Zmieniliście avatary w liście znajomych na kółeczka, a nie jak dotąd prostokąty.
ŁAAAAŁ!!! To było coś czego każdy na tym portalu potrzebował. Wcale nie była to np. lista "seriali, które oglądam", tylko kółeczka z avatarów.
Brawo! Super zmiana, jak widać się nie obijacie i ten portal cały czas się rozwija. Brawo, tak trzymać!

Ja Ci wszystko wyjaśnię, gdy się wyloguję ;)

użytkownik usunięty
Wizarrd

Zróbcie skrzynkę nadawczą, a wtedy myślę większość użytkowników (jeśli nie wszyscy) będzie wam wdzięczna. Ten portal ulepszacie chyba wyłącznie pod swoje gusta, bo ze zdaniem innych się nie liczycie. Tak się zastanawiam, czy tej skrzynki nie ma, ponieważ waszym zdaniem nie jest ona potrzena, czy zrobienie jej przerasta wasze możliwości?

Skoro ich możliwości przerastają belki przewijania, to chyba odpowiedź może być tylko jedna.

użytkownik usunięty
Marac

Osobiście odpowiedź znam, pytanie w sumie do nikogo skierowane, nie oczekiwałem żadnej odpowiedźi od Wizarrda który lubi unikać niewygodne pytania.

Nie wiem o co chodzi z "belkami przewijania", tak czy inaczej moim zdaniem najważniejsza jest skrzynka nadawcza, a reszta może być albo i nie.

Bo to błąd, który dotyka dodawaczy. Wyobraź sobie, że jak strona WWW nie mieści Ci się na ekranie, to nie możesz jej przewinąć, żeby zobaczyć resztę, bo przeglądarka nie ma po prawej stronie belki przewijania, nie działa również klawisz ze strzałką ani kółko myszy. Dość ważne, nie?

użytkownik usunięty
Marac

Być może dość ważne - dla dodających. Minęły czasy kiedy bawiłem się w dodawanie na dawnym koncie.
I dlatego te nowe zmiany, o których wspomniał Wizarrd nie są dla wszystkich. Bo myślę że liczba osób dodajych jest bardzo małym procentem wszystkich osób zarejestrowanych na portalu. A taka skrzynka, dla każdego..... Być może, za kilka, kilkanaście lat ja zrobią.... .

>Bo myślę że liczba osób dodajych jest bardzo małym procentem wszystkich osób zarejestrowanych na portalu.

Nawet na pewno. Jednak bez dodawaczy nie ma bazy, a bez bazy nie ma zwykłych użytkowników, więc powinno im chyba zależeć, żeby dało się dodawać - już nie mówię nawet, że komfortowo, ale jakkolwiek. Tak jak jest teraz, niektórych wytwórni filmowych, premier i powiązań pomiędzy filmami nie da się dodać wcale.

użytkownik usunięty
Marac

Myślę że jest nie jeden sposób na to aby baza filmowa się powiększała, ale skoro filmweb postanowił postawić na użytkowników którzy dodają, to owszem, powinna im ułatwić możliwośc dodawania, a jest wręcz przeciwnie. Cóż, może to przez fakt że FW stał się już drugim portalem na świecie pod względem tejże bazy filmowej. Pomoc dodających już nie jest aż tak potrzebna jak to na początku, gdy władze FW chcieli jak naszybciej się rozwinąć. Jak zaczęłem korzystać z konta brata chyba w 2003 r. to takich limitów albo nie było, albo były bardzo duże, bo w tamtym czasie nie udało mi się takiego osiągnąć.

Wizarrd

Czyżby miniaturki plakatów również miały stać się kółeczkami? A może komentarze do ocen również będą wyświetlane w kółeczku i sam komentarz będzie się czytać po okręgu?

Powrót zakładki "seriale, które oglądam", stronicowanie zakładki "chcę obejrzeć", filtry wyszukiwania w zakładce "Wypowiedzi", możliwość wyłączenia i zmiany ustawień asystenta, powrót do aktywności obserwowanych znajomych filmów i seriali które dopiero chcą zobaczyć, powrót "recenzji użytkowników" do paska górnego menu, fora filmów przejrzyste pod względem obserwowanych tematów (na starym FW łatwo było odróżnić temat obserwowany od nie obserwowanego). O tym też można wspominać na okrągło...

P.S.
Zmiana przy plakatach dobra. Zmiana na kółeczka kijowa - pewnie nie rozważycie dania nam wyboru w ustawieniach jak ta lista ma być wyświetlana...
Znaczek "+" przy obsadzie odsyła bezpośrednio do strony logowania.

Khaosth

[ciach lista skarg i wniosków] "O tym też można wspominać na okrągło..."

No trudno, żeby tracili czas na duperele, gdy wszyscy użytkownicy marzyli o kółeczkach. Trzeba sobie ustalać priorytety... ;-)

Wizarrd

Zapewne dlatego, że przeciętny użytkownik nie bawi się w dodawanie plakatów i obsad. Zagląda tu po to, aby ocenić obejrzane filmy, podyskutować o nich i wymienić korespondencję ze "znajomymi". Skoro logowanie na stronę zajmuje mu ponad minutę, strony się sypią, brakuje elementarnych funkcji, tj. np.: skrzynka nadawcza czy możliwość edycji własnych postów, to trudno się dziwić, że nie docenia tak spektakularnych zmian, jak te przez Ciebie wymienione. To trochę tak, jakbyś sprawił komuś starego rzęcha, w którym wszystkie podzespoły nadają się do wymiany i kazał się cieszyć, bo przecież ma cudowną tapicerkę i bajeczny kolor karoserii...

użytkownik usunięty
Wizarrd

Kółka czy jajka - bez różnicy, bo to kwestia przyzwyczajenia. Za miesiąc nikt już nie będzie pamiętał, że kiedyś było inaczej, tak jak mało kto dziś narzeka na to, że portal nie jest już czarno - czerwony. Tylko żeby po zakończeniu tych zmian aktywność znajomych wyświetlała się prawidłowo w zakładce, bo obecnie to szwankuje... A nowe kontry do plakatów są dobre, zwłaszcza w przypadku osoby - kadrujemy jedno zamiast czterech czy - jak było poprzednim razem - trzech zdjęć i kadr będzie identyczny w każdym przypadku. To jest ok.

Będą pamiętać, bo wiele avatarów jest w tych kółkach zwyczajnie poobcinanych. Coś co wygląda ok. na profilu głównym, w tym prostokątnym okienku, często nie mieści się już w kółku.

użytkownik usunięty
Kontraband

Po avatarach znajomych pewnie kolej na fora i blogi.

użytkownik usunięty

To nie jest tylko kwestia przyzwyczajenia ale przede wszystkim estetyki. Owszem będą pamiętać, mało kto już narzeka na kolorystykę strony? Temat był dość długo i tłumnie podnoszony, jednak jak to zwykle tutaj bywa użytkownicy zostali kolejny raz zignorowani. Nie narzekają? To ciekawe, bo ja tutaj czytam non stop jakieś narzekania i niezadowolenia. A może nie narzekają na kolorystykę bo są świeższe "kwiatuszki" od filmweba np totalnie zepsuta, brzydka i nie funkcjonalna galeria strzeżona przez zakaz używania adblocka! Ale całe szczęście, ze panienka jest bardzo zadowolona z tych zmian. Skoro panienka jest taka zadowolona to może wszyscy powinni? Co my tam wiemy, panienka zna się lepiej, w końcu panienka tu mieszka.

Prawda jest taka, że nawet gdyby po każdym zalogowaniu się na Filmweb z komputera wyskakiwał nam banknot 10 złotowy, to Polacy i tak by narzekali, że czemu ten banknot wyskakuje z boku komputera i trzeba go potem szukać na podłodze.

Agnika

Prawda jest taka że, gdyby błędów pojawiającym się na na tym portalu było, by mniej wszyscy byli, by szczęśliwsi .

Wizarrd

Witam. Mam pytanie nie dotyczące tego tematu.Mianowicie czy istnieje jakakolwiek możliwość przejrzenia wszystkich ocenionych filmów danego użytkownika poza dodaniem tej osoby do swoich znajomych. Pytam ponieważ jeden użytkownik mi napisał, że istnieją jakieś sposoby żeby można było przejrzeć wszystkie oceny u każdego a nie tylko ostatnie 30. Proszę o odpowiedź.

Andrzejek324

też się z chęcią o tym dowiem jeśli jest taki sposób ;)

Wizarrd

Witam. Mam pytanie nie dotyczące tego tematu.Mianowicie czy istnieje jakakolwiek możliwość przejrzenia wszystkich ocenionych filmów danego użytkownika poza dodaniem tej osoby do swoich znajomych?. Pytam ponieważ jeden użytkownik mi napisał, że istnieją jakieś sposoby żeby można było przejrzeć wszystkie oceny u każdego a nie tylko ostatnie 30. Proszę o odpowiedź.

Wizarrd

Witam. Mam pytanie nie dotyczące tego tematu.Mianowicie czy istnieje jakakolwiek możliwość przejrzenia wszystkich ocenionych filmów danego użytkownika poza dodaniem tej osoby do swoich znajomych?. Pytam ponieważ jeden użytkownik mi napisał, że istnieją jakieś sposoby żeby można było przejrzeć wszystkie oceny u każdego a nie tylko ostatnie 30. Proszę o odpowiedź.

Wizarrd

Pauleta

Najpierw kółka zamiast kwadratów, potem kij zamiast marchewki. Co nas czeka w przyszłości? Łzy, pot i krew?

Pauleta

Mnie jedynie denerwuje to że logowanie trwa godzinę, a poza tym to bardzo fajne zmiany.

loukas321

A myślałam, że tylko ja mam ten problem. To logowanie jest rzeczywiście strasznie wkurzające!

abc2343

Gdy klikniecie w "zaloguj się" to zatrzymajcie wczytywanie strony to wam od razu do strony logowania przejdzie. Bo jak rozumiem o to chodzi, też mam ten problem.

chop

Dokładnie tak samo robię. Nieźle, myślałam, że tylko ja miałam kłopoty z zalogowaniem, a tu skala problemu jest większa.

Pauleta

Myślałem, że coś się zepsuło. Przyzwyczajenie. ;p

Pauleta

A Pan Wizzard jakoś widzę nagle ucichł dobrze wie, że mamy absolutną rację do ty wszystkich błędów ja mogę jeszcze dodać niepoprawnie wyświetlający się kokpit !

buterfly

Nie ma czasu - pracuje ciężko nad okrągłą stroną.

Marac

A no tak przepraszam, że zawracam mu głowę przecież, to jest ważniejsza rzecz ;)

Pauleta

Kiedyś zrzynali z imdb, a teraz chyba z mobilnego skype'a, trzeba dostosować stronę do nowych technologii i trendów przecież, nie?

Pauleta

Tak. Te nędzne kółeczka to hit. Co zmiana, to na gorsze, nie wspominając o tym, że nie wnosi nic pożytecznego.

Logan_6

w rzeczy samej. Zero nowości. Niech już lepiej zostawią jak było.

Logan_6

Na Guglu Plus są kółeczka i Gugiel kosi miliardy. Trzeba brać przykład z najlepszych, którzy wiedzą jak zarabiać. Brygada FW już pewnie planuje, na co wydać spodziewane lada dzień morze pieniędzy. W drodze pewnie hashtagi z Twittera i obowiązek używania prawdziwych nazwisk ze Zbuka.