1408

2007
6,8 275 tys. ocen
6,8 10 1 274600
6,5 31   krytyków
1408
powrót do forum filmu 1408

ocenił(a) film na 3

Najgorszy film jaki oglądałam.
Może i miał kilka fajnych momentów. Ale do końca nie wiem o co chodziło.
Opinie są ,że świetny film. Ja jednak mam inne zdanie na ten temat.

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
ocenił(a) film na 8
DaryaNastia

Najgorszy = niezrozumiały?

mało filmów widocznie obejrzałaś koleżanko.

pozdr.

ocenił(a) film na 8
Cypisek_syn_rumcajsa

są różne opinie o tym filmie... mnie się np podobał a mój tata i wujek stwierdzili krótko " ale chała" :) każdy może mieć inne zdanie :)

ocenił(a) film na 9
DaryaNastia

ten film trzeba ogladac uwaznie to sie wtedy go zrozumie. jak dla mnie byl swietny :)

ocenił(a) film na 7
DaryaNastia

Żeby tego filmu nie zrozumieć to trzeba być kompletnym tępakiem i takim chyba jest autor tematu.

Film świetny, mój ulubiony z filmów grozy.

ocenił(a) film na 3
Xsaav

Może inaczej-film 'dla mnie' był nudny, wszystko działo się w tym pokoju, zapowiadał sie ciekawie jednak w połowie już mi sie znudził.

DaryaNastia

Hmm dzisiaj go oglądałem i muszę przyznać, że jak na horror to nie jest straszny jest wręcz kiepski, ale nadrabia pomysłowością i zaliczam go do działu filmów "innych niż wszystkie". I jeśli ktoś pisze, że ten film jest trudny w odbiorze lub niezrozumiały to mało filmów ma jeszcze na swoim koncie lub jest przyzwyczajony do standardowych horrorów klasy B, bo oglądałem już duuużo trudniejsze produkcje ("Zaginiona autostrada", "Mroczna plaża", "Drabina Jakubowa", seria "Cube" itd.) które trzeba przynajmniej 2 razy obejrzeć żeby je zrozumieć. Tak więc ja go oceniam 7.5/10