Czy jest jakaś kara dla takowych na tym portalu?
Miałem nieprzyjemność trafić na pewnego Pana, który od dłuższego czasu każdemu filmowi wystawia 1ki, nawet tym nowym, czekając tylko na dzień premiery aż będzie można go ocenić.
Ja wiem, że od dłuższego czasu ten portal stracił już na wiarygodności bo ważniejszy jest wygląd (o ile można temu dać takie miano) niż funkcjonalność ale może jednak rozum jeszcze jakiś pozostał i można takich gości jakoś ukarać?
Masz na myśli gościa z tym w avatarze?
http://1.fwcdn.pl/u/46/41/1994641/1994641.1.jpg
Dokładnie ten.
http://www.filmweb.pl/user/underholdsbidrag
Ale nie on jeden, mam w zanadrzu jeszcze kilku :)
Już go tak nie broń, bo od razu widać że to troll i wszystkiemu po kolei daje 1/10. Sam zresztą nie raz pisałeś dlaczego dany horror ma tak niska srednia, to masz odpowiedz, przez takich trolli miedzy innymi.
A druga sprawa - wejdz na jego bloga i przeczytaj, to nie może być normalna osoba.
http://www.filmweb.pl/user/underholdsbidrag/blog/569918-Zbieram+pieni%C4%85dze+d la+mojej+c%C3%B3reczki+na+operacje+kr%C4%99gos%C5%82upa+i+macicy%21
Faktycznie jakiś idiota. Akurat jego zbyt nie broniłem, chodziło mi o to, że nie każdy kto wystawia wyłącznie jedynki i dziesiątki zawsze musi być trollem.
Jeśli ktoś ma system oceniania na zasadzie tylko 1 lub 10, to może nie jest trollem, ale na pewno jest ignorantem, bo tak jak nizej zostalo napisane na film sklada sie wiele czynnikow.
No ja akurat tego nie rozumiem. Jak dla mnie to każdy ma swój system oceniania i nie dla wszystkich film składa się z wielu czynników. Przykładowo jak dla mnie horror może być tylko albo straszny albo nie i żadnym innym czynnikiem się nie kieruję oceniając horror.
No dlatego niestety też jesteś ignorantem, bo jakis horror cie nie wystraszy i już np. nie docenisz budowanego napiecia lub muzyki, tylko dasz mu niska ocene bo nie wystraszyl.
A możesz mi wytłumaczyć dlaczego ignorantem? Bo nie jestem w stanie tego zrozumieć. Ja od 20 lat zawsze każdy horror oglądam po to żeby się bać i jeżeli jakiś mnie nie przestraszył to nie jestem w stanie dać mu oceny wyższej niż trzy a jeżeli przykładowo coś mnie w nim obrzydziło wtedy zawsze jest jedynka.
Ja muszę stanąć za Maniaczką.
Wiem, że ludzie oceniają filmy różnie i mają swoje własne kryteria i o ile w temacie horrorów mogę się zgodzić bo sam je tak oceniam gdyż horrory zazwyczaj nie mają zbytnio ambitnego scenariusza więc nie ma co tego oceniać. O tyle w innych przypadkach oceniam film pod wieloma względami i nawet jeżeli film całościowo jest naprawdę kompletną klapą i zasługuje na 1, o tyle sama gra aktorska może być tak niemożliwie poruszająca, że wyratuje cały ten film i na pewno nie wystawiłbym 1. Spośród tylu setek obejrzanych przeze mnie filmów, jedynek mam może z pięć i to dla filmów typu "30 metrowy pająk nawiedza miasto" robiony w Paincie, w którym aktorzy dostają rozkaz "grajcie sztucznie i żałośnie".
Ale nie powiecie mi, że ten gość, którego wskazałem nie robi tego specjalnie bo cały jego profil jest jednym wielkim trollem, którymi portal jest przepełniony a administracja zamiast ratować własny portal, który już naprawdę wiarygodny przestał być dawno, to bawi się w grafików i zajmują kompletnymi pierdołami.
Nie wszedłem wcześniej na jego profil. Teraz widzę, że to ostry troll i jakiś niedorozwój. Chodziło mi bardziej o inne przypadki, bo są tacy, którzy wystawiają dziesiątkę jak tylko cokolwiek w filmie im się spodoba albo jedynkę jak tylko coś im się nie spodoba i akurat nie trollują tylko mają taki sposób oceniania.
Dla mnie (z całym szacunkiem) takie ocenianie jest głupotą.
Wiadomo, że 1 zaniży o wiele bardziej niż np. 5 jak i odwrotnie, różnica pomiędzy 10 a np. 7.
Ja zaczynając swoją przygodę z filmami i filmwebem byłem jeszcze dzieckiem a miałem szerszą skalę oceniania niż i 1 i 10 i potrafiłem się nią posługiwać.
No ja też uważam ocenianie filmów wyłącznie na jeden lub dziesięć za co najmniej dziwne, ale potrafię to zrozumieć. A nawiasem mówiąc trochę przesadziłeś z tym komentarzem pod Salą samobójców bo ja gorszego filmu polskiego chyba nie widziałem i nawet jeden to dla mnie za wysoka ocena.
Dla mnie odpowiednia ale nie róbmy offtopu.
O filmach możemy porozmawiać chociażby prywatnie.
Wciąż czekam na jakąkolwiek reakcję GÓRY ale prędzej chyba doczekam się kolejnego layoutu zalanego bielą :)
"Wciąż czekam na jakąkolwiek reakcję GÓRY"
Nie licz na odpowiedz, bo tak na dobra sprawe on moze wystawiac wszystkiemu jedynki, w koncu skala jest od 1-10, inna sprawa jakby robil to z kilku roznych kont.
A przeciez nie zablokuja ot tak uzytkownika, dzieki ktoremu maja klikniecia=reklamy=pieniadze ;)
"A możesz mi wytłumaczyć dlaczego ignorantem?"
Tak jak napisałam wcześniej. Zakladajac ze film bedzie mial kapitalna muzyke, klimat i aktorstwo, ale nie przestraszy cie ani razu, to automatycznie nie dasz mu zasluzonej oceny, tylko niska bo cie nie wystraszyl. Czyli nie docenisz jego zalet, bo kierujesz sie tylko jednym kryterium. Dlatego wlasnie jestes ignorantem.
W dalszym ciągu nie rozumiem. Od danego gatunku filmowego oczekuję konkretnych rzeczy. Od horroru przestraszenia się a od komedia śmiechu. Co mnie obchodzi w horrorze świetna muzyka czy klimat ( Tak w nawiasie od 20 lat oglądam horrory i do tej pory nie wiem co to jest klimat) , jeżeli mnie nie przestraszył to dla mnie w ogóle nie jest horrorem. A już patrzenie w horrorze na grę aktorską uważam za śmieszne bo to nie aktor ma mnie wystraszyć.
No więc właśnie, napisałeś że ciebie nie obchodzi muzyka, klimat, a aktorstwo jest nieistotne. To sa skladowe filmu, nad tym pracuja ludzie i nie mozna tego ot tak olac. Ty to olewasz dobitnie, wiec jestes ignorantem. Wyobraz sobie teraz horror bez muzyki, z aktorami na poziomie "trudnych spraw" i co 5min wyskakujace potwory, wiem ze wtedy bylbys w raju, ale ty akurat jestes specyficznym przypadkiem tutaj ;)
Po co Ty się z tym jeszcze użerasz ;)
Nie lepiej pogadać ze ścianą? Większa szansa, że coś wyciągnie z Twoich słów.
a w jaki sposób zamierzasz udowodnić, że robi to celowo? Niektórzy oceniają na zasadzie, że gdy film się im podobał to stawiają 10, a jak nie to 1, i tyle...
Wystawiając 3/4 filmom 1ki? Naprawdę? Dlatego właśnie uważam, że wiarygodności te oceny tu już dawno nie mają ;)
Zatem nie było tematu i mogę sobie założyć drugie konto (o którym nie będziecie wiedzieć) i mogę postępować jak owi panowie. W końcu nie każdemu muszą się wszystkie filmy podobać.
Mam takiego ziomka, który tu miał kiedyś konto i wystawiał tylko same jedynki i dziesiątki i wszyscy go wyzywali od trolli i prowokatorów a to jest po prostu taki gość, że jak coś mu się podoba to się nad tym rozpływa jak nie wiadomo co a jak coś tylko nie spodoba to ciśnie po całości. Takich ludzi jest masa.
Ostatnio tu jest bardzo dużo nowych-dziwnych kont. Powstają jak grzyby po deszczu. Wystarczy wejść na inne żeby się o tym przekonać.
to takie myślenie zero jedynkowe, podoba się, albo się nie podoba, i nie można wykluczyć, że rzeczywiście te 3/4 ocenionych filmów zwyczajnie mu się nie podobało... Oczywiście nie twierdze, że to nie jest troll, bo może i nim jest, ale raczej nie zdołasz tego udowodnić - strata czasu.
W głębi gdzieś nawet tego nie oczekiwałem od tego portalu, każdy wie czym się stał i kto tym rządzi.
Ale wiadomo, że każdy gdzieś ma w sobie ten drobny promyk nadziei ;)
Kara powinna być.Ja bym takiego osobnika zamknął w pokoju i przez 24 godziny na dobę puszczał mu w kółko ten sam film,który ocenił 1/10.Ja na ponad 1600 ocen tylko jednemu filmowi dałem 1/10 bo jestem obiektywny i sprawiedliwy.Na główną ocenę filmu składają się scenariusz,reżyseria,muzyka,zdjęcia,gra aktorska,scenografia,efekty specjalne itd.jeśli ktoś wystawia 1/10 to znaczy,że jest po prostu złośliwy bo nie wierzę,żeby wszystkie te rzeczy,które składają się na film były do kitu.Dla osób,które często wystawiają oceny 1/10 nie mam żadnego szacunku.Twórcy pracują nad filmem kilka miesięcy lub więcej i trzeba docenić tę pracę.Ale te osoby to zwykłe trolle i prowokatorzy więc nie warto sobie nimi zawracać gitary.Prawdziwi pasjonaci,koneserzy,wielbiciele kina nigdy tak by nie zrobili bo kochają filmy a jak się coś lub kogoś kocha to się nie robi mu krzywdy.Na koniec kilka słów do tych prowokatorów:próbujecie tu zaistnieć bo w realnym świecie dostajecie po dupie i tyle.Wasze oceny 1/10 nic nie zmienią bo jest was za mało.Narażacie się na śmieszność,litość i pogardę.
Ty jesteś głupi sam z siebie czy może za pisanie takich bzdur ktoś ci płaci?
Albo oglądasz same świetne filmy (w co szczerze powątpiewam patrząc na twoje "najwyżej oceniane"), albo każdemu gniotowi sztucznie zawyżasz ocenę, tym samym ukazując ten nadmieniany przez ciebie obiektywizm i sprawiedliwość. Po to jest 10 stopniowa skala ocen, by z niej w pełni korzystać a twoje dziecinne przeświadczenie, że nie ma filmów tak kiepskich, że potraktowanie ich jedynką jest oznaką miłosierdzia jest doprawdy ujmujące.
Nie będę się wdawał w dyskusję z kimś kto na portalu filmowym ocenia bokserów,prezenterów telewizyjnych,polityków i celebrytów.Twoje oceny ludzi filmu to jedna wielka szopka.Nie można takich użytkowników traktować poważnie.
Ojejciu i co teraz? Pobiegniesz do mamusiu i się rozpłaczesz, bo nie chcę mi się usuwać czegoś, co już dawno nie wlicza się do średniej? Tak btw. zapomniałeś o grach, bo te też mam tutaj ocenione.
Pseudo argumentum ad hominem. Jeśli nie masz nic błyskotliwego do napisania to może faktycznie powinieneś sobie pójść, tylko następnym razem uprzedź, że boisz się dyskutować zamiast wymyślać sobie żałosne wymówki typowe dla 10-latka ze znaczną dysfunkcją mózgu.
a o czym tu dyskutować ? Wszystko co miałem do napisania w tym temacie już napisałem.Nie zamierzam wdawać się w pyskówkę i odbijać piłeczkę pisząc kilkanaście lub kilkadziesiąt postów bo szkoda na to czasu.Nie zamierzam też wdawać się w dyskusję z kimś kto nie ma nic ciekawego do napisania i zamiast argumentów obraża użytkowników takimi tekstami jak:"Ty jesteś głupi" lub "typowe dla 10-latka ze znaczną dysfunkcją mózgu."W sposób chamski i prostacki możesz sobie podyskutować,ale na pewno nie ze mną.
To, że inteligencją nie grzeszysz udowodniłeś już pierwszym postem, teraz w dodatku wydało się, że jesteś też niekonsekwentny. Nie wiem po jaką cholerę wciskasz mi te swoje 'smuty', skoro już w pierwszym poście skierowanym do mnie dobitnie zaakcentowałeś, że dyskusją nie jesteś zainteresowany.
Druga sprawa jest taka, że cię nie obraziłem tylko stwierdziłem fakty - Zachowujesz się jak niedorozwinięte dziecko, będziesz traktowany jak niedorozwinięte dziecko. Pora wreszcie wziąć odpowiedzialność za swoje słowa tj. idiotyzmy, które wypisujesz i liczyć się z tym, że zostaniesz z nich rozliczony. Skoro nie wiesz jak działa i czym jest dyskusja to dlaczego w ogóle coś piszesz? Najlepiej po prostu zamilknij i zajmij się ocenianiem, wtedy nikt nie będzie cię wywoływał do tablicy.
To ty nie wiesz czym jest dyskusja.Piszesz tylko,że wątpisz w to,że oglądam świetne filmy i sugerujesz,że zawyżam oceny.To są jakieś argumenty do dyskusji?Reszta to tylko obrażanie.Tak to jest jak komuś w życiu realnym się nie wiedzie to bierze rewanż w internecie.Ja ci te wszystkie obrazy wybaczam,gdyż nie wiesz co czynisz.Życzę ci aby wszystko w twoim życiu realnym ułożyło się po twojej myśli a wtedy nie będziesz myślał o tym,żeby czas spędzony przy internecie poświęcać na obrażanie tylko na pogłębianie swojej wiedzy.Pozdrawiam serdecznie.
"Nie zamierzam wdawać się w pyskówkę i odbijać piłeczkę" -> "To ty nie wiesz czym jest dyskusja". To tylko dwa cytaty w przybliżeniu ukazujące jak żałosny i nielogiczny jesteś w tym co piszesz.
Każdy twój kolejny post polega na przeczeniu samemu sobie i wtórnym już pisaniu, że nie będziesz dyskutował.
Miałeś skończyć na pierwszym komentarzu, ale widzę, że nie potrafisz odpuścić i zawsze musisz mieć ostatnie słowo nawet jeśli 90% twoich postów stanowi bezskładny potok słów z których absolutnie nic nie wynika.
Skądinąd sam piszesz, że zawyżasz oceny a argumentów i tak nie chciałeś słuchać, bo "Nie będę się wdawał w dyskusję z kimś kto na portalu filmowym ocenia bokserów,prezenterów telewizyjnych,polityków i celebrytów." Nie chcesz słuchać argumentów, by później zarzucać mi, że nie podaje argumentów. I ty masz czelność obrażać się na nazywanie "upośledzonym dzieckiem"?
Nie mogło też zabraknąć taniej psychologii w myśl której mam fatalne życie osobiste i przez to muszę się wyżywać w necie - Stare, prymitywne i niestety nieprawdziwe.
15-latek bawiący się w jakiegoś nie przymierzając Junga - coś pięknego. Ty też byś mógł pogłębić swoją wiedzę, skoro wyrazy takie jak "dyskusja" czy "koneser" to dla ciebie czarna magia.
"Nie będę się wdawał w dyskusję z kimś kto na portalu filmowym ocenia bokserów,prezenterów telewizyjnych,polityków i celebrytów."
Te słowa z mojej strony pewnie by nie padły gdyby twój pierwszy post do mnie zawierał konkretne argumenty i nie obrażał mnie.
Zgadzam się z tym,że miałem nie odpisywać i dlatego jestem niekonsekwentny.Moja wina,moja wina,moja bardzo wielka wina.
Argumenty do czego przepraszam?
Przecież dla ciebie każdy post to zawoalowany atak na twoją osobę i jakoś nie widzę, żebyś odniósł do tego co pisałem w drugim zdaniu w pierwszym poście, czy tego, że po to jest 10 stopniowa skala ocen, by z niej w pełni korzystać (dla ciebie korzystanie z niej to celowa prowokacja, trolling i frustracja). Zamiast tego wybrałeś sobie to co ci najbardziej wygodnie, stwierdziłeś, że jesteś obrażany i wymyśliłeś sobie jakieś śmieszne wymówki.
A teraz napisz, że nie będziesz już ze mną pisał, bo mój nick składa się z 11 liter albo nie podoba ci się mój avatar i dajmy już sobie święty spokój, bo nie dorosłeś do jakiejkolwiek dyskusji a ja nie mam zamiaru bawić się w twoją niańkę.
Twoje pierwsze zdanie w pierwszym poście skierowanym do mnie brzmi:"Ty jesteś głupi"
Ciężko dyskutować z kimś kto zaczyna od obrażania.Zgadzam się,że nie byłem konsekwentny i że do wszystkiego się nie odniosłem,ale było to spowodowane właśnie tym zdaniem,które zacytowałem.Ta dyskusja potoczyła się w zły sposób tylko i wyłącznie przez twoje chamskie zachowanie.
Przykro mi, że zdanie pytające jest dla ciebie równoznaczne ze zdaniem oznajmującym. Jakbym napisał: "zwariowałeś?" (koniecznie ze znakiem zapytania na końcu) to pewnie byś płakał, że nazwałem cię wariatem.
Zresztą ww. pytanie jednoznacznie ciśnie się na usta, gdy czyta się takie bezpłciowe elaboraty. Przejrzyj jeszcze raz, na spokojnie, to co napisałeś i spróbuj powiedzieć, że to co wypociłeś było w 100% przemyślane i sensowne.
Cóż, tyle ode mnie - nadal rżniesz głupa i doczepiasz się do tego co ci aktualnie pasuje, a to co niewygodne po prostu pomijasz. Rozmowa z tobą nie ma większego sensu i w gruncie rzeczy prowadzi donikąd.
Kazdy ma swoj sposob oceniania,ja np prawie wszystkie filmy oceniam na 10 a jakos trolem nie jestem:)
patrząc na twoje najwyżej oceniane, nie powinieneś sie wgl wypowiadać w tym temacie, chyba, ze lubisz kompromitacje.
Spojrzałem na twoje oceny.Same pospolite filmy,które wszyscy znają.Masz gust podobny do 95% użytkowników tego portalu.
Ty masz taki gust jak większość.Mój gust natomiast jest wyjątkowy,jedyny w swoim rodzaju.Nie jest sztuką obejrzeć film,który ma kilkaset tysięcy głosów,ale sztuką jest znaleźć arcydzieło,które ma tysiąc głosów i właśnie obejrzenie takiej perełki sprawia największą przyjemność.Podam to przykłady kilku takich perełek,które oceniłem 10/10 bo niestety na głównej stronie pokazują tylko 12 filmów najwyżej ocenionych:
http://www.filmweb.pl/film/Vincent+chce+nad+morze-2010-562399
http://www.filmweb.pl/film/Eden-2012-627594
http://www.filmweb.pl/film/Przekl%C4%99ta+g%C3%B3ra-2007-441499
http://www.filmweb.pl/film/Blask+t%C4%99czy-2009-432110
http://www.filmweb.pl/film/Zimne+piek%C5%82o-2003-121827
Możesz się pochwalić podobnymi perełkami?
Faktycznie masz czym się pochwalić, ale w towarzystwie gimnazjalnym.
Kłamca, kłamca
1997
2 dni temu
10 ♥
Twarda laska
2001
3 dni temu
10 ♥
Czeka na nas świat
2006
12 dni temu
10 ♥