PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=785700}

Świat w ogniu

Angel Has Fallen
2019
6,4 19 tys. ocen
6,4 10 1 19031
4,6 14 krytyków
Świat w ogniu
powrót do forum filmu Świat w ogniu

Super

ocenił(a) film na 7

Ja osobiście nie mogę się doczekać. Boli mnie jednak jedna sprawa, kretyński dystrybutor jak będzie wydawał ten film na płytach to na pewno w tych gównianych książeczkach, które nie są warte złamanego grosza. Poza tym ciekawe jaki polski tytuł wymyślą idioci odpowiedzialni za tłumaczenie.

ocenił(a) film na 5
pirat82

Wiem o których książeczkach piszesz :D
Poza tym, to po prostu fajne akcyjniaki.

pirat82

Świat w ogniu - nie jest źle...

ocenił(a) film na 5
32ywis

Już go widziałeś na pokazach przedpremierowych ? To opowiadaj jakie wrażenia ? Najlepszy z całej serii czy raczej nr 2 ? Ja chce iść na to w piątek ,to też podziele się z tobą wrażeniami ;D Oby mnie film nie zawiódł .

ocenił(a) film na 6
bradock

Ja mogę powiedzieć, że jest to zdecydowanie najlepszy film z trylogii, ale trzeba wziąć poprawkę, że poprzednie oceniłem bardzo nisko, a druga część to dla mnie totalna padaczka. Tandetny, kiepsko zrobiony i głupi jak but. Dawno nie widziałem pierwszego i drugiego też sobie już nie chciałem przypominać, może dziś moja ocena byłaby wyższa niż odpowiednio 3 i 2, ale nie sądzę żeby wskoczyła na wyżej niż 5 i 4. W tej części przynajmniej różne sytuacje, rozwiązania i zbiegi okoliczności nie obrażają inteligencji i nie są zupełnie wydumane, jak z kina SF. Poza tym mam wrażenie, że ten jest najlepiej zrobiony, taki surowy, poza tym Nick Nolte ma fajną rolę. Nic wyjątkowego, ale solidny film, nie miałem facepalmów.

ocenił(a) film na 5
maxplastic

Ok ,dziękuje kolego za udzielenie informacji .A mam jeszcze takie pytanie dotyczące reżyserii /montażu tego filmu ? Wspominasz że ten film jest najlepiej zrobiony ,taki surowy itd A ja wyczytałem w różnych recenzjach że ten film ma kiepski ,niechlujny montaż taki jak w filmach o Jasonie Bournie lub w ,,Quantum of Solace ,, Nie lubię czegoś takiego w senach akcji ,wole starodawny ,klasyczny ,długi montaż ,długie ujęcia ,na których wszystko widać i można się cieszyć z oglądania .Widziałem na you tube kilka klipów z scenami akcji z tego filmu i nie które były ok ,kamera mocno się nie trzasła np scena z atakiem dronów czy scena w lesie gdzie Banning i jego ojciec wyszadzali bomby ale już np scena z pościgiem z użyciem ciężarówki już montaż drżał ,nie jakość mocno ale było widać ,,lekkie trzęsienie kamerą ,, Co sądzisz o tym ? Co by nie powiedzieć złego o ,,Olimpie w ogniu ,, czy ,,Londynie w ogniu,, to jednak montaż miał normalny ,stabilny ,bez agresywnych cięć .....