PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=637247}

Avengers: Czas Ultrona

Avengers: Age of Ultron
2015
7,2 212 tys. ocen
7,2 10 1 211589
6,1 66 krytyków
Avengers: Czas Ultrona
powrót do forum filmu Avengers: Czas Ultrona

Wiadomo już, że pierwszym filmem trzeciej fazy będzie Kapitan Ameryka #3, ale co dalej? Ja
obstawiam takie filmy i taką kolejność.

2016 - Captain America 3
2016 - Doctor Strange
2017 - Guardians of the Galaxy 2
2017 - Iron Man 4
2018 - The Incredible Hulk 2 (pierwszy film solo z Ruffalo, tytuł na pewno będzie inny)
2018 - Heroes for Hire (Luke Cage i Iron Fist)
2019 - Thor 3
2019 - Avengers 3

Po cichu też liczę na to, że w końcu pojawi się Leader, wielki przeciwnik Hulka, którego genezę
widzielismy w filmie z 2008 roku. Red Skull i M.O.D.O.K. także koniecznie powinni wystąpić.

ocenił(a) film na 9
endrju_p_2

Coś czytałem ze IM4 nie powstanie a jak już to połączą ten film z hulkiem ale może czegoś na comic con się dowiemy :D

maslak20

Nigdy nie wiadomo Mandaryn podobno ma być prawdziwy w 4 cześć jak powstanie .....

wort801

Taka myśl nasunęła mi się po obejrzeniu krótkometrażówki ''All Hail the King" , gdzie jeden z bohaterów twierdzi, że te dziesięć pierścieni, które posiadał bohater grany przez Bena Kingsleya - aktor Trevor Slattery, należą do kogoś innego, potężnego itd. Chodziło na pewno o prawdziwego Mandarina. Dziwi mnie tylko to, że jeśli chcieli by naprawdę umieścić go (Mandarina) w filmie to z pewnością wezmą do tej roli innego aktora, a sam Kingsley , który moim zdaniem wygląda idealnie, zostanie w ogóle zepchnięty na dalszy plan. Chyba, że... ale to głupie... jakis demon wstąpi w Trevora i będzie rzeczywistym Mandarinem. Nie wiem, za dużo kombinuję...

ocenił(a) film na 9
endrju_p_2

O ile się nie myle to czasem trevorowi nie zafundowali opercji plastecznej aby wyglądał jak mandaryn ? Tak mi się zdaje ze cos było IM3

ocenił(a) film na 10
endrju_p_2

możesz dać linka do tej krótkometrażówki? mam wydanie dvd iron mana 3 więc nie mam jej na płycie ;/

wolverine11

Wolverine11 - Film znajduje się na YouTube w całości, tyle tylko, że co kilka sekund jest przerywany czarną planszą. Dla wytrwałych.

http://www.youtube.com/watch?v=PW_FemWqRs4

ocenił(a) film na 10
endrju_p_2

Nie ma go z napisami na wydanie blu ray thora 2?

maslak20

nieoficjalnie powstanie ja downey dostanie podwyzke i napewno ja dostanie

marvelstudios

Jestem przekonany, że Marvel nie usmierci Iron Mana, trylogia z nim w roli głównej zarobiła na całym świecie ponad dwa miliardy dolarów (połowę tego zgarnęła sama trzecia część). To kwestia dogadania się z Robertem.

endrju_p_2

zgadzam sie wiele ludzi mysli ze marvel usmierci starka bo czytaja jakies plotki marvel nigdy nie zrezygnuje z tej zelaznej kury znoszacej coraz wieksze zlote jaja

marvelstudios

Może się okazać, że zrobią coś takiego jak z Nickiem Fury'm w Zimowym Żołnierzu, ale zabić Tonego nie odważą się ...

endrju_p_2

watpie zeby nawet zrobili z nim tak jak furym bo by fani marvela siedziebe disneya spalili :D

endrju_p_2

Chciałbym żeby tak było jak ty napisałeś dodałbym tylko coś solowym filmie o czarnej wdowie coś mówili i miss marvel bym chciał .

ocenił(a) film na 9
wort801

Marvel chyba coś rozważał o fimie o czarnej wdowie i sokolim oku :)

maslak20

No tak :)

wort801

Mówiono także o solowym filmie o Nicku Furym, ale jak na razie nie zanosi się na niego. Podobnie jest z Czarną Panterą, choć ten ponoć pojawi się w drugich Avengersach (częśc akcji filmu ponoć rozegra sie w Afryce, tam skąd pochodzi ten bohater - gdzieś o tym czytałem). Podejrzewam, że Marvel póki co postawi na realizację kontynuacji sprawdzonych hitów. Do ich grona dorzuci film o Luku Cage i Iron fist, bo ich na dużym ekranie jeszcze nigdy nie oglądaliśmy. Natomiast Doktor Strange jest w planach od paru miesięcy.

endrju_p_2

czarna pantera jako bohater nie pojawi ewentuanie jako t'challa mysle ze bedzie tez 4 faza a w tedy napewno zrobia mu film szkoda ze juz nie robia filmu z hulkiem

marvelstudios

Wyluzuj z tym Hulkiem, film na pewno powstanie w trzeciej fazie. Po prostu chwilowo sprawa ucichła. Sam Ruffalo mówił, że słyszał o ciekawych pomysłach na fabułę. Należy tylko napisać scenariusz. Dlatego umieściłem w swoim zestawieniu Hulka dopiero w 2018 roku. Wierzę, że będzie ok i powstanie. Co do szczegółowych planów Marvela to musimy poczekać do jesieni, bo wtedy studio oficjalnie poinformuje o swoich planach odnośnie trzeciej fazy.

endrju_p_2

licze na to ze potwiedza oficjalnie nowego hulka i iron man 4

użytkownik usunięty
endrju_p_2

Ja nie narzekam, podoba mi się to, jak te filmy są ze sobą połączone, nie ma czegoś takiego jak w zwykłych filmach, trzy części następujące po sobie i do widzenia.

Ja mam wielką nadzieję, że kiedyś powstanie film 'Budapeszt' z Natashą i Clintem, chcę wiedzieć co się tam stało D:<

ocenił(a) film na 9

Budapeszt xd tez bym chciał to zobaczyć :D

ocenił(a) film na 10
endrju_p_2

Ant-man będzie 1 filmem III fazy a nie Cap 3 :D

Na te chwilę potwierdzona jest tylko data i film jakim jest własnie Cap 3.
Po za tym z tych co wymieniłeś na bank będzie Dr. Strange, za pewne GoG 2, jako takie wprowadzenie do Avengers 3, głównie chodzi o Thanosa.
Pewnie jeszcze Thor 3. Co do Hulka i IM4 to nie był bym taki pewien. Na pewno te filmy powstaną, ale czy w III fazie?? Wątpię, zwłaszcza jeśli chodzi o IM4, coś mówiono przed jest szansa na ten film dopiero po Avengers 3.
No i w między czasie seriale.

Na moje:
2015 - AntMan
2016 - Cap 3
2016 - Dr. Strange
2017 - Thor 3
2017 - GoG 2
2018/2019 - Avengers 3

Może coś jeszcze dodadzą, ale trzeba czekać na jakieś dalsze info skoro mają plany aż do 2024 ;D

mateusi91

Takie filmy obejrzymy w III fazie:

Captain America: The Fallen Son
Doctor Strange
Thor: Ragnarok
Guardians of the Galaxy: War of Kings
Black Panther
Avengers: Civil War
World War Hulk
Inhumans

http://moviepilot.com/posts/2014/07/31/thor-3-ragnarok-and-the-avengers-civil-wa r-the-future-of-marvel-leaked-2151094?lt_source=external,manual#!bvq8hk

endrju_p_2

Raczej Hulk i Inhumans będą przed Avengers 3 który ma być prawdopodobnie w 2019 roku.

Potwierdzone daty to:
Ant-Man 17 lipiec 2015
Cap 3 6 maj 2016
Doctor Strange 8 lipiec 2016
GotG 2 28 lipiec 2016

Na pewno będzie jeszcze Thor 3 i Avengers 3.

ocenił(a) film na 10
endrju_p_2

No nie wiem, jeśli chodzi o WWH i Civil War. Trochę jak dla mnie za wcześnie na te filmy. Poza tym przed WWH powinni zrobić jeszcze jakiś z nim solo film. A na Civil War za mało jest jeszcze bohaterów, bo trzeba odjąć Spider-mana, X-menow i F4. O Inhumans co jakiś czas się wspomina wiec pewnie powstaną.

ocenił(a) film na 7
endrju_p_2

Oo niee, to foto jest z tumblera, nieoficjalne ;). Ktoś sobie wymarzył takie tytuły w takiej kolejności, ale był podpis że tytuły absolutnie nie są prawdziwe, tylko daty są oficjalne. Oczywiście później podpis zaginął w akcji i w tej oto postaci ta wiadomość obiegła świat ;D.

ocenił(a) film na 10
endrju_p_2

szczerze to luke'a cage'a wolałbym w uniwersum niesamowitego spider-mana niż w MCU ;p