Na górze strony widnieje napis: "Kokpit odchodzi do historii i zostanie wyłączony na początku 2015 roku" może mi ktoś powiedzieć dlaczego??? Od lat go używam mam wszystko ustawione pod siebie przede wszystkim informacje są przejrzyste, a ten nowy wygląd jest totalnie do bani i brakuje dużo przydatnych informacji. Co za jełop zdecydował się na te zmiany!? Jeszcze nam narzucają zmiany co jest dla mnie niepojęte

użytkownik usunięty
Grzechu_4

A najlepsze jest to, że teraz pewnie taki muszynski z pietrzykiem czy innym pajacem siedza sobie przed kompami, pija kawke przegryzajac paczkiem albo jakims ciachem i smieja sie z nas i gownoburzy ktora wywalali.

Proponuję pójść za ich myślą "nowego FW" i na przykład zlikwidować możliwość ocen filmów a jednocześnie wywalić na głównej stronie oglądnie ocen 'Twoich Znajomych" buhahaha

tmaszkal

Zlikwidować możliwość oceniania filmów * :D :P :P

Grzechu_4

To co teraz zrobili, to jakaś porażka. Najbardziej sobie ceniłem proponowane pozycje na zdefiniowanych kanałach. Nie interesuje mnie tak bardzo, co oglądali moi znajomi ostatnio...

witorik

dokładnie, dla mnie też było to najprzydatniejsze ... ? Gdzie jest teraz w ogóle jakikolwiek kokpit ? Dodam, że nie mam zamiaru łączyć konta z fejsbukiem ... ?

Grzechu_4

Dokładnie! Jak można zlikwidować kokpit, który jest chyba najlepsza rzecz na tej stronie!! Po co dwa razy "mój asystent"??! Jak już chcieliście coś zmieniać to wystarczyło tylko podrasować trochę kokpit żeby nie wiem lepiej się prezentował itp i wystarczy a teraz to jakaś katastrofa, normalny chaos i nie wiadomo co gdzie jest, szczególnie nadchodzące odcinki seriali, które się ogląda a jeszcze się ich nie obejrzało... gdzie to znaleźć, w kokpicie było to świetnie zrobione. No tragedia.

nickel

Proponuje wprowadzić "Bunt na Bounty" i nie logować się przez jakiś czas, FW straci na tym kasę to może zrozumie jacy użytkownicy są ważni... Ja w każdym bądź razie ograniczam "KLIKANIE" do zobaczenia za jakiś czas....

nickel

Gadżet do oceniania odcinków znajduje się w zakładce "seriale": http://www.filmweb.pl/serials

Wizarrd

Dlaczego filmweb wygląda jak wygląda? Bardzo prosze o odpowiedź, bo wygląd jest okropny. Nawet nie wiadomo, kto na czyj post odpowiedział. Tragedia

Wizarrd

Dzięki za info! W kokpicie było to super zrobione i wszystko ładnie czytelnie, łatwo można było znaleźć, no nic zobaczymy jak będzie teraz tylko pomyślcie nad tym asystentem bo są dwa jeden na górze na czarnym pasku a drugi w "mój filmweb" po prawej stronie, po co aż dwa?! Można by np. zamiast tego po prawej w "moim filmwebie" zrobić jakąś zakładkę z serialami czy coś takiego.

nickel

W górnym Asystencie widać tylko 5 ostatnich powiadomień, czyli dość mało biorąc pod uwagę, że teraz Asystent informuje także o premierach odcinków seriali i emisjach filmów w TV. W Moim Filmwebie znajduje się pełna lista powiadomień, którą dodatkowo można filtrować według uznania.

Wizarrd

A i jeden problem mam tzn. w zakładce "seriale" jest po lewej "nadchodzące premiery odcinków" i jak się naciśnie "pokaż więcej" pokazuje się ładnie lista z paskiem do przewijania i jest ok, a po prawej jak jest "masz do obejrzenia" jeśli naciśnie się przy serialu w opcje np. "oraz jeszcze 21 odcinków" to nie pokazuje się żaden pasek do przewijania w dół/w górę tylko te odcinki serialu są jakby pod tłem strony i nie można ich zobaczyć, tak samo jak następnego serialu, który znajduje się po nim na liście.

nickel

Możesz podać nazwę i wersję używanej przeglądarki? Używasz w niej jakichś wtyczek? Prawa lista powinna się doczytywać dokładnie tak jak lewa.

Wizarrd

Opera 26.0.1656.32 oraz Firefox 34, sprawdzałem w obu przeglądarkach i jest identyczny problem, wtyczki wyłączyłem aby sprawdzić czy to może przez nie ale nadal jest tak samo. Lewa lista ok a prawa właśnie taki problem.

nickel

Mógłbym Cię jeszcze prosić o przesłanie screenu przedstawiającego problem na adres pomoc@filmweb.pl?

Wizarrd

Tak, właśnie wysłałem, proszę sprawdzić maila.

Wizarrd

Jako, że ktoś jednak z redakcji tutaj zagląda, to zapytam.
Czytając w swoim redakcyjnym gronie te wszystkie tematy narzekające na ten chłam, który stworzyliście, tylko się śmiejecie z użytkowników, czy naszła kogoś może jakaś inna refleksja?

Wizarrd

Ten "nowy kokpit" nie robił nikt myślący, ale co tu oczekiwać od polaków

Wizarrd

Apropo emisji filmów w TV - czy da się wyłączyć takie powiadomienie? Nie mam TV, więc kompletnie mnie nie interesuje co i kiedy jest emitowane, bo i tak tego nie obejrzę. Odznaczyłam wszystkie moje ulubione kanały, ale to nic nie dało i nadal wyświetlają mi się powiadomienia, o emisjach filmów, które chcę obejrzeć. Masakrycznie nabija mi to ilość powiadomień!

Wizarrd

A czy jest gdzieś (albo będzie) opcja filtrowania aktywności znajomych?

Grzechu_4

Szczerze nienawidzę interfejsu IMDB, ale przy takim g♥wnie jakie reprezentuje obecnie filmweb nie pozostaje nic innego jak przenieść się całkowicie na konkurencję i co najwyżej sprawdzać raz na ruski rok, czy któryś znajomy nie napisał.

Grzechu_4

Filmweb powoli zmierza w podobnym kierunku co grono.net

Grzechu_4

Odejdzie kokpit, odejdzie kolejna fala użytkowników. Jakkolwiek były marudzenia przy ostatnich wielkich zmianach, tak wywalenie kokpitu to najgłupsza możliwa rzecz do zrobienia. Przecież na jednej stronie można było mieć wszystko co komu było potrzebne (u mnie to głównie Newsy | Nadchodzące odcinki | Nie przegap w TV)
Wydawało mi się, że do kokpitu dodadzą więcej rzeczy, ale od czasu premiery chyba guzik się zmieniło. A teraz chcą wywalić coś, co doskonale spełniało swoją funkcję. No ale jak nie wiadomo o co chodzi... wtedy się nie klikało i nie nabijało licznika (reklamy itd.) a teraz (czy tam od nowego roku) trzeba będzie. Niestety ja jestem leniwy i mam to w żopie, skoro nie będzie kokpitu, to już nie będzie po co wchodzić tutaj, bo to główna funkcjonalność która mnie tutaj trzymała.

Może jednak kokpit zostanie, ale... kto w obecnych czasach liczy się z głosem użytkownika? Nic to, trzeba będzie sobie pójść - ich to i tak guzik obchodzi.

Grzechu_4

Co oni najlepszego zrobili. Ja pieprze, jestem tolerancyjna ale to już chyba przesada.

Grzechu_4

Jedynie kokpit trzyma fb przy życiu.

użytkownik usunięty
Grzechu_4

Podpisuję się wszystkimi kończynami. Jeszcze chwila i przejdę na IMDB, choć do fw zdążyłam nabrać pewnego sentymentu.

Grzechu_4

Tak jak nigdy nie narzekałem na zmiany w wyglądzie strony, tak tym razem muszę powiedzieć, że jest ch*jowo. I to bardzo.

użytkownik usunięty
Mr_MarQx

No to ja się podpiszę pod tym, czym powinnam niektórych ucieszyć pod warunkiem, że się dokopią do mojego posta. Wiele tu teraz nowych tematów, skarg, sporo płaczu...

Grzechu_4

podpisuję się pod tym i cytuję moją wypowiedź pod innym wątkiem: "Nie tylko stary kokpit wyglądał lepiej ale do tego zniknęła mi zakładka wyświetlająca filmy, które danego dnia lecą w tv. Szkoda bo filmweb wydawał się wtedy dosyć przyjazny dzięki temu dla użytkownika..."

Greg_Kmk

Zanim w ogóle mieli wprowadzić zmiany powinni to PRZEDE WSZYSTKIM SKONSULTOWAĆ Z NAMI UŻYTKOWNIKAMI, czy nam się podobają dane zmiany/image/funkcjonalność/intuicyjność tego crapu który nam wciskają!!!!! Masakra to jest jakaś!!!!

WujekChu1ek

No niestety większość portali ma gdzieś to co myślą jego użytkownicy i robi po swojemu - to zupełnie jak z politykami naszego kraju - niestety...

Grzechu_4

Kiedy umierał Czerwony Filmweb byłem mocno zasmucony, ale ówczesne zmiany mimo wielu minusów miały również wiele plusów i wiedziałem, że po pewnym czasie przyzwyczaję się do nowego wyglądu. Niestety obecne zmiany są nie do przyjęcia.
Do tej pory kokpit był niewątpliwą zaletą tego portalu - przejrzysty i funkcjonalny, wszystko w jednym miejscu. Jeśli teraz mam klikać w jakieś zakładki, żeby zobaczyć to co do tej pory miałem podane na tacy, to po prostu to oleję i nie sprawdzę tych informacji, więc strona i tak nie zaliczy większej liczy kliknięć (bo domyślam się, że o to właśnie chodzi). W sumie wyjdzie na to, że zapewne ostatecznie ograniczę się jedynie do oceniania filmów.

Szkoda, że teraz Filmweb zamiast przyciągać szatą graficzną i funkcjonalnością, to właśnie tym odpycha. Wiem, że go nie porzucę, ale na pewno nie będę go tak często odwiedzał, bo i po co?

Mam tylko maleńki płomyczek nadziei, że jednak załoga Filmwebu wysłucha głosu ludu i coś z tym zrobi.

bialy133

A czy ostatnim czasem przy zmianach słuchali głosu ludu? (to raczej pytanie retoryczne)
Zmiany zmianami, ale najbardziej żal właśnie kokpitu - niewątpliwej zalety tego serwisu, gdzie wszystko było w jednym miejscu i można było sobie go dostosować do własnych preferencji.

bialy133

Totalnie się zgadzam. Nowy filmweb to dno, wszystko co było dobre - zniszczyli. I jestem pewien, że nie będzie żadnej odpowiedzi z strony redakcji. Po prostu walnęli sobie zwalony, nowy desing i są zadowoleni.

Zmiany są potrzebne, ale czemu muszą być takie radykalne... zamiast ulepszyć poprzednią konstrukcję, która była świetna to zdecydowali się na nieintuicyjny szajs.

Grzechu_4

No dokładnie. Ja jeszcze bym jakoś przeżył, gdyby został stary kokpit, ale jeżeli kontrolowanie i ocenianie nowych odcinków będzie tak żmudne jak to sobie ten ktoś, kto ten nowy layout stworzył, wymyślił to nic tu po mnie.

Grzechu_4

Może trzeba będzie pomyśleć o stworzeniu własnego kokpitu (i używanie np. greasemonkey), skoro chcą zlikwidować stary...
Do tego adblock na "resztę" strony plus stylish - opakować to w ładny oraz przyswajalny dla każdego tutorial i FW może się wypchać z swoją wizją artystyczną i oślą upartością.

Grzechu_4

błagam zostawcie możliwość używania starego kokpitu :((((

Nastia42

Ja też tak chcę.Nie zmieniajcie nic na siłę!!

Grzechu_4

mnie irytuje,że teraz nie widzę jaka jest średnia ocen obejrzanych filmów z poszczególnymi aktorami... Tak samo brakuje mi ocen filmów, w których grali pewni aktorzy i na liście filmów z ich obecnością ocen brak! Lipa straszna :/

Lokiec_12

zgadzam się, tak przejrzyste to było wcześniej, nie rozumiem po co takie zmiany na gorsze?
Administracja powinna wziąć pod uwagę zdanie użytkowników, przecież to dla nas są te zmiany tak ? :/

Grzechu_4

Administracja twierdzi, że podobno niewiele osób korzystało ze starego kokpitu i dlatego likwidują go z końcem roku. Dla mnie to również jest absurd, bo akurat kokpit był bardzo wygodnym oraz funkcjonalnym narzędziem, który wyróżniał filmweb na plus, spośród innych tego typu serwisów i z pewnością cieszył się znacznie większą popularnością, niż oficjalnie przyznaje to administracja.
Ja w każdym razie nie wyobrażam sobie filmwebu bez starego kokpitu, bo "Mój Filmweb" jest nie tylko kompletnie niefunkcjonalny, ale również okropnie wygląda...

Dadelog

Podpisuje się pod tym obiema rękami i nogami!!! Rzekłbym nawet, że trzecią, środkową nogą też:P

Grzechu_4

Drodzy Administratorzy filmweb'u
ODDAJCIE STARY KOKPIT !!!!

myszorekkk23

Popieram!

Grzechu_4

Nowy tak zwany kokpit jest nieczytelny totalnie

Grzechu_4

No i wylaczyli!!!! Brakuje mi slow, komu to przeszkadzalo?

pgmaster

Padła jedna z fajniejszych rzeczy na tym portalu <wściekły> :(

Greg_Kmk

Dno i 100 metrów mułu, ku..wy i złodzieje oddawać kokpit!!!!!!!! Szczam na ten portal spier...am stąd...

WujekChu1ek

A najgorsze w tym wszystkim jest to, że nawet nie patrzą na zdanie użytkowników portalu tylko robią swoje bite pały.

użytkownik usunięty
Grzechu_4

I się stało wyłączyli stary kokpit trzeba się pożegnać.
Wie ktoś jak usunąć konto z tego gówna ?