Na górze strony widnieje napis: "Kokpit odchodzi do historii i zostanie wyłączony na początku 2015 roku" może mi ktoś powiedzieć dlaczego??? Od lat go używam mam wszystko ustawione pod siebie przede wszystkim informacje są przejrzyste, a ten nowy wygląd jest totalnie do bani i brakuje dużo przydatnych informacji. Co za jełop zdecydował się na te zmiany!? Jeszcze nam narzucają zmiany co jest dla mnie niepojęte
Wszyscy możecie podziękować za to panu Krzysztofowi Michałowskiemu. Który twierdzi że pojęczycie i zapomnicie.
"http://natemat.pl/86713,filmweb-bez-tajemnic-nie-sprzedajemy-recenzji-krzysztof -michalowski-o-serwisie-ktory-znaja-wszyscy"
"W nowym roku planujemy kilka zmian. Przede wszystkim zmienimy architekturę serwisu. Dojrzeliśmy do tego, żeby nieco uprościć, wygładzić obecną strukturę. Chcemy, żeby architektura stała się bardziej spójna, bardziej logiczna. Oparta na logice placementu: film, seriale, gry, itd." HAHHAHAHAHA zeszczałem się ze śmiechu!!!
Nie kurde, wkurrzyłam się! Jak ja mam teraz patrzeć co mam do oglądnięcia nowego z seriali?! Mam se kurde wpisywać po kolei każdy serial w wyszukiwarce na górze? No chyba nie! Prędzej w ogóle porzucę tę stronkę, bo teraz nie ma ona dla mnie sensu.
Ale nie pokazuje mi że była premiera nowego odcinka i że mam coś do oglądnięcia.
Nie rozumiem po co usuwać Starty kokpit, skoro w zamian nic nie ma.
Chcą wymusić większą "klikalność". A mi się po prostu NIE CHCE klikać przez wszystkie seriale które ogląda, :(
Kojarzy ktoś aplikację która przypomina o premierach swoich seriali?
Pokazuje, po premierze informuje cie o nowym odcinku. Przychodzi tak jak wiadomość o interesujących cię filmach. I tak wolę stary kokpit, niż to g.ów.n.o
Do anusa z takimi zmianami. W Kokpicie miałem wszystko co chciałem na jedno kliknięcie. A teraz? Mam za każdym razem wyszukiwać serial, żeby zobaczyć czy nowy odcinek już miał premierę, czy dopiero na nią czeka?
więcej szukasz, więcej odsłon, więcej kasy z reklam... masakra. Dzisiaj jeszcze korzystałem ze starego kokpitu, teraz chciałem odznaczyć obejrzany odcinek a tu dupa. I teraz weź bądź mądry i szukaj. oglądałeś 10 różnych seriali? nie pozostaje nic tylko sobie na kartce zanotować i wchodzić co 2 tygodnie po aktualizację o ile się do niej dokopiesz...
proste rozwiązanie:
szukać poza filmwebem - jak i tak nie ma wszystkiego w jednym miejscu to choćby imdb będzie równie dobre
i sam rozważam, czy z niego nie skorzystać
Po prostu masakra. Ogladam 30 seriali w ciągu roku. Dzisiaj probuje odznaczył obejrzane seriale bo tylko stary kokpit pozwalał mi na ogasrniecie takiej ilości... A tu taki klops. Dlaczego zlikwidowali cos co służyło Użytkownikom??? Odpowiedz jest prosta - nie przynosiło to oczekiwanego zysku. Szkoda, ale nie mam teraz po co korzystać z filmweba.
I nie wierzcie w bajki ze się ockna jak stracą część Użytkowników. W ich tabelach liczą się tylko zyski
Czekam do 20.01.2015 jak stary kokpit nie wróci to poszukam jakiejś stronki/aplikacji gdzie bd możliwość odhaczania obejrzanych odcinków seriali
Ja daję tydzień jak nie to kasuję konto. Mój pierwszy post. Zalogowałem się na filmweb z dziewczyną tylko po kokpit. Ten nowy shit jest nieobsługiwany mimo, że z wykształcenia jestem programistą.
Filmweb zacznij dbać o ludzi
nie wiem po co w ogóle było to zmieniać stary kokpit był przejrzysty i miało się wszystkie przydatne informacje pod ręką, a w tym nowym nic nie ma mnie tam nie interesuje jak znajomi oceniają, po za tym jak się wejdzie w jakiś serial czy film i tak pokazuje ci się na jaką ocenę ocenił twój znajomy więc nie wiem po co tak udziwniać.
Mogli jeszcze zostawić informacje ile odcinków w sumie miał dany serial a nie zastanawiasz się ile ich jest.
Włączyłem z powrotem Adblocka na filmwebie i wyłączę jak wróci kokpit no chyba, że znajdę zastępstwo. Szkoda, że historia 3,5k wprowadzonych ocen pójdzie w p....
" ...może mi ktoś powiedzieć dlaczego???"
Wyjaśniam: ponieważ redakcja filmwebu śmierdzi kupą i ma wszy.
Ja odnośnie artykułu, który podesłał Last Ronin:
Panie Krzysztofie Michałowski proszę mi powiedzieć jedną rzecz a mianowicie, mówi pan, że cieszycie się z rozbudowy bazy FW to czemu wprowadzacie limity na kontrybucje i wydłużacie czas oczekiwań, nie dość, że ludzie robią to za damski ch..j to jeszcze ich ograniczacie, a wiec jak to jest chcecie rozbudować bazę FW czy nie?? Te pańskie ładne słówka mnie w ogóle nie ruszają bo widzę co dzieje się na portalu, nie słuchacie użytkowników, robicie co wam się podoba, nas macie w głębokim poważaniu i te ciągłe błędy na stronie, znikające oceny filmu i inne podobne dolegliwości strony. Dodajecie niepotrzebne gadżety zamiast naprawić istniejące problemy, ulepszacie stronę na gorsze z lepszego i mówicie, że jest to bardziej funkcjonalne a tak na prawdę robicie z tego portalu Filmbooka i trzaskacie na tym ładną kaskę nie patrząc na użytkowników... Taka jest prawda, ludzie współtworzą stronę za darmo a wy ich ograniczacie i olewanie, taka jest w realu, trzepać kasę i deptać tych co to utrudniają...
Widzisz, z naszej perspektywy to wygląda tak ale z ich? To młodziaki, którzy dostają fortunę i to za coś, czego nie potrafią robić. To trochę gra psychologiczna. Przez lata zbierali użytkowników, fanów, przyciągali ich do siebie. Portal miał się dobrze, miał wiele funkcji i elementów, które sprawiały, że ludzie lgnęli tu jak muchy do G* i zostawali. Po kilku latach kiedy ludzie już się tutaj osiedlili, mają bogate konta, mnóstwo ocen i jakby nie patrzeć - po prostu przyzwyczaili się (gdyż dawniejszy portal był cholernie funkcjonalny i przydatny dla kino-maniaków), to wtedy robią sobie co chcą, bo wiedzą, że większości będzie szkoda opuszczać to miejsce. Ich obecne plany odnośnie zmian wyglądają tak, że jedna osoba mówi "oo, a może by tak wrzucić na stronę główną tablicę ala Facebook?" , reszta ekipy przytakuje i to wchodzi, my nie jesteśmy w ogóle liczeni, ten portal jest tworzony POD NICH, tak żeby im było dobrze. Oczywiście stracili i stracą jeszcze więcej, dlatego ja AdBlocka mam zawsze włączonego a i tak zaglądam tu już rzadko bo jakoś bardziej przypadł mi do gustu IMDB.
A więc z jednej strony to był sprytny krok psychologiczny, taka manipulacja :)
Ale z drugiej strony jest to większa głupota niż spryt bo takie młodziaki muszą się jeszcze wiele nauczyć bo dostając pieniążki do łapki i zawyżając własne ego niczego nie osiągną. Pieniądz to nie władza, panowie i panie (bo chyba jakaś tam jest w ekipie). Wystarczy, żeby wszyscy użytkownicy jak jeden mąż przestali wchodzić na portal i upadną, zgniją, bez nas nie istnieją a odwdzięczają nam się właśnie kompletnym egoizmem. Każdy normalny człowiek potrafi ROZMAWIAĆ, tym bardziej Administrator to dość odpowiedzialna "posada" i tym bardziej powinien mieć kontakt i dbać, czego niestety nie można powiedzieć o tym portalu. Dać gimnazjalistom władzę i jeszcze za to płacić... gdzież to zmierza ;)
Właśnie, jeszcze żeby administrator częściej udzielał się na forach, współpracował, konsultował z nami użytkownikami i dodającymi(ogólnie moim zdaniem "dodający" z szarymi łebkami powinni mieć większe uprawnienia niż zwykły user "Kowalski") to by było spoko a nie samowolka i w du..ie z użytkownikami, robiąc wszystko za naszymi plecami, normalnie jak w polskim rządzie...
Nie dotarłem aż tak głęboko ale z każdym dniem IMDB staje mi się coraz bliższy i coraz lepiej go poznaję i szczerze wolę korzystać z IMDB, który jest portalem filmowym (nawet jeżeli ma mniej funkcji) niż ze spier* Filmbooka, gdzie użytkownik jest śmieciem.
Wklejałam już w paru miejscach, ale tu też dam - odpowiedź na mojego maila, czyli jak admini mają nas w dupie.
"Pani Agnieszko,
Dziękuję, że zechciała się pani podzielić swoją opinią mailem.
Dotychczasowy kokpit wraz z dostępnymi widżetami nie cieszył się powodzeniem wśród naszych użytkowników. Korzystało z niego bardzo niewiele osób.
Pani opinia jest dla nas bardzo ważna i rozumiemy pani stanowisko, jednakże nie jesteśmy w stanie utrzymać Kokpitu w dotychczasowym kształcie i funkcjonalnościach. Podobne zmiany wprowadzane były również na innych dużych portalach, czego przykładem może być Google oraz ich usługa igoogle.
pozdrawiam,
Monika Łuczak "
W mailu dałam linka do tematu "NOWY FILMWEB JEST OKROPNY!!!!!", który już wtedy (a był to może drugi dzień nowego wyglądu) miał ponad 700 postów krytykujących głównie zamiar zlikwidowania kokpitu (Teraz temat ma 20 stron, 1000 postów i nie można już do niego nic dodawać, bo limit)
Po odpowiedzi można wnioskować, że kobita nawet nie kliknęła w linka.
Każdy korzystał a to, że tak mówią to bzdura totalna, ja z kolei nie będę korzystał z nowego "kokpitu" prostym sposobem, wchodzę pierwszy raz, odpalam i mam zawsze odpaloną inną stronę i włączonego chroma, raz dziennie będę tam tylko wchodził, albo ustawię sobie w zakładce mój profil i będę startował od razu z mojego loginu i nie będę musiał wchodzić na stronę główną, polecam to zrobić każdemu kto jest przeciwny stronie startowej, pokażemy im w ten sposób, że nas to w ogóle nie interesuje...
Ustawcie sobie wszyscy w zakładce w przeglądarce wasz profil w ten sposób będziemy omijać stronę główną gów..nego "kokpitu"
Taki żarcik:P Teraz po prostu ważne jest to żeby jak najwięcej osób tak zrobiło i nie wchodziło w "to nowe coś" co nazywają stroną startową...
W wolnym tłumaczeniu widzę to tak:
"Pani Agnieszko,
Mamy gdzieś Pani opinię, ale skoro jest tylko krótkim mailem, to ostatecznie ją nawet przeczytamy.
Dotychczasowy kokpit wraz z tymi kilkoma widżetami które udało nam się kiedyś napisać i ściemnialiśmy że będziemy je stale rozwijać i dodawać nowe, nieco przerósł nasze możliwości.
Bardzo niewielu naszych znajomych korzysta z naszej strony, ale flaszki za kokpit żaden nam nie postawił.
Rozumiemy że chciałaby Pani aby kokpit pozostał, jednak żaden informatyk nie chciał go usprawniać za darmo, ani nawet za dodatkową kolorową główkę przy nicku, a aż tak rozrzutni by kogoś zatrudniać nie jesteśmy. Inne duże portale nie oferowały kokpitu, także nie było skąd ściągnąć danych do napraw naszego cacka i woleliśmy je usunąć zanim wyskoczyłyby kolejne błędy.
Tyle Ci starczy i żegnamy"
dobre :)
w sumie zamiast psuć wszystko mogliby dodać ocenianie komentarzy (nie zaśmiecałoby się forum komentarzami "dobre" tylko klikalo plusik/łapkę w górę)
"Dotychczasowy kokpit wraz z dostępnymi widżetami nie cieszył się powodzeniem wśród naszych użytkowników. Korzystało z niego bardzo niewiele osób."
HAHAAHAAHAHAHAHAHAHAHAHAH. Korzystało z tego 100% użytkowników, wy barany, kłamcy i chamy, pie*rzeni kłamcy żeby tylko zarobić sobie grosik więcej ;)
I oczywiście argumentowanie tym, że inne portale tak robią... norma. Naprawdę wolałbym oddać ten portal w ręce 10 latków. Tak nieodpowiedzialnych i niedouczonych ludzi dawno nie spotkałem, i na dodatek prowadzą swój własny portal, co za porażka :D Robię screena, będę mógł dzieciom humor poprawiać :))
NIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!! :((((
Własnie sobie weszłam na filmweb i co widzę?
USUNĘLI STARY KOKPIT!!!!!
A już miałam nadzieję, że może jednak zostawią....
I SKĄD MAM TERAZ WIEDZIEĆ ILE ODCINKÓW MAM DO OBEJRZENIA???
Wybaczcie krzyk, ale jestem wkurzona.
wiem, widziałam. Ale w porównaniu z tym co było...
obrazki walą po oczach i są tak gigantyczne, że trzeba przewijać kilometry, nie ma segregacji pod względem chęci obejrzenia, pomieszane seriale "czynne" i zakończone...
Generalnie uj, upa i kamieni kupa jak mawiał jeden polityk.
ekipa filmwebu jest pozbawiona całkowicie kreatywności i wszystko zżynają z apple, google itd. itp. Wychodzą z założenia, że skoro oni mają tak to my musimy mieć to samo by być cool.
Brak mozliwosci zobaczenia kiedy dany odcinek serialu wychodzi po prostu syf!!!!Stary kokpit byl ok.
Bez możliwości podglądu seriali,najnowszych odcinków ile mam zaległych ta strona jest dla mnie bezużyteczna w tym momencie...
Nadchodzące premiery odcinków są w zakładce seriale - strona główna seriali. Znalazłam po długim szukaniu...