PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=402482}

Arn - Królestwo na końcu drogi

Arn - Riket vid vägens slut
2008
7,4 7,0 tys. ocen
7,4 10 1 6979
Arn - Królestwo na końcu drogi
powrót do forum filmu Arn - Królestwo na końcu drogi

A jak sie ma film Arn: The Kingdom at Road's End
do filmu - Arn: The Knight Templar
http://www.filmweb.pl/f422895/Templariusze+Mi%C5%82o%C5%9B%C4%87+i+krew,2007
, bo oba maja po 2 godziny- i już nie wiem jak szukać całości tego filmu ( wiadomo iż oryginał na 4 godz).
Oświeci mnie ktoś?

Widziałam i z w roku 2010 ma się pojawić serial i mini serial

boundless

Hej, to jest druga cześć. Do naszych kin dotarła dopiero pierwsza:) a tak na marginesie ciekawe kiedy druga dotrze (zakładając że pierwsza powstała w 2007 roku a druga w 2008 to i tak mamy kosmiczne tempo).
Pzdr

boundless

Też nie czaje o co chodzi właśnie oglądałem http://www.filmweb.pl/f422895/Templariusze.+Mi%C5%82o%C5%9B%C4%87+i+krew,2007 , a opis z tego tu przedstawionego filmu pasuje do tamtego i raczej tamten nie ma kontynuacji ... Wdaj mi się że ktoś przez pomyłkę dodał ten sam film tylko w dwóch różnych tytułach

Tibn

Wg mnie to po prostu opis drugiej części jest błędny.

ocenił(a) film na 8
stivo85

Do Polski nie dotarła tylko 1 część, a miź 1 i 2 - Ohyda i żenada. Oglądane osobno - wspaniałe kino.

Tibn

Druga część jest o tym samym co pierwsza, ale z pominięciem i dodaniem kilku scen. Ogólnie powinni zmontować obie części i puścić kolejno - Arn w Ziemi Świętej, Arn - w domu. Wydaje mi się, że tak byłoby lepiej. W takiej formie obie części świetnie się uzupełniają, ale oglądając jeden po drugim... no cóż - zaczyna się dłużyć.
Jakbym miała wybrać, który lepszy - nie potrafiłabym, bo właściwie stanowią całość.
Ciekawa jestem, jak film ma się do książki.

ocenił(a) film na 10
blondib28

Pieprzysz.

1 czesc dzieje się w ziemi świętej
2 część w kraju Gothów i Swewów (poźniejsza Szwecja)

w polskich kinach leciało 2 godzinne gówno złożone ze scen z obu tych filmów

polecam trylogie (książki) dostępne w każdym empiku, niesamowite książki

blondib28

Książki są rewelacyjne. Pierwsza część dzieje się w obecnej Szwecji, druga w Ziemi Świętej, trzecia jest o wojnie domowej między Gothami i Swewami. Jest też czwarta część o wnuku Arna i początkach zjednoczenia Szwecji. Wszystkie 4 książki są super, a film... nigdy nie odda literatury :) Nie oglądałem drugiego filmu, ale ten zlepek wypuszczony na nasz rynek był marny. Muszę zobaczyć dwa oryginały i pewnie będę zadowolony.
Lekturę polecam - bardzo wciąga! :)

ocenił(a) film na 7
Noel

A jakie są tytuły i autor tych książek.

Coyote_94

Cała seria nazywa się "Krzyżowcy"
1. Droga do Jerozolimy
2. Rycerz Zakonu Templariuszy
3. Królestwo na końcu drogi
4. Dziedzictwo Rycerza Arna

Autor: Jan Guillou
:)