Oglądając film po raz kolejny przezywałam cięzkie chwile. Jestem pół Gruzinką a wszyscy,
ktorzy wypowiadaja sie negatywnie o tym filmie zapominaja, ze wojna ta to przede
wszystkim cierpienie ludzkie i to cierpienie GRUZINÓW. Brak tu szacunku dla tego narodu.
Wstydzcie się Polacy. Idźcie po rozum do głowy.
Jak śmiecie z taką odwagą wypowiadać te brednie! Że film propagandowy. Nóż mi się w
kieszeni otwiera kiedy czytam te Wasze upiorne posty. i nie mogę pozostać niema kiedy
kolejna osoba skarży się na Saakaszwilego broniąc Rosji! Nikt z Was, tak jak Gruzin, nie
wie co rzeczywiście się wydarzyło, więc zamknijcie mordy!!!
Mogę tylko spróbować cię pocieszyć, że jest wielu Polaków, którzy darzą szacunkiem Gruzinów i znają prawdę o wojnie w Gruzji. Problem polega na tym, że kraju nadwiślańskim media głównego nurtu są opanowane przez różnych płatnych pachołków Rosji.
Tak naprawdę to Polacy, Gruzini i Węgrzy są narodami bardzo podobnymi, ceniącymi sobie niezależność, o silnej tradycji szlacheckiej i od stuleci stojącymi na drodze różnym " poprawiaczom świata". Dlatego powinniśmy trzymać się razem.
Spokojnie, eLAem :) Nie przejmuj się aż tak filmwebowymi komentarzami. Polska darzy Gruzję ogromną przyjaźnią, a Saakaszwilego wielkim szacunkiem za 2010 rok. Internet to głównie trolle, anonimowość i głupota.
Nie wiem czy brak szacunku, po prostu u nas na zbyt wiele rzeczy patrzy się przez pryzmat polityki, poglądów.
Można mieć "inne" zdanie na temat św. pamięci LK i lubić Gruzinów. Można nie ufać prezydentowi Rosji czy Gruzji i lubić Rosjan czy Gruzinów.
Polityka nie powinna nigdy przesłonić prawdziwego cierpienia i przyjaźni.
Pozdrawiam
ps. mieszkałem z Gruzinami w jednym pokoju i bardzo ich lubiłem
nóż to dana? ;-)
idealne podsumowanie Twojego podejścia do ludzi.... po prostu idealne - nie trzeba nic dodawać
Hmm...a jakie byś Ty mial podejście do kogoś kto wydał rozkaz mordować ci rodzine lub chociaż Twoich krajan? (Zakładam oczywiście że poczuwasz się do jakiejkolwiek solidarności ze swoimi rodakami) Biorąc ta myśl dalej jakie byś miał podejście do ludzi ktorzy potrafią na taką osobę głosować w wolnych wyborach? Czy mógłbyś ich lubić? Czy miałbyś o nich dobre zdanie? To jest punkt widzenia eLAeM, i ja go świetnie rozumiem.
Jak widać chesz wszędzie szukać odcieni, ale czasem życie z jakiegoś punktu widzenia jest tylko czarne albo białe.
niekoniecznie tych ;-)
nie chciałbym oceniać ludzi tylko po tym jak głosuję
choć przyznaję, że to czasami trudne
pozdrawiam
Jak widać u nas w kraju brakuje inteligentnych ludzi, nie brakuje za to pożytecznych idiotów.
Jestem dumny że choć w mały sposób przyczyniliśmy się do obrony Gruzji. Rozumiem Twe cierpienie i ból. Wybacz proszę Tym niedoukom historii, ostatnio niestety oszczedzają u nas na edukacji.