PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=94331}

Miasteczko South Park

South Park
1997 -
7,9 80 tys. ocen
7,9 10 1 80230
7,6 25 krytyków
Miasteczko South Park
powrót do forum serialu Miasteczko South Park

Który sezon South Park najbardziej przypadł wam do gustu? Mi mimo wszystko najbardziej podobał się sezon 6. Co prawda trochę szkoda, że bez Kenny'ego, który jest chyba najbardziej lubianą i rozpoznawalną postacią serialu, ale moim zdaniem Butters i Tweek rekompensują jego brak(szczególnie Butters, bo Tweek jest czasem trochę irytujący). :) Na drugim są u mnie ex aequo sezony 4,5 i 9, a na trzecim sezon 1 :).

ocenił(a) serial na 9
Goku

Ja tak samo. Sezon 6 jest najlepszy. Śmierci Kenny'ego już mnie nudziły, a tak mamy Buttres'a, który według mnie jest nawet lepszy. Moim ulubionym odcinkiem z tego sezonu jest odc. 4 (Russell Crowe).
Jego show było świetne! Oto ono: http://pl.youtube.com/watch?v=BDMiiWdDneo

ocenił(a) serial na 8
Goku

U mnie inaczej. Najlepiej oceniam sezony 2 i 3. Pod koniec 4 forma spada, 5 sezon najsłabszy. Po 6 wszystko wraca do normy. A Tweek jest bardzo irytujący.

Piramidoglowy

Kurde, więc tylko mi tak podobał się 11? Same "Imaginationlandy" biją na łeb wszystko, prócz "Scott Tenorman Must Die" A dochodzą jeszcze "The List" "Le Petit Tourette" "Night of the Living Homeless"(!) "The Snuke"

http://www.tv.com/south-park/show/344/top.html?tag=subtabs;top

Lista najwyżej ocenianych odcinków South Park. W pierwszej 50 jest 10 na 13 odcinków z 11 sezonu :D

ocenił(a) serial na 10
Witeczek

Luknolem na ta liste i rzeczywiscie jest swietna. Osobiscie sam glosuje na sezon 10 bo on osobiscie mnie dotylka i przez to najwiekszy mam ubaw. "Make love not warcraft" na duzy plus rowniez zapisuje sie tutaj odcinek "Tsst" gdzie Eric w koncu moze mowic to co zywnie mu sie podoba. Oczywiscie rowniez 2 podwujne odcinki "Cartoon Wars" i "Go GoD Go" poruszajace bardzo istotne tematy ukazane w krzywym zwierciadle ^^

I w koncu ULUBIONA przez nas wszystkich (taka mam nadzieje) trzecio planowa postac Towele "The Toweleeeie" w odcinku pod tytulem "A Million Little Fibers"

who want get little Hi :D w8 here it comes - good ideas coming - yeee hey yeee i should become a writer

ocenił(a) serial na 10
Goku

hej a sezon pierwszy? jest niezły? xD bo własnie sobie ściągam, bo postanowiłem obejrzeć całą serie, bo oglądałem tylko pojedyńcze odcinki

ocenił(a) serial na 10
slef

Ja juz nawet nie pamietam jakie odcinki byly w jakich sezonach, takze trudno ocenic ktory byl najlepszy wg. mnie.

ocenił(a) serial na 10
Bobey

ulubiony sezon to 8 a niewiele gorsze są sezony 9 i 11

ocenił(a) serial na 9
Goku

Za najlepszy również uważam 6- najwięcej absurdu, brak słabych odcinków (może 2 średnie). Na drugim miejscu dałbym 7- genialna rzecz, ale były słabe odcinki, na trzecim drugi. Za najgorszy, co wielu dziwi uważam pierwszy- może i jest kilka perełek ale zdecydowanie za mało- nawet żarty z Jezusa które uwielbiam, tutaj nie były zabawne. Ale czuję że sytuacja się bardzo szybko zmieni- oglądnąłem już 3 odcinki z 10 sezonu i uważam je za beznadziejne, głupie i nudne. Może i pomysłowe, ale przekombinowane.

ocenił(a) serial na 9
Goku

W każdym sezonie znalazłam coś fajnego, więc nie mam szczególnie ulubionego. Jednak odcinek który najbardziej przypadł mi do gustu to Make Love, Not Warcraft.

ocenił(a) serial na 8
Goku

Sezony 10 i 11 na równym poziomie, dalej na równym poziomie 14 i 15 i na trzecim miejscu sezon 9. Sezon 16 też jest niezły.

Goku

Moje oceny sezonow
1 - 7/10
- Tylko 13 odcinkow, w dodatku pierwsze 5 bardzo takie sobie, no, moze poza trzecim - tworcy chyba nie za bardzo mieli jeszcze wtedy pomysl na serial, a le od 6-tego poziom gwaltownie sie podnosi, choc i czasem trafiaja sie niezbyt fajne epizody (Mecha Streissand). No, ale to moze dlatego, ze nie zyjemy juz w "tej epoce" ;)
- Ulubiont: PinkEye
- najgorszy: WeightGain4000
2 - 8/10
- W duzej czesci to samo, ale conajmniej 4 sa absolutnie genialne ( Chickenlover, Spookyfish, ChikenPox, Chef Aid)
- Ulubiony: Spookyfish
- Najgorszy Terrance & Phillip in Not ....
3 -8.5/10
- I tu widzimy serial ktory powoli staje sie South Parkiem jakim znamy go obecnie - ciete riposty, ostre odcinki i kasliwe uwagi - koncowe napisy w pierwszym odcinku. Mogloby byc jeszcze lepiej, gdyby nie trylogia CatOrgy/Two men naked in a hot tub/ Jewbilee , gdzie tylko trzeci odcinek byl dobry. No i jest Starvin Marvin ;)
- Ulubiony: Starvin Marvin in Space
- Najgorszy: Two guys naked in a hot tub
4- 9/10
Do dzis jeden z najlepszych sezonow South Parku - to tutaj konczy sie calkowicie pewna epoka - mianowicie chlopcy przechodza z 3 klasy do 4. "Ale co ty w tym widzisz za epoke?" - pewnie zapytacie? Ano chodzi o to, ze jak podkreslali sami tworcy serial zmienia sie z serialu o tematyce surrealistyczno-przygodowej ( choc dla starszych widzow) z elementami satyry na ciezka riposte na spoleczenstwo z elementami przygody.
- Ulubiony: The Wacky Molestation Adventure lub Trapper Keeper
- Najgorszy: Cartman's Silly Hate Crime
5 -9/10
Moze ogolnie rzecz biorac slabszy niz poprzedni sezon, ale odcinki "Scott Tenormann Must Die", "Cartmanland". "How to Eat with your Butt" oraz rzecz jasna "Kenny Dies" to absolutne klsyki.
- Ulubiony: Kenny Dies
-Najgorszy: Butters' Very Own Episode
6 -10/10
I jak dla mnie paradoksalnie serial osiagnal sam szczyt po "odejsciu" jednej z glownych postaci - Butters i Tweek byli absolutnie genialni, a swietnych odcinkow jest ekstremalnie duzo - ze tez wymienic "Asspen", "A ladder to Heaven", The Return of the fellowship..."

Rexus88

Ulubiony: Asspen
Najgorszy: Red Sleigh Down
7 -10/10
Kontynuacja geniusz poprzedniego sezonu, co tu duzo mowic ;)
Najlepszy: Toilet Paper lub Casa Bonita
Najgorszy: Grey Dawn
8 - 10/10
Trzeci najlepszy sezon south parku - mnostwo genialnych odcinkow ( w tym Good times with weapons, The Jeffersons, Douche & Turd, Pre-School i Woodland Critter Christmas) i tylko jeden slaby ( Quest for Ratings) sprawia ze daje mocne 9+.
Najlepszy: Douche & Turd
Najgorszy: Quest for Ratings
9 - 8/10
Slabszy sezon niz dwa poprzednie, choc za swietne odcinki, ale tez i slabe (WIng, Erection Day, Free Wilzyx)
Najlepszy: The Death of Eric Carman lub Bloody Mary
Najgprszy: Wing
10 - 7/10
Moim zdaniem - jeden z najgorszych, glownie przez zbytnie skupienie na dwuczesciowkach i praktycznie brak uwagi wobec zwyklych odcinkow. Praktycznie pierwsze dwa odcinki i odcinki 7-10 sa naprawde swietne, reszta najwyzej srednia, i tylko te kilka odcinkow ratuje serzon przed dostaniem ode mnie jeszcze nizszej oceny
Najlepszy : Tsst
najgorszy : A Million Little Fibers lub Go God Go XII
11 - 8/10
Powrot do formy - Swietne pooczatek i koniec sezonu, kilka bardzo dobrych odcinkow, a i praktycznie zaden epizod przez caly sezon nie spadl ponizej pewnego poziomu.
Najlepszy : The Snuke lub The List
Najgorszy : D-Yikes
12 - 7.5/10
Bardzo nierowny sezon. Mamy tu co najmniej dwa odcinki fantastyczne - Major Boobage oraz Breast Cancer Show Ever, lecz tez dwa co najmniej fatalne - i to praktycznie na samym poczatku: Britney's new look i Canada on Strike. Ponadto Cartman z uplywem sezonu coraz bardzie mnie osobiscie wnerwial a nie bawil
Najlepszy: Breast Cancer Show Ever
Najgorszy: Britney's new look
13 - 8.5/10
Swietny sezon, ostatni tak dobry przez bardzo dlugi czas - pierwsze 9 odcinkow nie liczac "Eat, pray, Queef" sa conajmniej dobre. Pozniej poziom nieco sie opuszcza, chodz dzieki "Dances with Smurf i niektorym momentom "Pee" moge spokojnie dodac pol punktu do mojej osemki ;)
Najlepszy: Butters' Bottom Bi***
Najgorszy: Eat, Pray, Queef
14 - 7.5/10
Totalne ponowienie bledow z 10 sezonu, no, ale trzba przyznac, ze sezon prezentuje sie NIECO lepiej, glownie dzieki odcinkom 2,4 i 10. Niestety obie historie wieloodcinkowe delikatnie mowiac wg mnie ssa - no, ale ja nigdy nie lubilem wieloodcinkowcow w south parku ;D
Najlepszy - You Have 0 friends
Najgorszy 200 lub 201
15 - 5.5/10
niestety, ale odcinki z 2011 roku to jak dla mnie South Park w absoultnie najgorszej formie z mozliwych, i po obejrzeniu ich na prawie dwa tygodnie odpuscilem serial. 14 odcinkow, a te ktorych nazwalbym dobrymi miescza sie na palcach jedenj reki:"HumancentIpad", "City Sushi", You're getting Old", "Ass Burgers" oraz "Bass to Mouth" - a i tak zaden z tych odcinkow nie jest absolutnym klasykiem. A praktycznie wszystkie poprzednie sezony, no moze poza 10 mialy chociaz jeden taki... Obym wiecej nie musial tak pisac o zadnym sezonie.
najlepszy: Ass Burgers
najslabszy: T.M.I
16 - 6.5/10
Na pewno lepszy niz 15, ale wciaz nie jest to SP na poziomie do jakiego przywyklem. Wreszcie jakis dobry odcinek konczacy zezon, a moim zdaniem ostatnie 4 sezony takiego nie posiadaly. No i sa ze 2 naprawde dobre choc niestety odcinki najslabsze nie wiedziec czemu nastepuja zaraz po nich
Najlepszy: Insecurity
Najslabszy: I should never...
17 -7.5/10
sezon dobry. Nic wiecej, nic mniej. Poczatkowo nie podobala mi sie zmiana liczby odcinkow z 14 na 10, ale najwyrazniej tworcy wiedzieli co robia, i serialowi wyszlo to na dobre. A trylogia zwiazana z Czarnym Piatkiem to moim zdaniem najlepszy wieloodcinkowiec w serialu, a przynajmniej od czasow Imaginationland.
Najlepszy: Black Friday
Najslabszy: Ginger Cow
18 - 8.5-9/10
Absolutnie najlepszy sezon SP od wielu lat. Matt i Trey znowu wrocili do formy i zrobili cos co umieja robic najlepiej - maksymalna satyre na Amerykanow (I nie tylko)... Grounded Vindaloop- cos niesamowitego. Elementy ciaglosci, nowo wprowadzone do serialu, szczegolnie na poczatku robia bardzo dobre wrazenie. Wszystko jest naprawde OK...poza dwoma ostatnimi odcinkami. To znaczy, glownie poza ostatnim, bo #Rehash byl calkiem OK. Ale niestety, nie dosc ze sezon skonczyl sie dwuczesciowka, to jeszcze maksimum srednia. To wlasnie dlatego waham sie, czy ocenic go na 8.5, czy na 9.

A zatem - moja klasyfikacja (Dla leniwych, a takze porownujac sezony ktore ocenilem podobnie ;p)
XVIII - sezon 15
XVII - sezon 16
XVI - Sezon 1
XV - sezon 10
XIV - sezon 14
XiII - sezon 12
XII -sezon 17
XI - sezon 2
X - sezon 11
IX - Sezon 9
VIII - Sezon 3
VII - Sezon 13
VI - Sezon 18
V - sezon 5
IV- Sezon 4
III - sezon 8
II -Sezon 7
I -Sezon 6

ocenił(a) serial na 10
Rexus88

nie wiem jak można uznać 200 i 201 za najgorsze w sezonie

ministertornister

Ech, no niestety, dla mnie przede wszystkim zbyt chaotyczne , strasznie szybko akcja przenosila sie z jednego miejsca do drugiego, tworcy chyba chcieli wrzucic jak najwiecej watkow i nawiazan do poprzednich sezonow. Niby jakos sie to trzyma kupy, ale mnie osobiscie nie bawi tak jak gdy byly pokazywane za pierwszym razem. Fakt, dowiadujemy sie kto byl ojcem Cartmana - to na plus. Are reszta odcinka jakas taka dziwna. Zreszta w pewnym momencie sami bohaterowie dochodza do wniosku, ze ludzi na pewno bardziej ciekawi kto jest jego ojcem niz glowna afera odcinka ;)

ocenił(a) serial na 10
Goku

1.Sezon 7
2.Sezon 9
3.Sezon 5