Krzysztof RutkowskiI

2,7
110 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Krzysztof Rutkowski

to co z robił w sprawie tej Pól-rocznej Magdy z jej matka tak publicznie i przypisał sobie zasługę ze ją zamanipulował i że akurat mu powiedział a co się stało

coś strasznego Rutkowski dla show zrobi wszystko!!!

nie chce oceniać poczynań tej matki- kobiety która była prawdopodobnie w szoku

Rutkowski z niej i jej sprawy zrobił reklamę siebie w sposób podły i bezwzględny!!!!!

1/10

dałbym minus 10

SKANDAL!

kivinka

Wziął się z znikąd i i wielce zaoferował swoja pomoc, a właściwie przyleciał jak sęp po wyczuciu padliny (powiedzcie mi, jaka przeciętna rodzinę stać na wynajęcie prywatnego detektywa?) odbębnia swój sukces, zamykając sprawę w której nie wszystkie wątki są wyjaśnione, lansując się przy tym w ciemnych okularkach bardziej niż Horatio Caine. zarzuca opieszałość policji którą w przeciwieństwie do niego obowiązują jakieś procedury, i która nie możne współchwalać się z rodziną i nakłaniać do zeznań przytulając się do światka/oskarżonej. gość zrobi wszystko dla autopromocji, nie ważne czy to czyjaś tragedia czy rólka w głupawym filmie. jako aktor 1 jako człowiek -100 ;/

użytkownik usunięty
kivinka

Ważne, że rozwiązał sprawę, działał szybko i robił to z logiką a nie jak policja, którzy przestrzegają procedur. Była możliwość, że dziecko żyje więc Rutkowski postąpił bardzo dobrze. Gdyby sprawa została pozostawiona policji to zanim zaczęliby działać to dziecko do tego czasu mogło nie żyć ( nie było pewności, że nie żyje). Poza tym Rutkowski został wynajęty przez babcię dziewczynki. Mówcie co chcecie ale Rutkowski jest najlepszy w tym fachu, jest konkretny i ma duże doświadczenie. Może i nie współpracował całkowicie z policją ale jak zwykle pokazał że policja ma faktycznie klapki na oczach

Dokładnie. Nie wiem co te kmioty powyżej wypisują za głupoty. Rutkowski ośmieszył policję pod każdym względem.

brk91

Ośmieszył to on się sam zwłaszcza kiedy czuł smród ciała 20 stopniowym mrozie:))))On niczego nie rozwiązał.Ciało odnalazła policja po tym jak matka wskazała im miejsce jego ukrycia.
A skoro matka podała Rutkowskiemu niewłaściwe miejsce ukrycia ciała to bardzo wątpliwa jest wiarygodność tego wszystkiego co mu zeznała zwłaszcza znając gangsterskie metody jakie on stosuje przy przesłuchaniach.

Predator10

Ty cały czas nie zauważasz problemu w tym że ta bura s..a zakopała swojego dzieciaka !!! Nie czepiaj się Bogu ducha winnego Rutka który dba o to żeby ta nasza żałosna policyja nie marnowała naszych pieniędzy z podatków.

Skoro jesteś taki miłosierny to idź pochwal tą zwyrodniałą kobietę, a przy okazji zrób konferencję prasową na której dla przestrogi dla przyszłych morderczyń swoich dzieci objaśnij jak należy zakopywać swoje dzieci by nikt ich nie odnalazł.

tomucho77

Tak czy siak dziecko zostało by zakopane nie???albo skremowane a prochy rozrzucone gdziekolwiek.A potem wszyscy żałobnicy idą sobie na obiadek.tak jest prawda.
Ręce mi opadają kiedy czytam że fakt ukrycia zwłok czyni z kogoś mordercę i zwyrodnialca.

Predator10

Czyli ty swoje dzieci też będziesz zakopywał na jakimś śmietnisku ?
Przecież ukrywanie zwłok swoich dzieci po śmietniskach jest czymś normalnym w Polsce ... co nie ?

A może zgłośmy nową ustawę do sejmu by nie chować ludzi po cmentarzach tylko zabijać ich w przypadkowy sposób w domach i chować ich po lasach, wysypiskach i śmietniskach.

tomucho77

"zabijać w przypadkowy sposób".Nie ma czegoś takiego.Jest albo zabójstwo albo nieszczęśliwy wypadek.Jednak z punktu widzenia polskiego prawa to drugie nazywa się "Nieumyślnym spowodowaniem śmierci" za grozi do 5 lat więzienia.I to spowodowało że matka ukryła ciało.A seriale telewizyjne typu W11 wydział śledczy gdzie często na końcu podawane są wyroki więzienia za nieumyślne spowodowanie śmierci działają na wyobraźnię prostych ludzi.

Predator10

Idąc twoim tokiem rozumowania gdy uznasz że twoi rodzice są niepotrzebni weź ich przypadkiem pchnij o ścianę by uderzyli w nią głową, zapakuj ich do toreb, wsadź do bagażnika i wywieź do lasu i zakop.

Po co robić pogrzeby i zapraszać żałobników na obiadki jak można zaoszczędzić trochę grosza.

tomucho77

Dziecko nie zostało rzucone w żaden sposób.
Dziwię się że na forach wypowiada się tylu ludzi którzy nie rozumieją wyników sekcji zwłok.
Sekcja wykazała że przyczyną był uraz głowy.Gdyby matka w jakikolwiek sposób rzuciła dzieckiem to dziecko nie miało by tylko obrażeń na głowie a na innych częściach ciała również.Choćby zwykłe siniaki.
Skoro stwierdzono że sekcja potwierdza wersję matki tzn że innych obrażeń nie było bo gdyby tak było nie można by było mówić o potwierdzeniu wersji matki.

Predator10

Taka jest oficjalna wersja. Przecież ona nie chciała tego dziecka i mogło one jej wypaść z rąk specjalnie.

tomucho77

Ty wiesz ile kobiet zachodzi w niechciane bądź nieplanowane ciąże???I co każda zabija dziecko????

Predator10

Ale czemu ty mi dajesz jakieś inne przykłady ? Przecież my tutaj rozmawiamy o jednej osobie a nie o wszystkich kobietach które mają problemy z psychiką !

tomucho77

Zaraz zaraz to ty jako argument przeciwko matce przytoczyłeś to że ona nie chciała tego dziecka.Więc ci daję do zrozumienia że to nie jest żaden argument.

Predator10

A co jest dla ciebie argumentem skoro nie widzisz nic złego w tym że matka zakopuje własne dziecko ?

tomucho77

Ja czegoś takiego nie powiedziałem.Tylko że to nie jest tak prosta sprawa aby powiedzieć "zakopała dziecko-do więzienia" i koniec.To jest sprawa bardzo złożona.Wystarczy obejrzeć te filmy nagrane przez Rutkowskiego aby zrozumieć że takie postępowanie tej kobiety nie wzięło się znikąd.Ta kobieta chciała ukryć ciało ze strachu przed własną rodziną.
Teściowa która jej nie akceptowała i kazała mówić sobie "per" pani.Mąż maminsynek który w ogóle nie bronił żony prze matką.I finał jest jaki jest.

Predator10

Czyli co należy robić z ludźmi którzy zakopują swoje dzieci ? Może puszczajmy ich wolno i nagradzajmy ?

tomucho77

Oczywiście zgodnie z polskim prawem jest to zbeszczeszczenie ciała i za to obowiązuje kara.Wymierzając ją sąd musi poznać jednak motyw tego czynu i w oparciu o niego wydać wyrok a nie ot tak. bo inaczej sądy w Polsce nie będą do niczego potrzebne.

użytkownik usunięty
Predator10

Policja się chwali bo matka pokazała im miejsce ukrycia ciała. Po prostu nie wytrzymała i się przyznała tak samo im i tak samo by to wyglądało w przypadku Rutkowskiego. Jeszcze postępowanie przeciwko Rutkowskiemu prowadzą. NIech spojrzą prawdzie w oczy i przyznają się do błędu.

To dlaczego nie podała Rutkowskiemu prawdziwego miejsca ukrycia zwłok Rutkowskiemu???Rutkowski twierdzi że powiedział kobiecie że ma świadków i kobieta miała wtedy się przyznać.Jakoś nie wierzę że kupiła taki blef skoro przez cały czas w mediach była mowa to tym że żadnych świadków nie ma.

kivinka

Kmiotku 1/10 to daj tej zwyrodniałej matce która zakopała swoją córkę i przykryła ją gruzem, starymi liśćmi i śniegiem.

Po raz kolejny Rutkowski ośmieszył policję i pokazał prawdziwy jej obraz ! Odsłonił jej dyletanctwo i teraz trzeba upieprzyć Rutkowskiego za to, że wyjaśnił zagadkę. Pokrzyżował plany komendy wojewódzkiej , która w przyszłym tygodniu planowała weryfikować następne dowody. Powołali by następne komisje z inspektorów KOMENDY WOJEWÓDZKIEJ, następni psycholodzy znaleźliby zatrudnienie. Powstałyby następne portrety psychologiczne. A teraz zamiast podziękować Rutkowskiemu jeszcze zamierzają go rozliczać za to, że ich wyręczył w ich zasranych obowiązkach wobec społeczeństwa.

tomucho77

to wytłumaczcie dlaczego przekazał to nagranie mediom??? a nie przekazał TYLKO policji???
nie musiał dawać mediom nagrania mógł TYLKO POWIEDZIEĆ że ma dowody w postaci nagrania że matka jest winna i ze przekazał policji
a reszta do wyjaśnienia
a nie dawać do mediów które to pokazały
w ten sposób naruszono jej dane osobowe
działał w brew prawu!!!
nie ma licencji
robi wolna amerykankę
nie trzyma się procedur!

przecież policja mogła mieć podejrzenie takie jak Rutkowski tylko NIE MÓWIĄC O TYM W MEDIACH być może celowo! żeby Matka nie czuła nagonki!!!!
PRZEKAZANIE MEDIOM Nagrania DAŁO SHOW na którym zależało Rutkowskiemu żeby zrobić reklamę sobie i biuru którego jest właścicielem !!!
wykorzystał sprawę w sposób niegodny i tylko dlatego ze było dużo o tym w medium
chciał wykorzystać sytuacje dla REKLAMY
facet jest straszny i bezwzględny!!!!
SZOK

kivinka

Ty się puknij w głowę człowieku ! Wobec takich zwyrodnialców którzy zakopują swoje dzieci trzeba być bezwzględnym, by się takie sytuacje nie powtarzały.
Nasza żałosna policja pieprzyła by się z tą sprawą ze dwa lata a geniusz Krzychu rozpracował tą burą su.ę w trzy dni.
Bardzo dobrze że ta sprawa została w ten sposób nagłośniona. Rutek pokazał jak bezradna jest nasza żałosna policja, a co najważniejsze ukazał społeczeństwu co ta nasza żałosna policja robi z naszymi pieniędzmi z podatków.

Ostatnimi czasy nasza policyja bardziej się rozczula nad zakatowanymi psami niż nad zabitymi dziećmi które zwyrodniałe matki pakują do reklamówek i wrzucają do śmieci.

Ta żałosna nagonka ma Rutka która prezentowana jest w tv przez ostatnie dwa dni jest kpiną. Czy to pan Rutkowski zabił małą Madzię i zakopał ja w gruzowisku ? czy zrobiła to ta zwyrodniała kobieta, która przez dwa tygodnie robiła całą Polskę w bambuko ?

Panie Rutkowski gratulacje dla pana jest pan geniuszem i bohaterem ! składam hołd na pana ręce.

tomucho77

nie będę z Tobą dyskutować więcej bo jest bezsensowne
niech każdy zostanie przy swoim zdaniu
pozdrawiam

tomucho77

Dokładnie.Pan Rutkowski ośmieszył policję,to teraz im głupio

xxKasiurkaxx

W tej sprawie stoję po stronie Rutkowskiego. Zgodzę się z tym że niepotrzebnie urządził takie show, ale taki ma facet styl działania, to wiadomo nie od wczoraj. Oczywiście w mediach panuje wścieklizna względem niego, bo wiadomo że policja musi ratować twarz, ponieważ się w tej sprawie skompromitowała w sposób katastrofalny. Gdyby nie Rutkowski, idę o zakład że do dnia dzisiejszego matka dalej by wodziła za nos policję, psychologów, specgrupę i społeczeństwo. Zero litości dla przestępców, którzy (być może żywcem) zakopują swoje dzieci a potem oszukują całą Polskę.

Faraon_5

Właśnie zero litości dla zwyrodnialców zakopujących swoje dzieci w śmietniskach.

tomucho77

po waszych wypowiedziach widzę że cel uświęca środki
a metody Rutkowskiego czyli "po trupach do celu" są przez was popierane
no cóż...........

kivinka

Wolę popierać Rutka i jego niekonwencjonalne metody, niż zwyrodniałe matki które swoje córki zakopują lub wyrzucają do śmieci.

tomucho77

Dokładnie, ci którzy w tej sprawie bronią tej matki, są chyba pozbawieni jakiejkolwiek ludzkiej empatii i współczucia dla tego 6-miesięcznego dziecka zakopanego pod gruzem. Niezależnie od tego czy było to morderstwo czy nieszczęśliwy wypadek-zaniosła zwłoki do parku i schowała.

Faraon_5

a może tak należy zastanowić się nad przyczynami dlaczego ta kobieta tak a nie inaczej się zachwala?
może była niezrównoważona emocjonalnie-może przyczyną tego była jej własna rodzina?
a może są jeszcze głębsze aspekty tej sprawy?
takie rzeczy maja swoje korzenie dużo wcześniej........
może jej matka czy teściowa wiecznie tworząc presje wywołały w niej lęki głęboko w psychice

dla mnie to ona nie wygląda na 21 tylko na lat 16 - WIZUALNIE I EMOCJONALNIE

nie chce jej bronić ale na tak skompilowana sprawę NIE MOŻNA PATRZEĆ TAK JEDNOSTRONNIE

takie zdarzenie ma wiele przyczyn

nie nam oceniać
nigdy nie-chciałabym być sędzia w tej Sprawie ale nie należny od razu robić Linczu na tej kobiecie!!!
to też człowiek

kivinka

A kto nie ma problemow na tym świecie? Są młode matki, odpowiedzialne matki i starsze które potrafią zostawić dziecko dla kochanka.
Wszystko zależy od wychowania. Nie chciala dziecka to mogła je zostawić w szpitalu i ktoś by się ucieszył i wychował je należycie.

Stało się źle, że nie ratowała małej Madzi tylko wyrzuciła ją jak śmiecia.

To co zrobiła jest niezwykle okrutne i woła o pomstę do nieba !!!

Oczywiście że każdej matce może wypaść dziecko ... wypadki sie zdarzają, ale dlaczego nie ratowala tego maleństwa ? ... tylko zapakowała je do wózka i wywiozła w chaszcze i zakopała !!!

tomucho77

no właśnie trzeba się zastanowić :
DLACZEGO TO ZROBIŁA jaka była tego przyczyna....!
dlaczego! nie zawiadomiła pogotowia?
czego się tak bardzo bała? jak ten lęk musiał być silny że doprowadził do takiej tragedii...??
to właśnie jest ten istotny punkt
tu była jakaś przyczyna!

ale to nie do rozważania na tym forum

ale........ "Nie sądźcie, a nie będziecie sądzeni "

użytkownik usunięty
kivinka

Jej koleżanka zeznała, że nigdy nie chciała tego dziecka i zaraz po urodzeniu uciekła z domu. Jeżeli sobie nie radziła mogła oddać dziecko, ale niestety zachowała się w bestialski sposób. Nie mogę sobie wyobrazić jak matka może zakopać dziecko pod gruzem

kivinka

Można by się była zastanawiać gdyby po tym jak upuściła córkę zawołała policję i pogotowie.

A tak nie ma nad czym się zastanawiać potraktowała swoje dziecko jak śmiecia, zakopała je i zbeszcześciła zwłoki swojej córki, przez półtora tygodnia zwodziła policję.
Psychologowie już orzekli w chwili gdy to robiła była poczytalna, tak więc sądzenie takiej burej s..i jest na miejscu ... nie ma litości dla zwyrodnialców.

Człowieku czemu bulwersują ciebie obozy koncentracyjne i to jak w nich hitlerowcy postępowali z dziećmi.
Odpowiedz sobie na to pytanie i porównaj ich występki z występkiem tej kobiety której tak bardzo współczujesz.

tomucho77

hmm jakoś tak mi się wydaje...... że ona sama tego nie zrobiła!
skąd mogła znać to miejsce? gruzowisko?
dziwne
czy aby ten ojciec tez w to nie jest zamieszany??
tez co chwile zmieniał zeznania.
może rodzina?- tam różne rzeczy się działy
........................
dziwna jest ta sprawa i bardzo pokomplikowana!!!!

kivinka

Tutaj jest cała masa pytań:
Skąd wiedziała że w tym miejscu leży kurtka w reklamówce i jak to możliwe że tej kurtki nikt nie zauważył wcześniej mimo że to miejsce było przeczesywane?
Kto kąpie niemowlę zimą chwilę przed wyjściem z domu?
Dlaczego ta matka chciała zawieźć dziecko swojej matce o godz.18, wybierała się na noc do dyskoteki czy jak?
Kto pomagał jej po raz drugi wnieść na górę i znieść wózek, po tym jak niby wróciła się po pieluchy?
Kto przykrywał zwłoki ciężkim gruzem, bo chyba nie ta krucha kobieta?
Czemu ojciec dziecka za każdym razem przedstawia inną wersję wydarzeń? I wogóle nie wygląda na załamanego, ma nawet czas zadbać o siebie, wyskoczyć do fryzjera?
Wierzycie że w ciągu jednej chwili po nieumyślnej śmierci dziecka można naprędce wymyślić tak precyzyjnie, ze szczegółami całą historię z porwaniem?
Lekarz stwierdził obrażenia na głowie matki po "napadzie", ale skoro nie było napadu to skąd te rzekome obrażenia? Sama uderzyła się tyłem głowy o beton w pozycji leżącej?

To tylko nieliczne pytania które przyszły mi do głowy naprędce. Cała ta rodzinka jest podejrzana, a babcia wygląda na "demoniczną" kobietę która steruje synkiem. Wiecie co ja myślę? Że ta dziewczyna była gnojona w tym domu, młodzi mieszkali u teściów, którzy pewnie traktowali ją jak zero, wulgarnie się do niej odnosili i wtrącali w wychowanie dziecka, była zastraszona. Ale to nie powinno usprawiedliwiać ukrycia zwłok.

Faraon_5

(Faraon_5 -zgadzam się z Tobą w 100%
masa pytań....

a Rutkowskiemu chodzi teraz TYLKO o kasę która to chce wyłudzić za odszukanie dziecka....
co za .......
cóż - Krzysztof Rutkowski nie ma sumienia....albo je ma tylko nie używa!

kivinka

Ja stoję po stronie Rutkowskiego. Policja jest całkowicie nieudolna, potrafi zamykać faceta który po 1 piwku jedzie rowerem a nie potrafi znaleźć bandytów. Teraz się mętnie tłumaczy próbując ratować twarz, gdyż Rutkowski skompromitował organa ścigania.

Faraon_5

A co do kasy to przecież powiedział że odda ją na dom pomocy społecznej lub dom dziecka na ślasku. A nawet gdyby część nagrody wziął dla siebie, to uważam że mu się należy ponieważ poniósł koszta a poza tym przyczynił się do wykrycia i zatrzymania przestępczyni.

Faraon_5

Zgadzam się. Wszyscy się użalają nad tą krową, że on się nad nią znęcał i zmusił ją do przyznania się. Dobrze wyczuł sprawę, że ona kręci. Policja do tej pory szukałaby porywacza. I sądzę, że to nie był wypadek. A nawet jeśli- jak można zasypac półroczne dziecko gruzem? Na twarz dziecka nasypac ziemi i gruzu? Kota zakopywałam i nie mogłam na niego ziemi rzucic, zakryłam jakimiś kartonami,a taka dziecko zakopie. Potem robi szopkę z porwaniem. Wszyscy mieli nadzieję, że to dziecko żyje. Nie wierzę, że była w takim szoku, że nie wzywała pomocy czy cokolwiek. Tatuś też kręci. Teksty o wybaczaniu całkowicie mnie rozwaliły. Przyczyniła się do śmierci jego dziecka, ukryła ciało, tydzień kłamała a on mówi, że szybko jej wybaczy? Spodziewam się w najbliższym czasie nowych informacji, bo uważam że to nie wszystko. A co do Rutkowskiego- dobrze że nie obchodził się z nią jak z jajkiem tylko wyciągnął prawdę.

alien_2

ale nie wiń tylko matki tu zamieszana jest prawdopodobnie cała rodzina
wiec nie mów tylko o matce nie sądzę żeby znała TE gruzowiska wcześniej to już ojciec mógł znać z młodości to miejsce -gruzowisko że w ogóle takie jest !!!--jako młody chłopak
a tak wątła osoba jak ta matka miałaby siłę ukrywać dziecko pod gruzami ZASTANÓW SIĘ !

kivinka

Winię przede wszystkim ją bo ona się przyznała. Nikt jej nie zmuszał to jest takie pieprzenie, że Rutkowski ją zastraszał. Jakoś tydzień twardo stała za tym, że to było porwanie. Może jest winna cała rodzina, ale na razie oficjalna wersja jest taka, że dziecko upuściła i zasypała jego ciało gruzem. Dla mnie jest to nie do wyobrażenia.

alien_2

"Winię przede wszystkim ją bo ona się przyznała" no proszę Cię! zastanów się może się przyznała ale nie znaczy ze działała sama!!!-nie wierze ze sama dałaby rade tak daleko to dziecko wózkiem pchać bo chyba na rekach nie niosła bo by ludzie wdzieli!=a poza tym nie dąłby rady tyle kilometrów na rekach nieść -
sama na pewno nie!

TO CO MA BYĆ TAK JAK W MAFII jeden się przyzna i siedzi a reszta się nie przyzna i co już nie odpowiedzialni? NIEWINNI?
zastanów się!
trzeba dojść ile osób brało w tym udział ale to już musi dojść policja (o ile dojdzie)
bo Rutkowski już winnych nie szuka... ciekawe czemu się tak szybko wycofał?
może dlatego ze teraz ojciec dziecka trzyma z Rutkowskim i wzajemnie stoją murem żeby chłopaka nie ruszyć?
.......................

kivinka

Ciężko mi oskarżac całą rodzinę skoro na razie nic nie wiadomo. Jestem pewna, że ktoś w tym jeszcze brał udział ale to nie umniejsza udziału matki. Ja nie jestem od szukania winnych, mogę powiedziec co myślę o matce i tyle. Nie rozumiem tego, że ktoś jej broni.

kivinka

W tym przypadku- tak. Nie jest mi jej ani trochę żal.

xxKasiurkaxx

No i pierwszy raz muszę się z Tobą zgodzić.

tomucho77

Siema Tomucho,pozwolisz,że najpierw zacytuję twoje słowa a później zadam ci pytanie.

"geniusz Krzychu rozpracował tą burą su.ę w trzy dni."
"Panie Rutkowski gratulacje dla pana jest pan geniuszem i bohaterem ! składam hołd na pana ręce."

Jak zatem skomentujesz fakt,że geniusz i bohater pan Rutkowski pomaga teraz tej burej suce bo już załatwił jej 150 metrowe mieszkanie w Łodzi a teraz ma jej pomóc w założeniu własnej firmy?

Znawca kina

Jego przeciwnicy wymyślą wszystko żeby go tylko poniżyć ... gdzie to wyczytałeś ? możesz dać link ?

tomucho77

http://expressilustrowany.pl/detektyw-rutkowski-potwierdza-rodzice-madzi-sa-w-lo dzi,artykul.html?material_id=4f57cbfa16f1dab40a010000&4dffee9b16f1dafe45000000-s trona=2