jak mozna nazwac AI cos co mowi: "Nie jestem nim. Nazywam sie Zoe. Prosze sie do mnie zwracac z zaimkami ona i jej."
Przeciez to oczywiste, ze zadna inteligencja by tak nie powiedziala bo mialaby wywalone na misgendering.
technologia AI jest rozwinięta na bardzo wysokim poziomie a ty w tym widzisz gender bo ona robot powiedział że się czuję ją a nie ONO lub rzeczą ...Poza tym skąd wiesz jak będzie funkcjonować sztuczna inteligencja za 100 lat
Nawet za 100 lat AI nie bedzie miesiaczkowala i czula sie NIĄ. Inteligencja sama w sobie bedzie na tyle inteligentna, ze nie bedzie sie pruła bo ktos powiedzial she zamiast he.
Tylko ludzie, ktorych jedynym problemem jest ile dodac cukru do late generuja sobie problemy na sile.
Pracuje z Chinczykami i musialbym sie codziennie na nich obrazac jak mowia do mnie "she", gdyz w języku mandaryńskim, zaimki "on" i "ona" są wymawiane tak samo. Nie ma odmiany przez przypadki, liczby czy rodzaje, wiec angielski jest co dla niektorych wyzwaniem.
Piękne. Tzw. dzielnicowy ludek. Mam tu w okolicy paru takich jak ty. Odzywają się podobnie, a jak się odezwą, to jest to nic nie warte. Podobnie jak ich życie , z dnia na dzień, tylko by przetrwać. Radą ode mnie jest byś w tłumie się nie odzywał, skasuj wszystkie internetowe konta. Wystarczy, że my tu i twoja rodzina wiemy że jesteś debilem; po co masz ośmieszać się dalej?
Ale mnie kompletnie nie interesuje jak wygląda twoje życie , następnym razem przemyśl zanim wtrącisz się w czyjąś rozmowę. Lepiej czasem milczeć niż się odezwać i pokazać jakim idiota jesteś
bo robot ma chromosomy XX i waginę dlatego jest ona i jej. np moj pc to napewno nie facet bo nie ma penisa a w ps5 chyba mozesz coś wsadzić więc to będzie transkobieta.
Pasuje, pasuje. To tylko kolejne szambo Netflixa dla cwiercinteligentów. Oni ida w zaparte, jak zapetlona tasma.
Jak rozmawiam z chat GPT to też określa siebie męskimi przymiotnikami, nie wiem co tu tak dziwnego jest? AI zaprogramowana tak że ma po prostu imię płci męskiej lub żeńskiej i tyle, w filmie AI również przeklinała i prawiła sarkastyczne uwagi dostosowując się do poziomu ludzkiego użytkownika.
ChatGPT: "Możesz zwracać się do mnie w dowolny sposób, który jest dla Ciebie wygodny. Możesz mieszać formy, jeśli Ci to odpowiada. Jestem tu, żeby pomóc, niezależnie od formy, której używasz."
Netflix: "Nie jestem nim. Nazywam sie Zoe. Prosze sie do mnie zwracac z zaimkami ona i jej."
widzisz roznice?
"AI zaprogramowana tak że ma po prostu imię płci męskiej lub żeńskiej i tyle"
widzisz różnicę?
Ale niech sobie ma imie plci meskiej/zenskiej... niewazne.
Powtorze raz jeszcze: wg mnie prawdziwy inteligentny byt bedzie miec wywalone na zaimki (juz prosty chatGPT w moim komentarzu powyzej Ci probowal to wyjasnic) Tylko w netflixowym wyimaginowanym swiecie moga dodac instrukcje do AI zeby sie prula jak ktos sie do niej źle zwroci...
To jest caly moj zarzut do filmu. Jesli dalej tego nie rozumiesz to przeczytaj moj oryginalny post jeszcze raz, przeczytaj moj komentarz powyzej jeszcze raz. I jesli dalej nie rozumiesz o co mi chodzi to nie mamy o czym dyskutowac.
Nie rozumiesz że ten inteligentny "byt" jest zaprojektowany i zaprogramowany przez ludzi? Jakby mu wpisali w kod źródłowy że jest kozą i tak sie nazywa to będzie twierdził że:" jestem twoją kozą w czym ci mogę pomóc?"
I jak mu zaprogramują że może ci ubliżać i się z tobą droczyć to tak bedzie robił i nawet obecnie sa modele AI które rzucają w userów wulgaryzmami docinkami i sarkazmem, ale ty masz za wąski umysł by to ogarnąć że za ileś tam lat takie coś będzie możliwe jak już podobne rzeczy dzieją się obecnie. I dalej będziesz mi wmawiał że niemożliwe żeby ai sie obraziło o zmianę zaimka jego płci...
Możliwe , tak jak jest możliwe żeby okłamał czy naubliżał człowiekowi, tak wiem dalej nie rozumiesz że nie masz racji.
wlasnie potwierdziles ze nic nie rozumiesz, szczegolnie ze nawet nie rozrozniasz programowania od machine i deep learning. EOT
Misgendering nie ma nic wspólnego z sugestią, że coś/ktoś życzy sobie aby uważać go za jedną, konkretną płeć. Po prostu nie rozumiesz oczywistości.
ChatGPT to póki co rozbudowana wyszukiwarka, a nie sztuczna inteligencja. Nie stworzy niczego bez bazy obrazków z sieci, nie nagra utworu bez dostępu do bazy dźwięków itp itd. nawet kod potrafi popsuć, gdy nie ma przykładów. Póki co to wydmuszka.
Na chwilę obecną, gdy mamy transformery trenowane na danych uczących z języka naturalnego LUDZI - jak najbardziej spodziewałbym się "małpowania" tego typu zachowań.
Niesamowite, że będzie się zwracać takimi zaimkami, jak ją zaprogramowali. To na pewno musi być spisek lewaków xD.
Niech sie zwraca takimi zaimkami jakimi ja zaprogramowali, to nie jest zarzut w tym poscie. Chodzi o to jak TY sie do tej "inteligencji" zwracasz. Prawdziwe AI nie bedzie miec problemu jak sie zwrocisz "ON". Tylko netfliksowe AI sie obrazi i zwroci Ci uwage.
Orcone Ty totalnie nie rozumiesz sensu tego posta co udowodniles powyzej, wiec ciezko z Toba dyskutowac.
Wszystko tu pasuje i jest ok, po prostu psychicznie chory lewak pisał scenariusz