Pierwsza część Avengers pobiła mnóstwo rekordów i stała się trzecim najbardziej kasowym filmem w historii kina z sumą ponad 1.5 miliarda dolarów.
Co czeka Age of Ultron? Po ogromnym sukcesie Guardians of the Galaxy, którzy zarobili już ponad 750 milionów dolarów, pokonując całą konkurencję w postaci Spidermana 2 oraz świetnych X Men Days of Future Past, ciężko przewidzieć ile zarobi Age of Ultron, jednak można śmiało powiedzieć, że film znów pobije kilka rekordów. Przy GotG obstawiłem dobre 650 milionów dolarów zysku, jednak pomyliłem się o ponad 100 milionów, zatem tym razem docenię najbliższą produkcję Marvela i powiem - 1.8 miliarda dolarów zysku. Czy tak będzie? oby!
otwarcie bedzie mega nie ma innej mozliwosci, ale czy zarobi wiecej to sie okaze po pierwszych recenzjach, jak nie spartola to uwazam ze 2mld z palcem w tylku
jesli recenzje będą dobre to jak nic będzie 2mld choc powiem wam szczerze ze trailer 1 bardziej mi się podobał ale każdy lubi co innego :)
Wydaję mi się, że otwarcie to będzie absolutny rekord, a biorąc pod uwagę wynik pierwszych Avengersów + rozwój przy drugim Thorze, Kapitanie, Iron Manie 3 (gdzie on sam ponad 1,2mld zgarnął) to myślę, że 2mld są jak najbardziej realne. Jakby przebił Avatara to będę w szoku ale w sumie życzę mu tego bo wtedy będzie więcej a ja bardzo lubie Marvelowskie produkcje :)