PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=282911}

Uśpiona komórka

Sleeper Cell
2005 - 2006
7,6 1,2 tys. ocen
7,6 10 1 1162
Uśpiona komórka
powrót do forum serialu Uśpiona komórka

Doskonaly!!!!!!!!

ocenił(a) serial na 10

Dawno nie widzialem tak dobrego serialu,trzymajacego w napieciu do ostatniej minuty.Uwazam ze pokazano tutaj dosc wiernie dwa oblicza islamu.

ocenił(a) serial na 8
rahimm

Ostatnio z racji iż skończyły mi się wszystkie odcinki Losta i Prison Brake'a postanowiłem poszukać innego serialu.
No i właśnie natrafiłem na Sleeper Cell. Nie powiem, że jest głupi ale do tamtych dwóch dużo mu jeszcze brakuje. Mimo wszystko polecam bo z odcinka na odcinek rozkręca się co raz bardziej.

Sc0rpi0

hehe :) polecam jeszcze 24 godziny, dla mnie jest lepszy od Losta i PB...

ocenił(a) serial na 7
rahimm

no dla mnie rowniez byl to swietny serial, i nie porownuje go z prison break czy lostem bo tamte sa inne, lost przedewszystkim dluzszy, ten zgodnie z planem 10. zaluje jedynie ze nie bylo 2 zakonczenia alternatywnego gdzie terrorystom przynajmniej 1 z zamachow sie udal. jedni oczekiwali takiego zakonczenia ale rownie dobrze moglo byc i inne, ale to pewnie bylo poprawne politycznie :P

cyph

Dopiero zaczynam oglądać (AXN) i jestem pod wrażeniem...

ocenił(a) serial na 10
rahimm

Serial jest bardzo dobry, bez zbędnych fajerwerków, oszczędny w środkach ale świetnie budujący napięcie, szczególnie interesujące jest jednak ukazanie różnych "twarzy" islamu i jego wyznawców.

ocenił(a) serial na 9
river_ride

Nie ma to jak postawic na budowanie relacji, napiecia, tajemnicy w serialu. Takie jest Sleeper Cell. Nie ma tam moralizatorrtwa, nie ma oceniania, tylko szkoda, ze kazdy serial musi miec happy end :(
Ale jest na szczescie drugi sezon ;]

ocenił(a) serial na 10
Misiek_5

Ja czekam na napisy do 2x04 i dalszych. Juz sie nie moge doczekac!!! Odcinek 2x03 z uwolnieniem farika to majstersztyk

ocenił(a) serial na 9
miniolek_2

Ja to samo. Brak napisaow do 2x4 mnie za3mal w ogladaniu.

ocenił(a) serial na 10
Misiek_5

JA chce napisy do nastepnych odcinkow!!!!!!!!! Chlopaki z hataku nigdy jeszcze sie tak nie obijali ;)

ocenił(a) serial na 10
miniolek_2

jak znajdziecie napisy po angielsku do odcinków 2x4 i kolejnych,to dajcie znać, .. zawsze można przetłumaczyć

ocenił(a) serial na 10
zeberko

Jasne że dam znać! Wy też dajcie ;) Ilez można czekać na napisy :/

ocenił(a) serial na 10
miniolek_2

Noooo!!! napisy już są tłumaczone!!! Widzialem na hataku takie info!!! SUPER!!!

ocenił(a) serial na 9
miniolek_2

a jak pa3lem o 20, to bylo napisane, ze jest 90% przetlumaczone. Widac od tamtej pory skonczyli <jupi>

ocenił(a) serial na 10
Misiek_5

odcinek 4 z 2giej seri dobry nie powiem!!! Bez rewelacji tym razem ale dalej trzyma w napięciu! Oby tak dalej

ocenił(a) serial na 9
miniolek_2

sa juz napisy do 2x6 <jupi> ;] No to wiem co bede ogladac za niedlugo :):):)

ocenił(a) serial na 9
Misiek_5

czy ma ktoś lub wie skad można pobrać napisy do tego serialu ?

na hataku troche mi nie pasują, istnieją jeszcze jakieś inne ??

oczywiście po oglądnieciu usuwam napisy w ciągu 24h. ;)

ocenił(a) serial na 9
Misiek_5

czy ma ktoś napisy do tego serialu lub sie skad mozna pobrac ?

tylko inne niz te z hataku , bo do tej wersji co mam jest ajkies przesuniecie i strasznie zle chodza.

oczywiscie napisy usuwam po 24h ;)

Fanek_2

Ale szkoda, że tak mało jest tych odcinków. ! sezon 10 drugi zaledwie 8 :/ a serial jest bardzo dobry...

ocenił(a) serial na 6
Logan_Cole

Owszem serial jest ciekawie zrobiony i różni się od reszty gdyż nie jest czarno biały postać Darwyn-a jest świetna.

ALE !!! niestety jest w nim równi dużo psychologicznie zakamuflowanej propagandy co w innych. Z tą róźnicą ,że tutaj nie jest to podane od tak ale jest wypowiadane między słowami. Film bazuje na "świeżej" historii.Czyli na tym ,że rzekomo WTC zostało w rzeczywistości zaatakowane przez Osame bin Ladena i jego bande etc..mógłbym tu wymieniać.

Serial ma ten 2 przekazy jeden to oczywisty ,że terrorystą może być każdy biały, czarny, kobieta ,dziecko , były rangers etc. Trudno się z tym niezgodzić ale jednak to nie jest do końca prawda gdyż są to wyjątki.Prawdziwi terroryści są jak Ilja.I on wg mnie jest najciekawszą postacią tego serialu.Drugi przekaz to jest taki ,że muzułmanie są podzieleni i ,że Jihad jest nie zawsze znaczy to samo dla każdego i to akurat pozytywny przekaz.Dlatego oceniam ten serial w skali 1- 10 na 6 .

Jednym wielkim minusem jest też to ,że wiele rzeczy nie trzyma się kupy. Np . to że FBI rozpracowuję taką komórkę w oderwaniu od CIA.Co jest wbrew pozorom i ogólnej wiedzy niemożliwe .Pozatym w rzeczywistym świecie żadna agencja nie dopuściłaby do takiego rozwoju sytuacji jak w pierwszym sezonie.Zgarnęli by Farika wtedy w Vegas wraz z 2 pozostałych wcześniej podsłuchawszy i nagrawszy ich rozmowe.

Pzdr.