PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=596817}

Angry Birds Film

The Angry Birds Movie
2016
6,4 41 tys. ocen
6,4 10 1 41165
4,7 12 krytyków
Angry Birds Film
powrót do forum filmu Angry Birds Film

Byłam dziś w kinie ze znajomymi (bez dzieci :P) i wyszliśmy zadowoleni. Ja nie do końca obiektywna, ponieważ jestem fanką gry i bajek związanych z tym światem. Film na pewno nie jest skierowany tylko dla dzieci, nie było płaskiej, naiwnej fabuły ani typowo niesmacznych żartów (no poza sikaniem orła, ale dało się wybaczyć).
Pomijając oczywisty wątek uchodźców poruszany już na tym forum (świnka z brodą "Abdula" nie jest przypadkowa, w grach nie kojarzę takiej świnki ;) ), ja od początku śledziłam z zainteresowaniem losy Czerwonego - bohatera odrzuconego przez społeczeństwo (jakże zakłamane), jego problemy z sobą, urazy z dzieciństwa, terapeutkę z własnymi problemami, zawód związany z autorytetami - legendą - Orłem, jego zakłamanie i skrzywiony obraz samego siebie. W końcu nawiązanie do "Lśnienia", albo świnka Kevin Bekon :D

ocenił(a) film na 9
Naavy

Zgadzam się. Przez to ta animacja jest mądra, uniwersalna i bardzo zabawna, uśmiałam się :) Gdzie było z "Lśnieniem"? Nie załapałam? No, ale oglądałam tylko film jak chodzi o "Lśnienie" to dawno. Może zwyczajnie nie zauważyłam. No i masz rację, są tu ciekawe wątki i ogólnie postacie, są tutaj z wadami i zaletami, to jest świetne.

ocenił(a) film na 7
monika220

Nawiązanie do "Lśnienia" było, gdy Red i Chuck przeszukiwali zamek świń, po czym Red po otworzeniu jednych z drzwi zobaczył dwie bliźniaczki

ocenił(a) film na 9
caprixorn

Dziękuję :) Faktycznie była ta scena i zauważyłam ją, tylko zapomniałam, że była w "Lśnieniu". Dlatego skojarzyłam ją bardziej z azjatyckimi horrorami, bo też są tam czasem bliźniaczki hehe :D

Naavy

Ten film nie jest dla dorosłych, nie polecam. Tandetny humor nastawiony tylko i wyłącznie dla dzieci, bardzo prosta fabuła i rozczarowujący główny bohater ( miał być zły przypominam), nigdy nawet się nie wściekł -.-. Głębsze treści których się doszukujecie skutecznie tłumią beznadziejny humor i sytuacje, dzieciom będzie się podobać bo są fajerwerki, ale jak masz coś w głowie i oczekujesz czegoś od filmu to się zawiedziesz. Ja po trailerze spodziewałem się czegoś zupełnie innego. Rozczarowanie i stracony czas.

ocenił(a) film na 9
Vilnes

Vilnes ale tępy/a jesteś. Założę się że czytasz Wyborczą i wierzysz że jesteś elitą :)))))

ocenił(a) film na 6
Vilnes

absolutna tępota xD rzadko o takich jak ty, powinni cie dac na wystawe w jakims muzeum debilizmu haha

ocenił(a) film na 7
Vilnes

Świetny humor, dobry film, mnóstwo nawiązań do różnych rzeczy. Zdecydowanie nie tylko dla dzieci i zdecydowanie mocne 7.

ocenił(a) film na 8
Naavy

Było też nawiązanie do x-men kiedy chuck zrobił dosłownie to co quicksilver :D