Witam, chciałem zapytać się o zbieranie punktów poprzez dodawanie filmów/osób etc.
Zdobywa się punkty, ale co z tego? Czym motywują się uzytkownicy, którzy dodają największe ilości materiałów, bo domyślam się, że żadnego wynagrodzenia z tego nie mają?

Dziarski93

>No dobra, a teraz na poważnie - rozdają magiczną fasolę tym co najwięcej dodają?
Podobno dostają filmy na DVD. xD

użytkownik usunięty
STAMiNA

Nawet na pewno.

Dziarski93

Ja zbieram punkty dla sportu i dla jednego łba. Tak po prostu. Obrałem sobie taki cel. :) Poza tym często w bazie brakuje gier, w które gram więc je siłą rzeczy dodaje, żeby móc je ocenić. Z drugiej strony fajnie jest współtworzyć "content" na tym portalu. Podczas przeglądania Filmwebu jak widzę, że czegoś brakuje to od razu to dodaje do bazy. Spoko zabawa i jeden ze sposobów spędzania wolnego czasu.

Dziarski93

Powiem ci czym. Użytkownicy, którzy mają punkty są chronieni i nie dostaną bana.

bartoszcyc8

Nieprawda, znam kilka przypadków np. http://www.filmweb.pl/user/hr_dooku

Last_Ronin

Zazwyczaj tak jest.

bartoszcyc8

Naprawdę myślisz, że użytkownicy mają tutaj takie powody do strachu o bana, że decydują się na gigantyczne kontrybucje, za ktore filmweb normalnemu pracownikowi płaciłby niemałe pieniądze? Nie wydaje mi się, ale może jestem w błędzie

Dziarski93

Powiedzmy, że taki przywilej spotyka ich przy okazji.

Dziarski93

Nie jesteś, wejdź na forum inne i poczytaj tamte tematy, posty które jawnie łamią regulamin, na innym portalu byłby to automatyczny ban.

Dziarski93

Nie wiem, fajnie mieć szary łeb obok nicka i być rozpoznawany jako ten co dużo na FW zrobił. Właściwie to dziś osiągnąłem szary łeb.

The_Fallen

gratulacje :)
ile mniej więcej czasu na to poświęciłeś?

Dziarski93

Hmm, trudno powiedzieć. Na pewno trochę to było, pierwsze 3 punkty miałem już w 2011 za zarys fabuły do prometeusza potem baaaaaaardzo długie nic az do 2014 roku od ktorego zaczałem, nie pamietam czy wczesniej cos było.

użytkownik usunięty
Dziarski93

Chyba zapomnieli ci napisać, że zarówno zbieranie punktów, jak i przebywanie na tym portalu uzależnia. 24 na dobę 7 dni w tygodniu. Odkąd widać aktywność można to sprawdzić, ale skoro niektórzy uparli się udawać, że można tu znaleźć przyjaźń lub miłość, to się nie dziwię.

Pozdrawiam serdecznie Kate_Bennet.

już taka natura, że się łatwo uzależniamy, jak widać, firmy mogą na tym żerować
tak zwany, żer dla skner :)