PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=637247}

Avengers: Czas Ultrona

Avengers: Age of Ultron
2015
7,2 212 tys. ocen
7,2 10 1 211581
6,1 66 krytyków
Avengers: Czas Ultrona
powrót do forum filmu Avengers: Czas Ultrona

Ja
-zbrojowni Ironmana
-Na pokazanie na ekranie dużej ilości scen w Avengers towar
-Utrona w kilku wersjach
- Nowe zbroje iron-mana
-Epickie zakończenie
-odbudowanie tarczy
-pod koniec filmu nowe kostiumy dla Wandy i jej brata
-scena po napisach nr świątynia położona w górach fani wiedzą o kogo chodzi :) scena nr 2 z
lokim nawiązanie to kolejnego filmu :)

użytkownik usunięty
wort801

Ja oczekuje jakiejś epickiej sceny z udziałem kapitana wdowy i thora oraz trochę kapitana :-)

ok :)

użytkownik usunięty
wort801

:-)

ocenił(a) film na 8
wort801

-Sensowny wygląd Visiona
-Przy okazji poszukiwań vibraniun pokazanie Wakandy i Black Panthera, albo chociaż wspomnienie o nich
-Więcej informacji o Infinity Gems(chociaż tego raczej oczekuję od Guardians)
-Jakieś luźniejsze scenki między drużyną, ale razem z bliźniakami
-Sensowne origin story dla bliźniaków
-Scena po napisach odnosząca się do Ant-mana
-Stan Lee!
-A na sam koniec jedno życzenie, które na pewno się nie spełni:
Chcę Thanosa gadającego ze Śmiercią. A w tle Deadpoola.

jankese

Deadpoola nie ma szans ale stan lee na pewno będzie

ocenił(a) film na 8
wort801

Tak,, wiem, dlatego piszę, że to życzenie, które się nie spełni. Czasem żałuję, że Marvel posprzedawał swoje licencje na lewo i prawo, ale co zrobić?

jankese

Wtedy Disney ich jeszcze nie kupił a dzięki Disney marvel ma kasę na swoje filmy :)

ocenił(a) film na 8
wort801

I bardzo dobrze, że ma. Nie mam nic do tego, że teraz finansuje ich Disney, bo dzięki temu robią świetną robotę. Bardziej chodzi mi o to, że przez sprzedanie dawno temu licencji na filmy z poszczególnymi bohaterami innym, pewnie sytuacje nie są możliwe. Avengers, X-men, Fantastic Four i Spiderman w filmach się już raczej nie spotkają. I tak cieszę się, że praw autorskich do bliźniaków nie ma w całości FOX, bo zobaczymy ich w tym filmie. Co prawda nie jako mutantów, ale zawsze coś.

jankese

Sony coś ma ostatnio problemy z Spider-manem jak nie zrobią kolejnych filmów to marvel znowu będzie miał prawo :)

ocenił(a) film na 8
wort801

A to nie jest tak, że prawa autorskie wracają do Marvela jeśli marka nie zostanie wykorzystana 8 lat? Bo chyba po to ma być za rok reboot "Fantastic Four" na przykład. A co do Spideya to raczej wątpię by to były aż takie problemy. Trójkę zrobią na pewno, najwyżej odpuszczą sobie filmy o Sinister Six i Venomie jeśli słabo się sprzeda. A potem kolejny reboot i tak w koło...

jankese

W końcu za którymś rebootem zniszczą markę Spider-mana że kasy z tego nie będą mieli a marvel z chęcią odzyska prawa a nie wiem jaki jest okres na stracenie licencji .

ocenił(a) film na 8
wort801

Albo w końcu zrobią któryś reboot porządnie :p

jankese

To tego czasu widzów to znudzi :)

ocenił(a) film na 10
jankese

Na F4 jest chyba 8 lat, dlatego tak szybko ją przygotowują na nowo, bo w przyszłym roku pyknie 8 rok od ostatniego filmu, a na Spider-mana mają chyba 5 lat, czy tam 6.
Jak dalej będą go tak reebotować w koło to dopiero ludziom się to znudzi i przestaną w ogóle chodzić na niego. Może to i dobrze, że przesuneli premiere. Dłuższy odpoczynek dobrze mu zrobi

wort801

z tego co wiem to scena po napisach ma dotyczyc hulka

marvelstudios

Dzięki za info :)

wort801

ale to nie jest na 100%

marvelstudios

tylko ci podziękowałem spoko

ocenił(a) film na 10
wort801

Ja oczekuje dużo epickich scen walki (i nie tylko) z IronManem i Hulkiem :D
Ogólnie dużo Starka

mateusi91

Tylko pozostaje mi się z tobą zgodzić :)

wort801

-Potężnego Ultrona który miał by to coś w sobie że zarazem by zachwycał i przerażał.
-Wakanda i Czarna pantera oraz Vibranium.
-Hank Pym chciałbym zobaczyć jak to on pomaga stworzyć Ultrona(Choć to on stworzył Ultrona) i chociaż przez chwile zobaczyć go w akcji.
- Stark w nowej zbroi.
-Więcej Wdowy i Hawkeya .
-Epickie zakończenie ..Może wstęp do Civil War(O ile ten wątek będzie)
- Wiele scen akcji ,ja najbardziej oczekuje na te z Ultronem.
-Dużo "Hydry" i Barona Von Struckera.
- Bardzo dużo scen akcji z rodzeństwem :Qucksilver i Scarlet Witch .
-Thanos który spogląda na ziemie.

Knorek_2

Jeśli plotki się potwierdzą nie wiem czy je czytałeś ale wtedy na Dużo "Hydry" i Barona Von Struckera nie będzie można liczyć .

wort801

Szkoda ale na początku filmu właśnie ma być bitwa w lesie z Udziałem Hydry.

Knorek_2

No właśnie i jakaś baza ma być jeszcze

wort801

Ale w tym lesie tak?

Knorek_2

Tego nie wiadomo

ocenił(a) film na 9
Knorek_2

Bitwa ma byc tam w zamku Barona a nie w lesie

luquepl

Jedno nie wyklucza drugiego .

ocenił(a) film na 8
Knorek_2

Ja oczekuje
-Stana Lee
- Ultrona rozwalającego całe Avengers
- Dużo scen ze Szkarłatną
- Mała, ale dobra ilość humoru
- Epickie pojedynki
- Jeszcze lepsze efekty specjalne
- Więcej Kapitana
- Thanos
a skoro tarcza Capa ma być złamana to może pójdą poszukać Wakandy żeby zrobić nową tarczę :D

Hlontro

Ładne oczekiwania :)

ocenił(a) film na 7
wort801

Przede wszystkim retuszu pod względem scenariusza, który był najsłabszą stroną pierwszej części. W dużej mierze odpowiada za to Whedon i jego kiczowate postrzeganie bohaterów, dlatego m.in. CAP miał strój wielkiego napletka, a Loki miał na głowie rogi ze sreberka, a bohaterowie walczyli o kosmiczną kość Rubika.
Ponadto, jeśli wierzyć spekulacjom-szkicom koncepcyjnym czeka nas kolejna bitwa, oby nie. Tym razem Mściciele powinni walczyć z jakimś przeciwnikiem w liczbie 1, druga inwazja klonów vs Avengersi w rozszerzonym składzie to zwyczajne marnotrawienie kolejnych stron scenariusza na powtórki z rozrywki.
No i rezygnacja z dennego humoru - A2 mogliby pozostać w tonie Winter Soldier, bo nieco powagi przydałoby się uniwersum Marvela, który powoli zaczyna się przejadać

katedra

katedra miło mi że skomentowałeś mój temat tylko że Utlon ten prawdziwy będzie jeden w kilku formach a cała ta armiia moze tylko odwracać uwagę od prawdziwego Utlona bardzo możliwe że końcowa walka będzie tylko z jednym przeciwnikiem .

ocenił(a) film na 7
wort801

Pewnie tak, ale bez bitwy na pewno się nie obędzie. A to wygląda tak jakby np. w IM4 miał się pojawić terrorysta, którego Stark wykończy za pomocą kilku zbroi. Jak coś w scenariuszu Whedona brzmi podobnie jak w części poprzedniej, to zapewne tak będzie

katedra

katedra poza tym nie powstał żaden film który by się podobał wszystkim :)

wort801

ogromnej armii ultrona ogromnych zniszczen i zeby ostatnia bitwa byla mega

wort801

Mis marvel :) jeszcze : )

ocenił(a) film na 6
wort801

Ja liczę na:
-Iron-Mana w modelu 45 Black & Gold
-Nawiązanie do Guardiansów
-Niech reszta Avengersów zorientuje się że Shield nie jest wcale tak dobra
-Więcej Hawkeye'a z jego nowym kostiumem
-Jakiegoś wątku miłosnego
-Nie wiem czy oczekiwać tego teraz czy w 3 Avengersach, ale nie chcę spoilerować. Czytelnicy komiksów będą wiedzieć. Mianowicie dotyczących House of M Wandy Visiona i Hawkeye'a.
-She-Hulk. Jeżeli to będzie ona to proszę o przedstawienie jej taką jaka jest w komiksach. Podchodząca z dystansem do swojej pracy, zadziorna, twarda, ale jako Jennifer mała, szara myszka.
-Ostatnie i najważniejsze życzenie dotyczące Clinta: RONIN PLS!!!

SpiderBows

House of M myślę że nie ma na to szans poza tym thanos bedzie w 3 części

ocenił(a) film na 6
wort801

Ale chodzi mi o... UWAGA SPOJLER!!!
UWAGA SPOJLER!!!
UWAGA SPOJLER!!!
UWAGA SPOJLER!!!
UWAGA SPOJLER!!!
UWAGA SPOJLER!!!
UWAGA SPOJLER!!!
UWAGA SPOJLER!!!
Chodzi mi o śmierć Hawkeye'a i Visiona.

SpiderBows

Aha ok

wort801

-She-Hulk
-Miss Marvel
-Stana Lee
- Epickie pojedynki
- dobre efekty specjalne
- Thanos
-Scena po napisach z Ant-manem i Wasp

Sailor_Mars1991

Dzięki za komentarz :)

ocenił(a) film na 8
wort801

W sumie wszystko zostało wyżej wymienione...

Jane1239

Hmm żeby dokopali Ultronowi w końcówcę filmu , pokazanie po napisach jakiś nowych postaci co będą w 3 części chociaż wolałbym żeby marvel zaskoczył pojawieniem się kogoś w filmie :D .Dobre efekty specjalne.Pojawienie się przemowy thanosa .Trochę śmiesznych scen i tekstów

ocenił(a) film na 9
scorpion6

Prawdopodobnie nie bedzie Thanosa w filmie.
Po napisach moze byc Black Panther

ocenił(a) film na 8
wort801

-chciałbym zobaczyć jak Stark używa Extremis, i żeby to Extremis było takie jak w komiksach
-Jakieś zbroje okolicznościowe oprócz Hulkbuster
-Wakanda i przynajmniej jedna wzmianka o jej władcy
-humor, a w szczególności sarkazm Starka
-finalna walka tylko z ostatnią wersją ultrona
-więcej Hawkeye'a
-żeby Vision nie był za bardzo komiksowy, nie mówię, że wcale
-ogólnie dość sporo akcji