione ze względu na działanie mechanizmów zabezpieczających przed manipulacją ocenami."
Chętnie bym poczytał więcej o tym mechanizmach.

"Głosy użytkowników posiadających dużą liczbę zablokowanych wypowiedzi nie są wliczane do oceny."
Świetny pomysł! Może coś podobnego przy liczeniu średniej z ocen?

użytkownik usunięty
krysiron

Mnie również interesują te mechanizmy.

Upublicznianie ich może ułatwić ich obchodzenie.

użytkownik usunięty
GodFella

No przecież i tak wiem, że się nie dowiemy. :)

krysiron

Oceny mogłyby być ważone ogólną ilością ocen wystawionych przez użytkownika. Np. ocena użytkownika z 3000 ocen liczyłaby się 6-krotniej bardziej niż użytkownika, który ma 500 wystawionych ocen.

krysiron

Dupa. Wtedy ktoś z 500 ocenami wchodziłby pod losowe filmy dawał 1/10 i tak sobie licznik nabijał.

krysiron

"Głosy użytkowników posiadających dużą liczbę zablokowanych wypowiedzi nie są wliczane do oceny."
Świetny pomysł! Genialne.

filmweb

"Niedawno zapowiedziana funkcja"

A może by tak się zająć tymi dawno zapowiedzianymi funkcjami albo naprawić masę błędów?

Sheilad

Nie żartuj. Nowe zmiany są tak cudowne, że aż zapomniałem o wszystkich błędach! ;p

filmweb

Z tego co widze to mozna polubic tylko wypowiedz zalozyciela tematu a odpowiedzi juz nie a kiedy powróci zakladka seriale kiedy obecnie ogladam chyba nigdy

filmweb

Wszystko w miarę spoko, tyle że jak się zalajkuje post to on wędruje na górę w liście tematów jak po świeżym komentarzu. Wolałbym aby tak nie było.

Arolowy

Ok, już widzę taką opcję... W porządku. Szkoda że nie można oceniać innych komentarzy.

Arolowy

Teraz za każdym razem na forum ustawione jest na "najlepsze wypowiedzi". Wolę na "od najnowszych" jako automatyczne. Można to poprawić?

użytkownik usunięty
Arolowy

Ja mam "Od najnowszych" jako automatyczne...

Można gdzieś ustawić tak?

użytkownik usunięty
Arolowy

Nie wiem.;/ I nie wiem dlaczego mamy to inaczej.

Mam tak tylko tam gdzie już są ocenione wypowiedzi, np. forum The Walking Dead.

Arolowy

A jednak wszędzie...

A wejdź na jakiś film, bo tu też mam od najnowszych ale na filmach już od najlepszych i za każdym razem muszę ustawiać od początku ;/.

Belief

Dokładnie! Irytujące trochę...

Arolowy

I to bardzo. Nie dość że uważam to za głupi pomysł to nawet nic z tym nie mogę zrobić. Ile razy mam kurde klikać zanim coś tu przeczytam.

Belief

El Presidente namawia wszystkich do rebelii! Czas to zmienić! Chcemy oglądać najnowsze komentarze, a nie najlepsze to drugie...

Arolowy

Ja po prostu stąd pójdę. Od grudnia skutecznie utrudniają mi korzystanie z forum. Mam dosyć. Nie będę się bawić w kolejne klikania. Do tego ciągłe błędy ze znikającymi postami i tematami, a jak nie to, to znowu coś innego.

Belief

Chyba chcą zrobić selekcję, za dużo użytkowników.

Arolowy

A możesz oceniać każdą wypowiedź czy tylko tematy?

Belief

Tylko tematy. Pewnie z ocenianiem komentarzy byłoby za dużo szumu.

Arolowy

To po co piszą "Od teraz pod każdym KOMENTARZEM lub tematem na forum widnieją dwie ikonki."? Jakiś problem z formułowaniem zdań? To może i polonistę powinni zatrudnić. Może wreszcie wytłumaczyłby im, że te wszystkie komentarze na ich ciągłe zmiany są negatywne a nie pozytywne.

Belief

Znowu k... brak postów. Tego to nie naprawili ;/

Belief

To już CHOLERNIE wkurza.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
użytkownik usunięty
bjolog

To po to aby katedra nie popenił sepuku

bjolog

Zgadzam się, totalny bezsens. Po co ta "łapka z dól" skoro praktycznie nie można jej użyć?

użytkownik usunięty
Zuza88

dobrze prawi^

Może to działa w taki sam sposób jak pozioma funkcja matematyczna ? Plus minus, mogło być 1000 minusów oraz 1013 plusów dlatego widzimy liczbę 13 na plusie.

bjolog

"Pod wypowiedzią widoczna jest wyłącznie liczba głosów pozytywnych, jeśli oceniłeś/aś wypowiedź negatywnie, Twój głos zostanie uwzględniony, ale nie będzie widoczny."

No właśnie, może ktoś mnie oświecić? Przecież to sie nie trzyma żadnej logiki. Niech ktoś mi wyjasni bo może ja czegoś nie rozumiem.

filmweb

Wprowadźcie od razu najlepsze odpowiedzi.

filmweb

I po co to wprowadziliście? Nie dość, że cała szata jest rozjechana jak nie powiem co i wygląda to obrzydliwie to jeszcze spieprzyliście sekcję komentarzy. Aż sami się prosicie, żeby ten portal upadł.

filmweb

Czy można oceniać komentarze pod tematami? Jak na razie ikony do oceniania widzę tylko przy tematach.

martadrw

ja też

filmweb

Oho, są łapki. Dobra, biorę beczkę bimbru, zamykam się na weekend w domu i jadę z plusikami i minusikami po wszystkich. Ale będę miał używanie. Fak, yeah!!

Grifter

<like it!>

Grifter

Pamiętaj, "Nieudolny syf" z forum drugich Transformersów ma być na samej górze!

_Garret_Reza_

Już lecę. Założę 50 multikont i będę ostrzeliwał ten temat plusami. Yeah, już wiem co będę dzisiaj robić!!

Grifter

Tobie to bym dała łapkę w górę! :D

filmweb

A jak można ustawić, żeby forum było automatycznie ustawione od najnowszych wypowiedzi, a nie niby najlepszych?

Piotrek4

Podpisuje się. To samo pytanie mam.

użytkownik usunięty
Piotrek4

przecież tam pisze że tak

Chodzi o to, żeby na stałe, a nie żebym musiał co chwila zmieniać ręcznie.