Na górze strony widnieje napis: "Kokpit odchodzi do historii i zostanie wyłączony na początku 2015 roku" może mi ktoś powiedzieć dlaczego??? Od lat go używam mam wszystko ustawione pod siebie przede wszystkim informacje są przejrzyste, a ten nowy wygląd jest totalnie do bani i brakuje dużo przydatnych informacji. Co za jełop zdecydował się na te zmiany!? Jeszcze nam narzucają zmiany co jest dla mnie niepojęte

Grzechu_4

mnie też to wkurza:/ Oglądam dużo seriali i kokpit zawsze pokazywał mi kiedy jest nowy odcinek danego serialu i przede wszystkim, który to odcinek (przy dużej ilości seriali bardzo to pomagało), gdzie to się teraz znajduje?? W tym momencie nie wiem kiedy i do jakiego serialu wyszedł nowy odcinek:/

magdzia55

Nadchodzące seriale(premerowe odcinki) niby są ale całego wglądu do swoich seriali nie ma!!!!!!! Ta strona z minuty na minutę staje coraz bardziej irytująca!!!! Wolę stary kokpit, to w całym tym zasranym FW było najlepsze!!!!

WujekChu1ek

Masz całkowitą rację!

WujekChu1ek

Zgadzam się, ja tylko ze względu na seriale założyłam tutaj konto, a teraz...

Blue_XD

mam to samo.....

EveningTwilight

To samo.....

magdzia55

Tak, i od razu można było odcinek ocenić, jeśli się go już widziało. A teraz: musisz kliknąć w odcinki - tam widzisz, ostatnie odcinki jakie wyświetlono, ale nie możesz ich ocenić! Po kliknięciu jesteś przerzucany na stronę SERIALU - nie na ocenę odcinków wcale! Więc musisz znowu szukać, kliknąć w odpowiedni sezon, poszukać odcinka i dopiero wtedy ocenić. :) :) :) Nie dzięki.

magdzia55

Mnie najbardziej wkurza, że ten tzw. asystent przypomina o nowych odcinkach seriali tylko wtedy gdy ma na to ochotę. Dla przykładu zapomniał mi przypomnieć o dwóch ostatnich odcinkach "Modern family" i ostatnim odcinku "The 100". Na dotychczasowym pulpicie było widać, czy zbliża się odcinek jakiejś serii, obecnie jesteśmy informowani po fakcie i to tez nie zawsze. Ja założyłem już konto na IMDb i zachodzi spore prawdopodobieństwo, ze pożegnam się z Filmwebem. Prawda jest taka, że od pewnego czasu redakcje tego portalu interesuje tylko, kasa i celebrycenie. Z pazerności na portalu filmowym upchnęli gry komputerowe, żeby poszerzyć grono reklamodawców, a od pewnego czasu blisko połowa newsów powinna być opatrzona adnotacją "Materiał sponsorowany". Współczuje jedynie tym wszystkim weryfikatorom, którzy za ochłap w postaci płyty dvd tak naprawdę stworzyli ten portal, bo na pewno nie zrobił tego M. Pietrzyk ze swoimi ciągotami do debilnych tytułów newsów.

magdzia55

polecam aplikację na telefon tv show favs ;P. pokazuje aktualne odcinki, można zaznaczyć które seriale się oglądało

Grzechu_4

Od 2015 ważniejsi są twoi znajomi od newsów komiksowych, bo naukowcy z FW wyliczyli,że statystyczny user poświęca 65% swojego czasu na przeglądanie ocen znajomych

Grzechu_4

dramat. oczy bolą na kazdej stronie. nie wiadomo o co chodzi jakies nowe ocenianie nie wiadomo po co, dramat!!!!!! neich przywroca stara wersje na stałe.

Grzechu_4

Eh, Filmweb robi kolejne zmiany na minus. Stary kokpit był idealny, a ten nowy to jakieś badziewie okrojone z prawie wszystkich funkcji. Już serialową aktywność powoli przenosiłem na trakt.tv, a teraz nawet nie ma szybkiego dostępu do sekcji "Nadchodzące odcinki". A już najśmieszniejsze jest to, że niektóre elementy ciągle są w starym designie, zero jakiegokolwiek ujednolicenia.

Grzechu_4

Wraz ze zniknięciem tego kokpitu znika w zasadzie cała idea jak sprowadziła mnie na ten portal... Wszystko co pozwalało wygodnie oceniać filmy, seriale itp. zostało zastąpione iście facebookówą konwencją. Bezsens.. Nie wiem co administratorzy chcieli tymi zmianami osiągnąć...

Alessander

Mam to samo, spróbuję poszukać jakiegoś maila do redakcji, żeby ich zdrowo opier**lić i przestaję tu przychodzić. Nie będę kasował profilu, bo lista obejrzanych się może przydać, ale wchodzić już nie ma sensu.

Grzechu_4

Dokładnie !!! Nie ma tu jakiejś książki skarg i zażaleń? Najbardziej mnie boli brak opcji serialowej w kokpicie. Zepsuli wszystko! Jak napisał/a katedra to co z tego, że ludzie przeglądają oceny innych skoro robią to po to, żeby spojrzeć jakich filmów nie oglądali jak wynika z mojego doświadczenia?

Grzechu_4

Niech się sami wyłączą "na początku 2015 roku".Przechodzę na IMDB i Wam polecam to samo.

kamil665544

Do zobaczenia tam.

kamil665544

Też się nad tym zastanawiam - kokpit akurat był naprawdę fajnym rozwiązaniem z poprzednich zmian. Przejrzystość i dostosowanie do swoich preferencji. Nie pojmuję po co z tego rezygnować? A nie... wiem, za mało się klikało i reklam wyświetlało. ;/

kamil665544

na IMDB jest podobna sekcja "nadchodzące odcinki" jak to było tutaj?

Azito1616

No właśnie nie ma :( Chyba jestem zmuszony tu zostać...

kamil665544

a może ktoś używa innego portalu, w którym istnieje taka opcja?

Azito1616

trakt.tv

Azito1616

www.pogdesign.co.uk/cat/

Grzechu_4

Również myślę, że idzie to w złym kierunku. Mam nadzieję, że jak więcej ludzi wyrazi swoje niezadowolenie to administratorzy zostawią stronę w starym stylu lub pozostawią wybór kokpitu użytkownikom.

Miro75

Nie do wiary jak można spierniczyć tak fajną stronę! W tamtym roku już ludzie nie mogli się przyzwyczaić do nowych zmian, ale jakoś przeboleliśmy to bo FW wprowadził kokpit i każdy mógł pod siebie ustawić to co go najbardziej interesuje. A teraz? Usuwacie jedyną przydatną funkcję! W palę się to normalnie nie mieści. W nowym wyglądzie jak to użytkownik „katedra” już wspomniał główny nacisk nałożony jest na oceny znajomych. Rozumiem, że fajnie jest zobaczyć kto jak ocenia, ale bez jaj w starym kokpicie miałem tą funkcję ustawioną z boku i sobie tylko rzucałem okiem jak byłem na stronie i tyle, a głównie interesują mnie takie informacje jak: Nie przegap w TV, Repertuar kin, Nadchodzące odcinki seriali i Newsy. Teraz będzie trzeba klikać po stronie i szukać wszystkiego...Porażka

Grzechu_4

zgadzam się z tobą w pełni, KOKPIT jedyną wartościową rzeczą na tej stronie

Grzechu_4

Wtedy nie klikałeś i nie nabijałeś licznika reklam, teraz trzeba będzie - ot i cała tajemnica zmian...

xsas

Nie nabijam żadnych reklam, reklamy mam zablokowane. Chcę kokpit. Patrzyłam na różne portale filmowe i niestety nie ma opcji kokpitu, filmpl, jest zbliżony, ale bez kokpitu. Lubię oglądać seriale ale nie zawsze mam czas i opcja, co, kiedy leci była dla mnie super. A teraz to nie wiem.

Grzechu_4

Ja na przykład mam w nosie to jak ktoś inny ocenia film, bo i tak ocenię go sama jak obejrzę. A już szczególnie znajomi, gdyż ich właściwie nie posiadam na FW. A jak chcę poczytać opinie innych, to zaglądam na forum pod filmem. Wysokością oceny nie sugeruję się właściwie nigdy. Integrować konta z facebookiem nigdy nie miałam zamiaru, to są dla mnie dwa odrębne światy i chciałabym, żeby tak pozostało. Kokpit mi się podobał i chciałabym aby został. Optuję zdecydowanie za możliwością wyboru. Ktoś woli to, co teraz jest proponowane? Proszę bardzo! Ja wolę kokpit. Nienawidzę zmian! Jak już zdążę się do czegoś przyzwyczaić, to zaraz to się zmienia. To nie w porządku.

ghania

Oburącz podpisuję się pod tym co tu napisałaś. Chcę kokpitu, nie chcę FB, znajomych prawie tu nie mam i chciałbym mieć wybór. Nie lubię gdy ktoś bezsensownie ulepsza to, co już jest dobre. Najczęściej kończy się to marnie...

Grzechu_4

totalne badziewie...zniechęca do korzystania. mam nadzieje że stara wersja wróci niebawem.

Saraaa94

Bez kitu, trzeba zrobić petycje na Fejsdupie przeciwko nowemu kokpitowi i zebrać setki lajków!

Popieram Grzechu_4, nie ma PRZYDATNYCH FUNKCJI i nie widzę, żebym mógł ustawiać to co się tam wyświetla pod siebie. Stary Kokpit jest przejrzysty i FUNKCJONALNY. Jeszcze niech coś takiego odstawią w "Mój Profil" i trzeba będzie się przerzucić na IMDB i kłaść na to lachę.

tmaszkal

I tak będzie trzeba zrobić, bo w Polsce nie słucha się użytkowników. Ja tak nie dawno pożegnałem się po 10 latach użytkowania z jednym z polskich portali.

Grzechu_4

Popsucie "Nie przegap w TV" było już pierwszym zwiastunem powolnej degradacji FW. Ale jakoś przeżyłem, wystarczyło tylko klikać "Nie interesuje mnie" pod ocenionymi filmami i jakoś to zaczęło działać po staremu. Teraz całkowicie wyrzucili ten użyteczny gadżet zastępując wielką wersją tego co w starym kokpicie było u mnie umieszczone po bokach. Zatem ja chyba wyrzucę linka do FW z zakładek, bo jeśli chodzi o moje potrzeby strona przestała spełniać oczekiwania.

Grzechu_4

"Kokpit odchodzi do historii i zostanie wyłączony na początku 2015 roku" - nie można po prostu zostawić starego kokpitu w spokoju (tak jak jest teraz "stary kokpit") zamiast go usuwać?!

Filmweb... zróbcie choć raz coś dla użytkowników...

V3X_

Tak i każdy by sobie wybrał czy chce stary kokpit czy to baznadziejne gów..o!!!

WujekChu1ek

Z resztą po grzyba mi taka wielka aktywność moich znajomych, wystarczył mały pasek z informacją a nie opisy filmów na całą stronę, bo jak ciekawi mnie co oglądał mój znajomy to wchodzę w profil filmu i nie potrzebuje opisu byle czego na stronie głównej co mało mnie interesuje!!!!!! Ale kał

WujekChu1ek

Można zmienić jeszcze na stary kokpit, jest pod zakładką Mój filmweb(Jak wprowadzą te gównia..e zmiany permanentnie, to będzie ich FW) na stronie głównej...

WujekChu1ek

Już nie... :(

użytkownik usunięty
Grzechu_4

Kogoś już totalnie pogięło :/

Grzechu_4

Ten nowy kokpit to dramat. Argumenty juz padly powyzej.
Zostawcie ten stary, przynajmniej jako opcje.

użytkownik usunięty
Grzechu_4

Prosta sprawa - mniej opcji na kokpicie = więcej klikania przez użytkowników. A co za tym idzie - więcej klikanie = więcej wejść na strone = więcej hajsu. Sprzedajnie dziwki :) Jebać FW i calą brygade zarzadzającą tym syfem.

Oklaski...

Dziubla

Raczej owacja na stojąco. ;p

Dobrze gada! Wódki mu dać!

Grzechu_4

Filmweb zaczyna traktować użytkowników jak Spółdzielnie Mieszkaniowe zwykłych mieszkańców. Olewa ich i uważa, że wie najlepiej, co jest dla nich dobre. Ciekawe, co z tego ma, bo my użytkownicy, raczej nic, tracimy orientację w tej kwestii, zdrowie, co objawia się poprzez zdenerwowanie takimi zmianami, a także tracimy czas.

Grzechu_4

Wszystko sprowadza się do tego byś otwierał więcej "stronek". Więcej i więcej, byś dłużej musiał łazić bo tym portalu i nabijać portfel właścicieli przeglądając więcej reklam.

Last_Ronin

Powiem tak, poprzez to, tylko ograniczę klikanie na tym portalu, bo jak mam wolne to jestem tu cały czas... A ten crapowaty nowy kokpit nie napawa mnie entuzjazmem bym częściej tu bywał...

użytkownik usunięty
Grzechu_4

LOL, teraz jeszcze widze ze pozmieniali całkowicie profile filmow, dodali dupiasta opcje oceniania gry aktorow/aktorek. Co tu sie stalo przez jedna noc? WTF?

Grzechu_4

beznadziejny wygląd, po co rozwalać oceny znajomych na całą stronę, ten portal jest o filmach a nie o znajomych, na stronach filmów recenzje zlały się z forum. Kolejny sołszjal-klon do klikania