PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=700711}
5,7 87 tys. ocen
5,7 10 1 87445
3,4 12 krytyków
Annabelle
powrót do forum filmu Annabelle

????

ocenił(a) film na 7

Mam pytanie, chcę obejrzeć ten film, ale waham się trochę, bo oglądałam Obecność i jako jedyny horror z których oglądałam ( od 10 lat) mnie wystraszył..Czy jest straszny, jest czego się bać??? Pytam, bo zostaję sam na tydzień w domku na wiosce i jeszcze do tego w lasie :P

ocenił(a) film na 9
Daniela_Lujan_87

Tak jest się czego bać.

ocenił(a) film na 5
Daniela_Lujan_87

Niestety nie ma.

Daniela_Lujan_87

JEst się czego bać. Mnie też OBECNOŚĆ mocno wystraszyła i też się wahałam czy obejrzeć Annabelle. Poszłam i trochę żałuję bo teraz dochodzę do siebie.

ocenił(a) film na 5
Daniela_Lujan_87

Poza sceną w indzie wieje nudą.Na szczęście nie ma głupkowatych scen wywołujących smiech.

ocenił(a) film na 7
ramzees

Aha dzięki za odp, jeśli chodzi o mnie to ja mam 25 lat, i się boję tylko takich horrorów o duchach, i myślę, że dyskusja co po wyżej ( w stylu kogo jaki horror straszy) jest daremna, bo każdy człowiek mam inny gust, a przede wszystkim psychikę, i moim zdaniem to nie zależy od wieku. Ja jednak się powstrzymam z obejrzeniem Annabelle, na razie... pozdro :)

ocenił(a) film na 5
Daniela_Lujan_87

A obejrzyj sobie, nic nie masz do stracenia :) Mniej "straszne" niż Obecność (2013), więc bardziej się nie przerazisz.

ocenił(a) film na 5
Daniela_Lujan_87

film trzyma w napięciu ale strasznie zawodzi bo poza napięciem nie ma wlasciwie nic procz kilku scen ktore tez są przewidywalne okrutnie. Napięcie tez puszcza bo widz po paru scenach w ktorych ostatecznie nie stalo sie nic strasznego wie, ze nie ma sie co spodziewac kulminacji. tylko zblizenia z tajemnicza muzyka i tyle. Obecnosc ocenilam na 7 a to na 5. Jak to remake...(niby prequel)

Daniela_Lujan_87

jak jesteś sama , i to gdzieś w domku w lesie to może nie oglądaj. film filmem ale pewnie w takich warunkach wyobraźnia pracuje na najwyższych obrotach. ja tak mam, i jak jestem sama i oglądam tego typu film, to nocka z głowy:) boję się wytknąć nos z pokoju i lecieć do łazienki, a przecież -to tylko film-:)pamiętam jak dawno , dawno temu oglądałam blair witch project , omijałam lasy na kilometr. po -inni- nie zasunęłam zasłony przez długi czas, a po japońskiej klątwie znowu bałam się odsunąć rolety. oglądam thrillery, horrory od ok 25 lat, jeszcze na vhs:) i pewnie mam trochę zrytą psychikę, ale oglądałam je nałogowo. też się przymierzam do annabelle, bo ciekawość ogromna, ale odkładam oglądanie bo też jestem obecnie sama:)
pozdrawiam ciepło

ocenił(a) film na 8
Daniela_Lujan_87

o to wpadne z browkiem. lubie takie mroczne klimaty :))

ocenił(a) film na 7
KysiuS

zapraszam :)

ocenił(a) film na 8
Daniela_Lujan_87

podaj swoje wspolrzedne geograficzne ;P

ocenił(a) film na 3
Daniela_Lujan_87

Obecność w moim mniemaniu zdecydowanie lepsza.
Film miał by trochę klimatu,gdyby nie drewniana gra aktorska głównej bohayerki... Zmasakrowała ten film.. Ale to moja opinia :-) pozdrawiam serdecznie

ocenił(a) film na 6
anielka0000

w 100% się zgodzę - aktorzy zdecydowanie lepiej poradzili sobie w Obecności niż Annabelle. A druga sprawa że za Annabelle wziął się ktoś kto do tej pory zajmował się głownie zdjęciami do filmów (poza kilkoma epizodami jako reżyser - Mortal Kombat 2: Unicestwienie i Efekt Motyla 2) - a za Obecność odpowiada James Wan - reżyser Piły (cześć pierwsza - najlepsza) czy Naznaczonego i Wyrok Śmierci.

ocenił(a) film na 3
carnivore1

Carnivore1 to też wiele wyjaśnia :-)

ocenił(a) film na 5
Daniela_Lujan_87

Horror ogląda się po to, żeby się bać. Więc pytanie ,,czy film jest straszny bo boję się oglądnąć?" jest totalnie bez sensu.

ocenił(a) film na 7
93bebe

Tak, masz rację, po to się ogląda horror, żeby się bać, ale jak już pisałam po wyżej jestem sam w domu ( lol) i to aż do środy, rodzinka pojechała na 1 listopada do Polski, a tak właśnie planowałyśmy obejrzeć ten horror dziś z koleżanką ( na szczęście przyjechała, na weekend), ale chyba sobie odpuścimy, coś innego się obejrzy..

Daniela_Lujan_87

nie wiem czemu niektórzy tak jadą po tym filmie... ja nastawiałam się na kichę a jestem pozytywnie zaskoczona. Oglądałam sama i były momenty, że faktycznie się bałam, a przecież właśnie o to chodzi w horrorach :D

a co do dyskusji o azjatyckim Shutter to popieram zdanie tych, którzy uważają, że jego amerykański remake jest do bani w porównaniu z oryginałem...

ocenił(a) film na 7
smerelerk

dzięki jeszcze raz wszystkim za odp. jednak lepiej go obejrzę dopiero za tydzień ( przynajmniej nie będę sam lol ).. a jeśli chodź o azjatyckie horrory, to są lepsze niż amerykańskie remembeki ( nie wiem jak to się piszę ), ale zawsze wiadomo, że oryginał jest lepszy pozdro :) i miłego halloween :)

ocenił(a) film na 4
smerelerk

Annabelle w sumie okazała się taka jak myslałem, że będzie.
Parę dobrych jump scene, fantastyczne zdjęcia i montaż, dobre udźwiękowienie i efekty, a przy tym słabe aktorstwo i scenariusz, który z wielkim trudem zlepia wszystko w całość.

ocenił(a) film na 5
Daniela_Lujan_87

niby straszne ale też głupie jak cholera:D

ocenił(a) film na 7
Machinefilm

Właśnie obejrzałam Annabelle, zupełnie bez porównania do "obecności" film jest ok, ale szału niema, jest parę momentu trzymających w napięciu nic po za tym...

ocenił(a) film na 4
Daniela_Lujan_87

Ja który cholernie boi się horrorów stwierdzam, że film nie jest straszny. Wręcz nudny, a pokładałem w nim duże nadzieję, porównując do "Obecności" . Jak komuś bardzo się nudzi to niech oglądnie, ja osobiście NIE polecam...

ocenił(a) film na 7
Daniela_Lujan_87

włącz sobie na kompie i jak będziesz się bał to po prostu wyłączysz, jak dla mnie nie jest mocno straszny, oglądałam go wczoraj na joogle i myślę, że możesz spokojnie obejrzeć.

ocenił(a) film na 5
ivona123m

Nudaaa, zero strasznych scen, obecność była naprawdę mocna a annabelle mocno rozczarowuje :/

Polly_1996

To chyba oglądaliśmy inny film bo ja mało zawału nie dostałem ze strachu w kilku scenach.

ocenił(a) film na 5
Andrzejek324

Każdy ma swoje zdanie mnie nie przestraszył

Polly_1996

Bardzo mnie to dziwi i nie rozumiem jak cię mógł nie przestraszyć. To podaj mi jakiś tytuł, który cię przestraszył bardziej niż Obecność.

ocenił(a) film na 5
Andrzejek324

Mnie dziwi jak cię mógł przestraszyć :) film przewidywalny strasznie.
Nie umiem ci powiedzieć który mnie przestraszył bardziej bo mnie na ogół horrory nie straszą, ale te które moim zdaniem warto obejrzeć to : Omen, zejście, Mama, Lustra i The Haunting in Connecticut 2: Ghosts of Georgia i ew. Sinister.

Polly_1996

A mnie horrory o duchach,opętaniach i egzorcyzmach straszą bardzo mocno, jestem bardzo wrażliwy. Jednak Omen jak dla mnie tylko remake z 2006 jest dobry, w tym starym śmieszył mnie ten dzieciak i ten ojciec jakiś denerwujący był, Zejście to żenada dla mnie w ogóle nie straszny, Mama również, ten duch mnie bardzo śmieszył. Lustra bardzo dobry, Udręczeni dwójka też super a Sinister kozak, twarz tego demona tak mnie wystraszyła, że zasnąć nie mogłem.

ocenił(a) film na 5
Andrzejek324

no omen tylko z 2006 dobry, mi się podobał pomysł w zejściu to samo w mama - fajny pomysł ale niewykorzystany potencjał :/
I to samo mam z Annabelle - mieć taki genialny pomysł i początek i zamiast przywalić naprawdę ostro to zrobili coś co jest w każdym horrorze. Takie moje zdanie :)

Polly_1996

No mnie właśnie najbardziej straszą tzw. jump scene czyli jak coś nagle wyskoczy. Ze trzy razy na Annabelle to aż krzyknąłem ze strachu i mało zawału nie dostałem.

ocenił(a) film na 5
Andrzejek324

A i Shutter - Widmo też miazga! Końcówka mnie zniszczyła :D

Polly_1996

Oryginalny czy amerykański remake ?

ocenił(a) film na 5
Andrzejek324

Amerykański :)

Polly_1996

No amerykański dla mnie również mistrz. Bałem się ostro. Jesteśmy jednymi z nielicznych, bo większośc na tym portalu pisze, że ten tajlandzki jest super a amerykański się nie nadaje, a dla mnie jest zupełnie na odwrót, bo nie dam rady obejrzeć azjatyckiego horroru.

ocenił(a) film na 3
Polly_1996

Dokładnie,bardzo słaby film,podobny do miliona horrorów nakręconych wcześniej...ani jedna scena nie wzbudziła we mnie szybszego bicia serca a zakończenie...??? masakra

ocenił(a) film na 5
Czesiaruda

Popieram!