PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=236096}

Skazany na śmierć

Prison Break
2005 - 2009
7,6 224 tys. ocen
7,6 10 1 223801
6,2 23 krytyków
Skazany na śmierć
powrót do forum serialu Skazany na śmierć
ocenił(a) serial na 9
Polish

!!!!!!!!veronica mars!!!!!!!1
supernatural
desperatki (w miare)
psych
kyle xy
HEROES (to nowka, ale zapowiada sie super!!!)
my name is earl
może być jeszcze lost
kontynuować? :)

ocenił(a) serial na 9
Polish

Polecam "24". Serial równie dobry jak PB, a kto wie, czy nie lepszy. Trzyma w napięciu od pierwszego odcinka. Czasami łapałem się aż za głowę obserwując, jak gmatwa się akcja. Ale tu trzeba choć troszkę lubić tzw. Political Fiction, bez tego serial wiele traci. Bardzo dobrym serialem jest też "Supernatural" ale i tu trzeba złapać odpowiedni klimat i nie nastawiać się na nie wiadomo jakie fajerwerki. Moja rada - obejrzyj tak ze 3 odcinki i zdecyduj, czy chcesz oglądać dalej.

ocenił(a) serial na 10
wesker178

Dla mnie numerem 1 jest Prison Break i tak już zostanie. Powstają nowe seriale, ale do PB wciąż im trochę brakuje. Oczywiście są produkcje bardzo dobre i godne polecenia. Napewno do takich seriali zaliczam: Zagubionych, Carnivale - ( niepowtarzalny klimat, fabuła ),Rzym, Kyle XY ...

ocenił(a) serial na 9
soso87

Ja polecam Vanished. Kidnapped tez zapowiada sie niezle.

Tomashi_2

LOST, Prison Break, StarGate SG-1 i Atlantis, 24 hours, ALIAS (Agentka o stu twarzach) CSI, ROME (RZYM) i nadchodzący niedługo Day Break każdy odcinek to dzień petla czasu gość się zawsze budzi w ten sam dzień i musi rozwikałać zagdkę morderstwa swojej żony, o które on sam zostaje oskrażony - emisja serialu w przerwie LOST'a czyli za około 7 tygodni. Pozdrawiam

ultimate

a ten "Day Break" będzie leciał zamiast "Zagubionych" w polskiej telewizji, czy zagranicznej? :)

ocenił(a) serial na 6
Polish

Z nowych seriali polecam Vanished, pierwszy odcinek IMO taki sobie, ale potem jest już tylko lepiej. No i oprócz wspomnianych tutaj, obowiązkowo "DeadwooD" ;]

ocenił(a) serial na 10
Mariusz_Saint

"24 h " śmiało może konkurować z Prison Break podobnie jak pierwszy sezon "Losta". R

Polish

/nie z polski/

24 H - nie podobał mi się, ten klimat i wogóle... po 5 odcinkach zrezygnowałem...

HEROES - jeśli lubisz filmy Sci-Fi to polecam, ja za takim typem filmy nie przepadam...choc 1 odcinak sprawił na mnie dobre wrażenie

LOST - nie wiem dlaczego wszyscy za tym tak lecą... moim zdaniem nawet i 1 sezon jest kiczowaty...

PRISON BREAK - jak na razie to jego mogę tylko polecic z tych seriali... ale tez wiadomo, ze to nie jest to co kiedyś było... do 13 odcinka... ale wciąga ;)

/polskie/

Chyba trochę 'fala zbrodni' ale to też już teraz nie jest to co jego początkowe sezony...

ps. a jest chodzi o seriale komediowe to oglądnij sobie friendsy... mozna sie choc troche posmiac... :)

ocenił(a) serial na 9
picek

Friends nie jest smiesznym serialem, to jest tragedia
Fala zbrodni, lo matko, ktos na glowe upadl tworzac ten serial
Prison Break, dobry
Lost porazka na skale swiatowa, czyli jak ludzie sa malo wymagajacy i lykaja wszystko to co leci w TV
Heroes nie znam
24h pierwszy sezon tak, nastepne juz nie bo to odgrzewanie kotleta

ocenił(a) serial na 5
Polish

Zdecydowanie "24", jak zaczniesz oglądać to skończysz dopiero na 24 odcinku 5 sezonu!

blyskotliwa_bestia

Day break bedzie leciał zamiast zagubionych, bo jak wiemy najpierw puszczą 6 odcinków LOST i miech przerwy czy jakoś tak i w tej przerwie Day Break ; ) www.abc.com zwiastun tam jest bodajze zaje.....

ocenił(a) serial na 10
Polish

No pewnie że znamy, nie samym PB człowiek żyje :)

Oto moja subiektywna lista najlepszych seriali świata:

1: 24 - Jack Bauer ratuje świat (ale głównie Los Angeles) przed zagładą. Serial tak wciąga że nie da się go oglądać po kawałku raz w tygodniu bo po prostu widza zjadają nerwy! Doskonale nakręcony i zagrany, thriller sensacyjny który trzeba obejrzeć! Za najelpsze sezony uważam 1, 2 i 4.

2: The Shield - Doskonały serial o policjantach z Farmington, najpodlejszej dzielnicy Los Angeles. Policjanci (bohaterowie) w walce z gangami używają brutalnych metod, często łamią prawo. Serial jest mocny i bezkompromisowy. W IV sezonie gościnnie zagrała Glenn Close, a w ostatnim jak na razie V, gwiazdą był Forest Whitaker któremu należy się jakaś nagroda za tą rolę.

3: Jeremiah - Dwusezonowy serial dla fanów Fallouta i klimatów postapokaliptycznych. Ziemia jest zniszczona, groźny wirus zabił wszystkich dorosłych. Przeżyły tylko dzieci. Główny bohater (Luke Perry z BH90210) wędruje przez zniszczony kraj i szuka legendarnego "Valhalla Sector" o którym słyszał kiedyś od ojca. Po drodze czeka go mnóstwo przygód i zagrożeń. Jeden z lepszych seriali sci-fi jakie widziałem. Luke Perry to nie jedyna niespodzianka dla fanów BH90210 :)

4: Kompania Braci - klasyka wojenna którą trzeba znać.

5: The Unit - serial o tajnej jednostce wojskowej której żołnierze wykonują super tajne i super niebezpieczne misje na terenie całego świata. Oprócz tego obserwujemy też spokojne życie ich żon na terenie jednostki.

6: Over There - Serial o aktualnej wojnie w Iraku.

I tak mógłbym jeszcze wymieniać ale nie chce mi się :) Podałem to co uważam za najważniejsze. Polecam!