Większość myśli, że utwór otwierający serial https://www.youtube.com / watch?v=o5p-uspcgRY to utwór dla serialu. A to bzdura. Pierwszy raz w w telewizji użyto go w Plotkarze (S01E10) na balu.
Piosenka została napisana do książki, na którym ten serial się opiera.
Ktoś tu się nie wsłuchuje w to co ogląda. Przecież w tym teledysku nawet, odzywają się do siebie po imieniu:
-Alison?
- Yes Katherine?
Alison i Katherine w książce są bliźniaczkami. A piosenka dostała się do serialu przez serialową Hannę, ponieważ wraz z dziewczynami poszukała tej piosenki i błagała Marlene, aby dodała ją do czołówki.
W Oryginale piosenki nie ma tych zwrotów. Co więcej..... napisać piosenkę do książki... serio? :D
Oryginale piosenki? A mogę prosić o tę wersję? ;p
Nie widzę nic dziwnego w napisaniu piosenki do książki ;)
To tak jakby napisać właśnie piosenkę do serialu. Więc można słuchać i czytać ^.^
Racja, tylko Ty tej sporej różnicy w tekście nie dostrzegłeś...
"Open Your Eyes" is a song by American recording artist Bea Miller that serves as the single from author, Jennifer Donnelly's BOOK titled Deep Blue. Bea voiced the AUDIOBOOK for the Deep Blue and was asked to sing the promotional single for the BOOK. In May 2015, Bea and Jennifer both attended a Barnes N' Nobles BOOK signing where Bea performed the song."
Nie wiem tak naprawdę w czym masz problem. Skoro piosenki są tworzone do gier, reklam, mistrzostw sportowych itp., to dlaczego nie do książki?
Nadal czekam na potwierdzenie faktu, że piosenka Secrets została napisana dla PLL. Dla książki, na podstawie której powstało PLL.
Jak nie odpiszesz koledze wyżej na posta, to chyba się nie doczekasz tego potwierdzenia. W każdym razie nic tu po mnie, pozdrawiam :)
Allison i Catherine - to imiona wokalistek zespołu :) To raczej zbieg okoliczności. Skąd wiesz, że ta piosenka została napisana do książki? Bo ja znalazłam coś takiego:
"I can be inspired by all sorts of things. Like our song "Secrets" from our last record. I was sitting at a restaurant and saw a guy with a t-shirt with a Ben Franklin quote that said, "Three can keep a secret, if two of them are dead." And I thought that was so interesting. I changed it for our song, which says, "Two may keep a secret if one of them is dead" to make it more personal. But there was also something happening in my life that went along with that quote. A group of my friends was having trouble keeping secrets; everyone was revealing everyone else's secrets at the same time. And I thought about how no one really keeps secrets anymore. "