Mel nie ma tak zrytej głowki jak stacja ktora pokazuje tak brutalny film o godz 20.00!!!
brawoo!
Gorsze rzeczy człowiek widział... Jeśli dla Ciebie jest to obraz zbyt brutalny, to nie mam pytań.
Dzieci oglądają gorsze rzeczy. Chociaż by wiadomości w ciągu dnia. Ale i reklamy czasami bywają bardziej demoralizujące. A ten film może co najwyżej zaciekawić ludzi/dzieci do pogłębienia swojej wiedzy na temat tej zapomnianej cywilizacji. Owszem trochę krwi się leje ale no mniej / więcej tak to tam było :)
Sprawdź wyszukiwarkę swojego dziecka. Jeśli historia jest pusta to... wiedz, że coś się dzieje!
Zgadzam się, bardzo brutalny, nie dało się oglądać nawet przez chwilę. Jeśli ktoś mówi że widział gorsze rzeczy i ten nie jest dla niego brutalny, widać, jaki ma spaczony umysł.
Faktycznie jak na godz. 20 to w filmie sporo brutalności. Ale jest lokowanie produktu od 16 lat, więc rodzice mogą przełączyć kanał na inny.
Wogóle brutalność w filmie zliberalizowała się jeśli chodzi o wiek widza. Np. Terminator kiedyś był od 18 lat, obecnie podają że od 16. Zdziwiłem się że "Katyń" jest od 12 lat. Natomiast w filmach pseudo erotycznych gdzie widać tylko pośladki i piersi zawsze czerwona kropka że od 18 lat.
Dziwne że namiętność, czy nawet sex dla rozrywki jest traktowane jako coś bardziej demoralizujące czy szokujące, niż zabijanie, gwałcenie, znęcanie się itp.
O boze, nie zmuszajcie ludzi do wyrzeczenia sie filmu o 20:00 NIE WSZYSCY MAJA BACHORY!!!!
@ctukrytyk, a widziałeś "Robinson Crusoe" z Piercem Brosnanem albo "Szeregowca Ryana", "Cienką czerwoną linię" czy "Kill Bill"? Bo te filmy też czasami puszczają o 20:00, a są nie mniej brutalne niż "Apocalypto".
@kontur17: nieprawda, przecież "Seksmisja" nie jest od 18 lat.
dokładnie, niech zabronią dzieciom oglądać i tyle... bo za niedługo to nic nie będzie można żeby dzieciatych nie urazić
To, że najpierw wyjaśnij sobie znaczenie tej definicji. No nic, co się uśmiałem to moje :)
"Dziwne że namiętność, czy nawet sex dla rozrywki jest traktowane jako coś bardziej demoralizujące czy szokujące, niż zabijanie, gwałcenie, znęcanie się itp."
Ja też
Brutalny może i jest troche, ale nie przesadnie, tak było, broń obłuchowa (bez ostrza: maczugi itp) po prostu jest krwawa.
Film z super długimi reklamami na Polsacie trwał niemal 3godz., więc kiedy mieli go puścić? Film jest bardzo dobry można zobaczyć jak kiedyś żyły cywilizacje, po za tym były tylko dwie bardzo brutalne sceny, a większość filmu nadaje się dla dzieci od 12/13 roku życia, ponieważ takie walki to są nawet w "Piratach z Karaibów"
w sumie trochę się zgadzam film bardzo brutalny, ale na przykład "ojciec chrzestny" który w sumie jest bardziej demoralizujący również jest w tv w miarę wcześnie a i "od 16" kiedyś lżejsze filmy były z czerwonym kółeczkiem:D pozdro
No tak bo dzieci obejrzą i potem będą bawić się w Indian takich jaki widziały w tym filmie nie? Strach pomyśleć co może się stać jak obejrzą dowolny film z Seagalem puszczany o 20:00.
A tak serio ty serio wierzysz w głupoty o szkodliwości krwawych filmów, czy tylko błaznujesz?