PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=330332}

Anioły i demony

Angels & Demons
2009
7,0 238 tys. ocen
7,0 10 1 238199
5,3 43 krytyków
Anioły i demony
powrót do forum filmu Anioły i demony

Witam. Znacie jakieś filmy podobne do tego jakieś tajemnice kościoła, Watykanu czy cos podobnego?? :) Pozdrawiam i dzięki z góry.

poLsy

Pytanie do boga jest dość dobrym filmem...

ocenił(a) film na 8
poLsy

Kod Leonarda da Vinci? - też adaptacja Browna, innych niestety nie znam ;]

poLsy

Warto by było, gdyby użytkownik poLsy wiedział, że 'Kościół' w rozumieniu instytucji piszemy z wielkiej litery, tak samo jak 'Bóg'. Pisownia tych wyrazów nie zależy od poglądów religijnych, więc byłbym niezmiernie uszczęśliwiony, gdyby powyżsi użytkownicy (oprócz Suzette) przestrzegali zasad języka polskiego.

perdonando

Zawsze mi się wydawało, że kościół w znaczeniu instytucji piszemy z małej, a w znaczeniu wspólnoty z dużej.
Poza tym, tu na forach fw często nawet imiona i nazwiska aktorów / reżyserów / scenarzystów / producentów etc. piszemy z małej, a są to oczywiście nazwy własne które powinno pisać się z dużych liter.

ocenił(a) film na 8
SusanSt_

Kościół jako instytucję/ wspólnotę piszemy z wielkiej litery, a z małej jedynie jeśli chodzi nam o budynek :)

ocenił(a) film na 7
perdonando

weź się uspokój z tymi zasadami. to nieprawda, że pisze się "kościół" z dużej jako instytucja, a "bóg" jedynie z dużej. I owszem pisownia tego ostatniego zależy od poglądów religijnych i do tego o jakim bogu się mówi.
Jak już koniecznie musisz zwracać uwagę (po jaką cholerę?) i psuć atmosferę to przynajmniej miej pojęcie o czym piszesz.

Co do tematu świetny wątek, chciałam założyć taki sam. Oczywiście na myśl nasuwa mi się jedynie Kod Da Vinci :/ uwielbiam tajemnicze filmy o tej tematyce

ocenił(a) film na 7
perdonando

rozwaliłeś mnie tym :D hehehe :D na pewno na forum bede sie zastanawal czy pisac kosciol z duzej czy z malej :D znow te kompleks wierzacych :]

ocenił(a) film na 2
poLsy

Indiana Jones i Poszukiwacze Zaginionej Arki oraz Indiana Jones i Ostatni Krucjata - jeśli chodzi o tajemnice kościoła i coś podobnego. Poza tym polecam wszystkie 4 części Indiany Jonesa i 2 części Skarbu Narodów - wszystkie te filmy o kilka klas lepszych od tego gówna jakim są Anioły i Demony :P

ocenił(a) film na 7
poLsy

polecam np.siódmy znak,

ocenił(a) film na 8
poLsy

Może film" Wideo z Jezusem"

ocenił(a) film na 7
poLsy

"Konfesjonał" - dobrze by się Tobie oglądało :)