1408

2007
6,8 275 tys. ocen
6,8 10 1 274592
6,5 31   krytyków
1408
powrót do forum filmu 1408

ocenił(a) film na 4

Obejrzałem bez większej fascynacji. Film dość nudny. Zupełnie nieudana ekranizacja opowiadania Kinga. Na plus można zapisać muzykę. Jest świetna.

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
użytkownik usunięty
Normaden

Popieram autora tematu w 100%

ocenił(a) film na 2
Normaden

ja umierałam wręcz z nudów.

ocenił(a) film na 1
Normaden

Popieram.

ocenił(a) film na 4
loken

Też popieram, chociaż opowiadania Kinga nie czytałem, opieram się tylko na filmie. A ten był dość nudny, dopiero końcówka była nieco ciekawsza, ale ogólnie film nie porywa....były momenty naprawdę usypiające niekiedy.

ocenił(a) film na 3
Normaden

A ja się uśmiałam. Film aż taki tragiczny nie był, ale straszny to już wcale.
Jak kiedyś powiedziałam kumpeli : napisali że horror, siostra stwierdziła że bardziej thriller a ja to nazywam komedią;)

użytkownik usunięty
kwiatwanilii

Mnie też to śmieszyło.

[mały SPOILER] dzięki scenie z lodówką, w której Cusack widzi Jacksona, stwierdzenie, że ktoś jest wszędzie i niedługo na niego będzie się można natknąć nawet w lodówce nabiera dosłownego sensu:P

ocenił(a) film na 5

tez sie zgadzam. obejrzałam film, nic nie zrozumiałam, więc musiałam sięgnąć po książkę. xd

ocenił(a) film na 4
kwiatwanilii

ja bym nazwała słabym melodramatem ;] choć z melodramatów w zasadzie też się można pośmiać ;]

Normaden

film można porównać do balonu - wpuszczamy do niego powietrze ale nie pęka, i nadchodzi moment w filmie gdy ze ścian leci krew - wtedy ktoś wbija w balon szpilkę i powietrze uchodzi, od tegomomentu film zalatuje nudą katastroficzną