PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=657154}

Spartakus: Wojna potępionych

Spartacus: War of the Damned
2013
7,9 39 tys. ocen
7,9 10 1 39372
8,8 5 krytyków
Spartakus: Wojna potępionych
powrót do forum serialu Spartakus: Wojna potępionych

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=MRuakKko3bg

lubie_miete

Z włosami Julek ściął zajebistość. Teraz jest taki grzeczny, ułożony, prawie przepraszający :)

Nie oglądam tego z rebeliantami, bo się tylko zdenerwuję :(

ocenił(a) serial na 8
emo_waitress

Po tych wszystkich spoilerach jedno mi się wciąż nasuwa na myśl jako jeden z pewnych (przynajmniej dla mnie) momentów, które mogą nastąpić w tym odcinku. A mianowicie chodzi mi o scenę ukrzyżowania m.in. Agrona. Jak już wcześniej większość pisała, Agron, Donar i Saxa prawdopodobnie zostaną przez Rzymian pokonani i wzięci do niewoli, a patrząc na kolejne scenki z przyszłego odcinka w których zajęli miasto- jestem pewna, że wtedy odbędzie się ukrzyżowanie. Taki znak częściowego zwycięstwa 'na pokrzepienie rzymiańskich serc'. Ciekawa jestem jak odbędzie się akcja ich odbicia, bo co do tego to mamy pewność :D

ocenił(a) serial na 10
mariola_chan

Tak naprawde trailer , który pokazuje Donara w niewoli Rzymskiej może być mylący i wcale nie odnoszący sie do końcowki 5 episodu gdy ten razem z Saxą i Agronem walczyli u bram z Cezarem i zapewne nadciągającymi legionami . W kilku zapowiedziach widać Saxe i Agrona w scenach które jeszcze nie były emitowane ...A o Giannicusa martwić sie nie trzeba ..on jest najlepszą postacią i raczej bedzie walczyl u boku Spartacusa do końca ..a może nawet przeżyje:)

ocenił(a) serial na 10
mariola_chan

nie ma takiej opcji nie wiem który raz to mówie ale Saxa nie ma prawa umrzeć przynajmniej do 10 odcinka :D

ocenił(a) serial na 10
emo_waitress

http://spartacus.wikia.com/wiki/Tiberius
Przeczytajcie akapit "trivia"... Skoro Krassus nie miał syna Tyberiusza, to znaczy że nie ma powodu, żeby nie zginął on w serialu. Innymi słowy - 5 do 1 że Tybek jest bękartem Krassusa i Kore i że Krassus lub Kore go zapierniczą za to co sobie poużywał...

Bartes123_2

Jestem bardzo ciekawa pierwszej wspólnej sceny Tybka, papy i Kore. Liczę na dobrą grę aktorską i odpowiednie napięcie. Druga sprawa, to w jaki sposób o wszystkim dowie się Mareczek. Kore do tej pory bardzo entuzjastycznie odnosiła się do sexu z Krassusem, po tym co się jej przytrafiło może nie być taka chętna i znając Marka, on od razu to zauważy...

Bartes tak trochę z innej beczki - obejrzałeś Vikings? Są już 2 odcinki :)

ocenił(a) serial na 10
emo_waitress

Buduję się dziewczyno. Po pracy na budowę a z budowy do łóżka. I tak co dzień. Więc chwilowo nie mam potrzeby oglądania wieczorem niczego, poza poduszką. Ale dzisiaj będę po 18 w domu, to zapoznam się. Bo mam juz na kompie obie części.
A z innej beczki - oglądałem Czarne Lustro - 2 sezony po 3 odcinki każdy - naprawdę świetna rzecz.

Bartes123_2

Sprawdzę przy najbliższej okazji, dzięki :)
Uważaj na tej budowie na latające cegły i pijanych majstrów (sama widziałam, its tru!).
Współczuję serdecznie, że nie masz czasu i energii na seriale :( ja na ten moment żyję od weekendu do weekendu czekając na Spartacusa i TWD. W międzyczasie oglądam bez końca Midsomer Murders - ale tego nawet ci teraz nie proponuję, bo nie postawisz chałupy^^).

ocenił(a) serial na 10
emo_waitress

Co to TWD?
Jak mam czas oglądam Justified i Following. Też polecam. A jak mi się nudzi, to wciąż na nowo Kompanię Braci i Robina z Sherwood. Chociaż ostatnimi czasy nudne chwile w życiu należą do deficytowych towarów. Majstrów miałem jak nakazuje tradycja - alkoholików i degeneratów. Kominy krzywe jak cholera i dziury w ścianach na wylot. Teraz już wszystkich pilnuję i robię niezapowiedziane kontrole. Damy radę. Za to mam nad garażem zaprojektowany pokój kinowy - rozwijany ekran + projektor + głośniki dolby. Zapodam Bogów Areny na wielkim ekranie i wstrząsnę sąsiadami :)

A tych wikingów widziałaś już? Warta świeczki gra?

Bartes123_2

TWD - The Walking Dead.
Justified i Following mnie znudziło niestety :( Kompanii nie oglądałam jeszcze, Robina - masz an myśli tego starego? Jedynego słusznego?
Na budowach fajnie jest. Wszystkie osoby, które znam i robiły remont lub się budowały potem miały nerwobóle i rozstroje żołądka wywołane zmaszczoną robotą. Zazdroszczę sali kinowej :o

Vikingi okazały się nie tym, czego się spodziewałam. W sumie sama nie wiem, czego się spodziewałam :D - pewnie kolejnego serialu z naparzaniem i seksem, plądrowaniem wioseczek i wewnętrznymi rozgrywkami w stylu Gry o Tron.
Akcja jest dosyć powolna, ale jakoś tak siedzę i nie mogę się oderwać :) Piękne widoki, muzyka i spoko główny bohater. Jestem ciekawa twojej opinii. ;) Ja po 2 odcinkach daje mu szansę, podoba mi się.

ocenił(a) serial na 10
emo_waitress

Justified Ci się znudził? Raylan może komuś się znudzić? OMFG!!!
Obejrzę tych Vikingów i dam znać co i jak.
Robin tylko z Praedem i młodym Connerym.
Kompani Braci nie widziałaś? Poważnie? Ale tak serio serio? Nie myślę o Pacyfiku, który był raczej średni. Tylko o Kompani Braci od Normandii przez Holandię i Francję do Berlina!

Bartes123_2

No soorry, nie podobało mi się :( Oglądałam chyba 1 odcinek i tak nudnawo było, potem jeszcze pojawiła się baba i zaczął się robić romantyczny problem, bo ona chyba kogoś miała uueee... Może i tam coś się potem działo, ale już mi się nie chciało sprawdzać.

Kompanii nie widziałam i raczej nie obejrzę, bo kino wojenne to nie bardzo moja broszka i jedyne co zrobiło na mnie wrażenie to Czas Apokalipsy. No i Black Hawk Down, który często oglądam.

Lubisz właściwego Robina ;)

ocenił(a) serial na 10
emo_waitress

Ta baba kogoś tam miała i w tym samym odcinku tego kogoś ustrzeliła przy obiedzie :)

ocenił(a) serial na 9
emo_waitress

http://www.youtube.com/watch?v=_ubQb_xKn6g

lubie_miete

F*CKING ROMANS