Super film, wyróżniajacy się z pośród innych - swą niebanalnością... Nie twierdzę, że to arcydzieło, jednak sądze, że to film, który można polecać innym... A to że reklama zawiera najciekawsze momenty z filmu - to oczywiste, przecież muszą zachęcić do jego oglądania;P Moja ocena 9/10
No cóż.. wg mnie film warty obejrzenia. Być może dlatego mnie zafascynował, bo KING. xD hehe Dlatego również, ale chyba przede wszystim: fabuła, aktorstwo, klimat, muzyka........ itdd....
1 to bez przesady... Film rzeczywiście nie zachwyca, ale też nie nudzi.
Spokojnie 5 można dać.
Zupełnie nie rozumiem tych wszystkich pozytywnych opinii na które się natknęłam. Podejrzewam że część z nich jest z kategorii " bo nie wypada. King to mistrz". 1408 był piekielnie nudny! Jeden z nielicznych filmów w których musiałam zrobić przerwę bo się po prostu nie dało...szkoda że z nudy a nie ze strachu. Początek całkiem całkiem..a później wprost proporcjonalnie do upływającego czasu coraz więcej nudy, i zupełnie kretyńskich prób zaskoczenia <?> lub wystraszenia <?> widza. Zastanawiam sie czy to kwestia słabej ekranizacji czy może sama książka jest okropna...