.. którzy lubią nie spać przez najbliższe 2 tygodnie z rozszerzonymi źrenicami. Jak macie słabą psychikę to nawet nie patrzcie na ten film, bo bedziecie robić w pieluchy :D Według mnie jeden z najlepszych horrorów jakie oglądałem.
I to by było na tyle podanych tytułów przez rocka79, który dużo widział.
A co do filmu - naprawdę warty uwagi.
Np:
1) Carrie
2) Egzorcysta
3) Dziecko Rosemary
4) Ring (jpn)
5) Laleczka Chucky
6) Koszmar z ulicy Wiązów
7) Omen
Kolejność przypadkowa. Rec to cienizna, denna fabuła o gumowych ludzikach. Głupszy i nudniejszy był tylko Paranormal Activity.
Egzorcysta? Dziecko Rosemary? Ring? Przy 2 pierwszych z całym szacunkiem wieje nudą, że hej, a 3 jest średni i niczym nie różniący się od większości innych, japońskich horrorów. Sam Rec jest niezły i fanie się go ogląda.
Chociaż byś się nie ośmieszała.
Przy okazji..."Cast Away - poza światem" oceniłaś na maksa - miłośniczko kina akcji...
Według mnie zależy co na kogo działa... jedni nie potrafią patrzeć na hektolitry krwi bądź na drastyczne sceny... inni nie lubią duchów a jeszcze inni boja się no nie wiem.... mega wilekich pająków bądź innych tego typu stworzeń xD jak dla mnie dobry horror ale bez przesady...
według mnie i rec i PA dobre horrory ale lepszy Paranormal. Jednak więcej się dzieje i można się bardziej wystraszyć momentami. Ale najlepszy chyba BWP.
moim zdaniem nie był straszny, a niektóre sceny, które z zamysłu miały takie być, wyszły śmiesznie; historia zwyczajna, efekt wywiadu to fajny pomysł, ale nie sposób się nim jarać dłużej niż 5 minut. nudziłem się. 2 tygodnie strachu, mówisz?
W sumie to jest możliwe... właśnie to zależy od tego co kogo rusza... ja końcówki filmu z tą dziewczyną nie wytrzymałem i ciężko było mi zasnąć. Co mnie w tym ruszyło?
- sposób poruszania się postaci ,
- sposób zniekształcenia... to chyba od tego czasu jaki spędzała powiązana tam na strychu,
- dźwięki jakie wydawała nie aż tak tyrające ale zrobiły swoje,
- no i empatia, uczucie strachu przelane z gry aktorskiej bo uważam, że zagrali tą scenę świetnie...
- nie lubię takiego sposobu kręcenia filmów... wręcz drażni mnie walenie zdjęć ręką (skojarzenie z masturbacją? Czyli tak samo dobrze ale jednak czegoś brakuje). Jednak ta ostatnia scena wręcz uzasadniała użycie takich a nie innych środków wyrazu. Za konsekwentne dążenie do uzyskania danego celu to jak dla mnie zawsze punkcik w górę.
Troche przesadzasz że najstraszniejszy.... Ale film jeden z najlepszych..Gra aktorska nienaganna.. Wczuli się w role i to jest najważniejsze.... Miejsce filmu znakomite.. Zombie biegający po klatce schodowej mało miejsc na ucieczke Ogólnie Polecam... w kioskach teraz za 9,99
Możecie mi zaproponować jeszcze jakieś filmy z serii horrorów, nie muszą być o zombie.
Z góry dzięki za odpowiedź.
"28 tygodni później" - to akurat też o zombie, ale warto zobaczyć ze względu na to, jakie świetne rzeczy robi kamera (:
Własnie o to chodzi że juz to oglądałem, piłę, wwzgórza i oszukać przeznaczenie t owszazytko widziałem. Szukam jakichś jeeszcze.
Serwis twierdzi, że obejrzałam 141 horrorów, a gdy przychodzi coś komuś polecić, to nie ma w czym wybrać... Może gdybyś jakoś jeszcze sprecyzował wymagania? Mocny to znaczy krwawy? Czyli wolisz coś... realnego, czy może duchy? Ważniejszy klimat czy brutalne sceny?
jeżeli nie oglądałeś LA HORDE (Legion zła) to musisz to koniecznie zobaczyć.. Jeżeli lubisz o duchach to Widmo z 2004 a jeżeli to oglądałeś a lubisz gry komputerowe to Stay Alive ludzie giną tak jak zginą w grze..Dzien żywych trupów z 2008 też B. Dobry.. mógłbym dużo wymieniać tylko nie wiem co dokładnie lubisz
Zaproponuj mi jakieś gdzie jest dużą dawka krwi, oraz filmy z zombie. Oglądnąłem 28 dni później i wzgórza.
O zombie kojarzę jeszcze cykl "Resident evil", a jeśli o brutalne i krwawe horrory chodzi to może "Martyrs. Skazani na strach"... ewentualnie "Hostel", ale ten słabszy.
Polecam:
The Collector (duuużo krwi, dużo akcji, drastyczne sceny)
Wrong Turn (dużo akcji)
Amityville, oglądałem tylko z 2005, starsze wersje pewnie też są dobre
Paranormal Activity (najlepszy! :))
Paranormal Entity
Dawn of the Dead (2004)
Świt żywych trupów z 2004 jak wyżej
LA Horde
Halloween Resurection
Halloween 20 lat pózniej
Halloween 2
Seria Resident Evil jak wyżej
Wzgórza Mają Oczy 1 i 2
Droga Bez Powrotu 1,2,3
Miasto Śmierci
Oszukać Przeznaczenie ale to chyba każdy zna
Apartament: o duchach ale mocny
Widmo z 2004 też o duchach
Bal Maturalny rok 2008
Alone z 2007
The Ring mi obecnie podoba się wersja Amerykanska 1 i 2
Myśle że narazie ci wystarczy..Dla mnie te Filmy to Perełki..Pozdr
Zgadzam się. [REC] pokazał zupełnie inne podejście do tematu zoombie i naprawdę przeraża w dawce niespotykanej dzięki realizacji. Ta hiszpańska krzykliwość, którą znamy z wkur...jących telenowel sprawdza się tutaj idealnie (wielu pewnie też irytuje).
"Paranormal Activity" to kopia "Blair Witch Project", nie [REC] !
Mam kolekcję prawie tysiąca wybranych horrorów i [REC] uważam za wyjątkowo oryginalną pozycję, choć też nie pierwszą kręconą w reporterskim stylu.
To co tu większość osób wypisuje, to dziecinada. Jeśli chcesz naprawdę dotknąć tematu i krwistej surowicy to zacznij od stron ekspertów i pasjonatów, a nie opinii "przechodniów". Nie wiem, czy mozna podawać linki, więc podam tak:
- horror_com_pl
- horrory_com_pl
Obie reprezentują fachowość w innym stylu, więc razem tworzą prawdziwą encyklopedię i zajęcie na wiele miesięcy.
MasterSexay dał Ci fajną listę na początek, ale wiele z nich to remaki, albo horrory dla ludu, więc z zasady wygładzone, albo amerykańskie lighty zacnych oryginałów... zresztą długo by mówić. Wyczuj temat po swojemu, BĄDŹ DOBRYM RZEŹNIKIEM i pamiętaj, żeby nie marnować ludzkiego mięsa, bo na świecie jest dużo głodnych świń. Goodluck!
zdecydowanie dobry horror. chociaż nie lubię o zombie(którzy okazali się byc niby opętanymi w 2 części). nie mogłam zasnąc po nim. troszkę przewidywalny w niektórych momentach, ale mocny.polecam:)
A według mnie nie był taki straszny, atmosfera grozy i paniki była tak mocna, że można ją było nożem kroić. Jednakże nie były dużo scen które sprawiają że widz ma dreszcze. Ale klimacik jest!
ja mam slaba psyche co do horrorow. Są momenty gdzie dalo sie wystraszyc ale nie zrobilam w pieluche ^^
do autora: film dobry, ale bez przesady z tym strachem, przecież wiadomo, że coś takiego nie istnieje..:)
Film przyprawił mnie i moją przyjaciółkę jedynie o ataki śmiechu, kiedy pseudozombiaki gryzły ludzi. Ani razu nie poczułam nawet odrobiny strachu. Z filmów naprawdę budzących emocje mogę polecić "Piętno" Takashiego Miike, film potrafi dokopać. O REC słyszałam same właściwie dobre opinie, a moim zdaniem nie to, że jest nudny. Po prostu w ogóle nie jest straszny...
"REC" jak i "Quarantine słabe"... ja polecam wszystkim "Grave Encounters" o wiele lepszy klimat, dobra akcja i fajne motywy! z tych wszystkich "Blair Witch" podobnych właśnie "Grave Encounters" podobał mi się naj! "Paranormal Activity" nieco mniej ale też jest ok, za to "The Tunnel" stanowczo odradzam"
W sumie to tak na prawdę przeraża ostatnie 10-15 minut filmu,gdy kamerzysta i ta dziewczyna są na najwyższym piętrze..
Jak mozna ogladac horror przy mentalnosci; to niemozliwe, nie istnieje, etc.. Wlasnie chodzi o to zeby ruszyc wyobraznia i samego siebie postawic w takiej rzeczywistosci. Negatywne myslenie odbiera przyjemnosc z adrenaliny ;) Ja nie jestem z tych ludzi ktorych kreca sieczki idace na szok. Wole klimat, wiec bylbym wdzieczny jakby mi ktos polecil dokladnie taki film. Im bardziej dezelujacy psychicznie tym lepiej, bo strach na horrorze jest u mnie rzadki..