1408

2007
6,8 275 tys. ocen
6,8 10 1 274600
6,5 31   krytyków
1408
powrót do forum filmu 1408

ocenił(a) film na 8

Ogólnie jest to najlepszy "horror" jaki widzialem w tym roku. Nie mam specjalnych uprzedzeń do hektolitrowych krwi przelewanych w mega produkcjach ala "Saw I-II-III-IV" nastawionych bardziej na komercje niż na opinie krytyków. (Głownie dlatego że grają tam zazwyczaj dobzi aktorzy .... wiadomo pieniądze rządzą światem). 1408 nabawiło mnie naprawdę dobrego stracha czego absolutnie się nie spodziewałem. Po film sięgnąłem patrząc na obsadę i naprawdę tego nie żałuje. Dziwią mnie troche słabe oceny jakie dostaje ten film ... rozumiem że nie jest to arcydzieło ale walić 6 czy 7 w ten film to osobista obelga w stronę Cusacka.

8/10 zasłużone

PS Krew mnie zalewa kiedy widzę ludzi którzy mówią że film jest dobry tylko wtedy gdy po obejrzeniu go kilka razy nadal się nie nudzi. Wg. mnie dobry film jest to taki który po mistrzowsku maskuję swoje błędy (nieuniknione) podczas pierwszego seansu.
Przykłady? proszę bardzo:

film debilny a można obejrzeć 1000 razy - American Pie, O dwóch takich co poszli w miasto.

film dobry którego nie można strawić oglądając 2 raz - Kod Leonarda da Vinci, 1408, Lotr powrót króla.

PS2 Jest to tylko moja opinia i nie należy tego brać do siebie. Tyle gustów ile ludzi na świecie.

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
ocenił(a) film na 9
zdzisiu_misiu

O, taak. Też, po obejrzeniu, miałam takie wrażenie, że już nie mogłabym drugi raz patrzec na tą fabułę.
To jest film na jeden raz ;)

ocenił(a) film na 5
Integra_3

8/10 to według mnie za dużo dla takiego filmu.