PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=465818}

Alicja w Krainie Czarów

Alice in Wonderland
2010
7,1 371 tys. ocen
7,1 10 1 370715
5,6 61 krytyków
Alicja w Krainie Czarów
powrót do forum filmu Alicja w Krainie Czarów

Wybierasz się na wersję : 3D czy Zwykłą ? Dlaczego ?

PS.Mnie tylko jedno zastanawia co za baran wymyślił dubbing do tego filmu,kurde przecież w takich filmach też jest ważny oryginalny głos bohaterów,kurde jak ja miałbym słyszeć "Cezarego Pazure" zamiast Genialnego "Deppa" to bym się pochlastał !
Ciekawy czy w ogóle w moim mieście graja wersję normalną(czyli bez 3D i oryginalną)bo Tylko na taką się wybieram.

Pozdrawiam :)

ocenił(a) film na 8
GotTheLife

Ja się wybieram na wersję 3D, ale z napisami. Gdyby nie było pokazów 3D
z napisami, poszłabym na zwykłą...:)
To jeden z powodów wybierania się na 3D, a drugi...hmm..bo jestem ciekawa
jak Alicja będzie wyglądała w trójwymiarze, a zwykłą wersję na pewno
zobaczę, jak już wyjdzie wersja dvd.
W Ciema City grają cyba wszystkie wersje, ale wersje z napisami są w
późniejszych godzinach, tj. zaczynają się tak ok.19.

ocenił(a) film na 8
sw_krecha

Ja też idę na 3D z napisami, ale to tylko dlatego, że w Białym nie ma wersji 2D z napisami, jest tylko z dubbingiem, który jest oczywistym bezsensem.

ocenił(a) film na 10
Fluorescent_Adolescent

Oczywiście 3D z napisami, dubbing w tym filmie mnie przeraża.

GotTheLife

Jak będzie możliwość to zwykła + napisy.
Po Avatarze mam dość 3D, na kilka miesięcy. ;]

Adam500000

Nigdy nie byłem fanem 3D, ale na Avatara poszedłem i na tym skończył się mój romans z tą technologią. Denerwują mnie okulary, napisy które zmieniają miejsce(choć wiem, że przez 3D musi się tak dziać) i uważam, że obraz jest wtedy sztuczny.
Miałem zamiar iść na wersje z napisami jednak u mnie w kinie(Helios Opole) wersja z napisami jest tylko w 3D a dubbing w 2D, więc muszę wybrać między złym a gorszym....

ocenił(a) film na 8
opopl

idz na 3D przynamniej oszczedzisz sobie johnnego mowiacego glosem pana
cezarego pazury :/

psciolka

No mam do wyboru między padaczką od 3D albo krwawienie z uszu od dubbingu i chyba to drugie ma mniejsze konsekwencje ;p

ocenił(a) film na 9
opopl

Ja korzystam z mozliwosci 3d + napisy :)

Wyobrazmy sobie to tylko Johnny Depp w 3D <3!

ocenił(a) film na 8
aPosing

heheh, dokładnie :D
Ale, jak można wybrać Pazurę do dubbingu Johnny'ego? Ktokolwiek byłby lepszy.

ocenił(a) film na 7
Fluorescent_Adolescent

no jak już dają w 3D to czemu nie w 3D.. (chociaż po 15 minutach i tak się o tym zapomina moim zdaniem).
Najważniejsze, żeby napisy były ...

ocenił(a) film na 7
fdghfdgfd

dwa seanse: jedyny cyfrowy łódzki Imax z dubbingiem i zwykłe cyfrowe 3d z napisami.

ocenił(a) film na 9
PanOvca

Ja idę na 3D do Heliosa, ale tylko dlatego, że są napisy. Planowałam pójście do IMAX, ale dubbing mnie przestraszył i związku z czym wybrałam Dolby Digital 3D (którego nie lubię). Cóż, ja też poszłabym na 2D, gdyby było z napisami, ale nie ma, więc pozostaje to 3D.

użytkownik usunięty
catherinevictoire

Ja idę na 3D z dubbingiem. Poza tym Deppa będzie dubbingował Wojciech Paszkowski :) Jedyny głos, który pasuje do Deppa.

A poza tym nie wyobrażam sobie filmu w 3D i napisów :/

ocenił(a) film na 10

to przecież nie Burton decyduje czy ma być dubbing tylko wytwórnia a ona to tam ma najmniej o dubbingu do gadania. tak mi sie wydaje
ale oczywiście idę na 3D + napisy

Mme_Burton_Lover

A ja i tak idę na dwie wersje dla siebie z napisami i dla przyjaciół z dubbingiem bo nie lubią napisów.:)

ocenił(a) film na 8
MorganaBlackcat

Ja się wybieram na 3D+napisy, to jedyna dla mnie logiczna opcja, chociaż jeszcze takiej wersji nie widziałam i odrobinkę obawiam się efektu trójwymiaru z napisami, oczy mi mam nadzieje w trakcie seansu nie wypadną ;x

ocenił(a) film na 9
Azusa

TYLKO NIE DUBBING !!!
kurde, spieprzą cały film żałosnym dubbingiem, żeby tylko przyszło na niego dużo małolatów, które będą gadać, chrupać popcorn, mówić głupie komentarze typu 'ale ma głupią sukienkę' albo 'patrz jaki brzydal'.

Oczywiście z napisami, innej nie przeżyję !!!

ocenił(a) film na 9
Rosalia_Marisa_Habsburg

Właśnie zarezerwowałam sobie bilet na napisy 3D w Multikinie, ale strasznie mało już miejsc, dobrych nie ma wcale.

ocenił(a) film na 4
Rosalia_Marisa_Habsburg

przecież to film dla dzieci, więc musi być dubbing.

MistrzSeller

Skoro to film dla dzieci to moim zdaniem, główną rolę powinna grać Alicja- dziewczynka, a nie modelkowa nastolatka od której niemalże zipie młodzieńczym seksem :D No może lekko przesadzam, ale moim zdaniem główna rola powinna się należeć jakiejś dziewczynce z podstawówki a nie lachonarium ;]

jsks

Tylko ze to na podstawi Alicji {18-latki) po drugiej stronie lustra

MistrzSeller

Burton nigdy nie robił filmów dla dzieci !!!!! A ten jest od 10 lat to wyjątek inne były co najmniej od 12 lat.

MorganaBlackcat

ja identycznie, nie ma co oglądać filmu gdzie gra Johnny z dubbingiem haha, co za poroniony idiotyczny pomysł stwarzania w ogole dubbingu, niech małe dzieci czytają języka się uczą !:D

użytkownik usunięty
GotTheLife

Ja idę na 3D + napisy i szczerze mówiąc się tego obawiam.. bo to będzie mój pierwszy seans 3D. Jak myślicie czy na pierwszy raz napisy to zły pomysł?
Niestety nie zauważyłam żeby w którymś kinie w Krakowie grali 2D z napisami.

W 3D napisy są chyba trochę inaczej robione .

ocenił(a) film na 8
MorganaBlackcat

Przede wszystkim w 3D napisy również są 3D (tzn płaskie, ale umieszczone w
przestrzeni, czasem troche bliżej, czasem dalej...). Wygodnie się je czyta,
chodź w Avatarze był moment, kiedy człowiek stał bliżej niż napisy, ale
wiadomo, że mimo wszystko to napisy były na wierzchu, taki paradoks. Na
chwile zabolaly oczy ale nic poza tym. Ja zdecydowanie obejrzę 3D z
napisami :)

ocenił(a) film na 8
szaleq

I ja również 3D z napisami. ;) Z tego co widzę, to większość wybiera się na tą wersję. I bardzo dobrze! ;)

ocenił(a) film na 10
KlaudiaXDDD

aha ale chcę zauważyć ,że seanse z napisami i 3D są tylko po 20.00 w cinema city i multikinie =,="

ocenił(a) film na 6
Mme_Burton_Lover

no wlasnie, co za bezsens z tym dubbingiem!!

ocenił(a) film na 9
GotTheLife

Ja wybieram się na 3D z napisami, jakoś nie mam ochoty słuchać Pazury zamiast Deppa :P.

użytkownik usunięty
GotTheLife

Szaleg dzięki za informację:)

Ja idę na 17:50. Trochę mnie wkurzyło to, że w Multikinie są tylko dwa seanse o 17:50 i bodajże 20:00 bo chciałam iść sobie z rana np. na 9 żeby sala była pusta. No ale te godziny przejął dubbing:/

ocenił(a) film na 9

ha ! Ja też idę do multikina na 17.50 i już zarezerwowałam bilet.
5 nie ma wcale dobrych miejsc, a 6 ledwie znalazłam jedyne mniej więcej po środku. Ale po prostu nie mogę się doczekać.

Zauważyłam, że na napisy nie ma prawie miejsc wolnych, a na dubbing jest zajęta jedna trzecia sali :P

No, rzeczywiście. Burton nie robi filmów dla dzieci, raczej 'dziecięce' dla dorosłych. Dla takich, którzy lubią się przenieść do dzieciństwa.

Rosalia_Marisa_Habsburg

W kinie Kijów w Krakowie od 5 do 12 będzie pokazywana wersja 3D z dubbingiem a od 12 marca też wersja 3D z napisami
Poczekam ten tydzień aż " fala" przepłynie wolę film z napisami.
Nie mam nic do Pazury ale jako Deep mi nie podchodzi bleh

ocenił(a) film na 8
Raditz

a ja idę na 3D z napisami na godz. 20.00 w arkadii :D mam już zaklepane bilety! :-D boże jak się cieszę :D