1.Ile będzie cz Avengers i do którego roku będą je robić? (ja chciałbym w nieskończoność)
2.Ile będzie faz w uniwersum marvela i dokąd to będzie trwać? (ja chciałbym w nieskończoność)
3.Ilu dojdzie superbohaterów? (możecie ich wymieniać)
4.W jakiej części Avengers może być najwięcej mścicieli?(od 1 - 100)
o ile się nie mylę, ten portal jest od 14 lat więc najpierw skończ przynajmniej podstawówkę, a potem pisz na forach.
Słuchaj, jeśli cię nie interesuje temat który zapodał autor tego wątku to po co się wypowiadasz? Pytania które zadał autor są akurat ciekawe i mogą wywołać porządną dyskusję. To jest powód aby od razu go obrażać? Bez przesady. Rozumiem, że jesteś trolem, ale są pewne granice. Ja troli nawet akceptuje, bo czasami na forach jest z nimi fajnie, ale są granice na prawdę.... :))
Co jak co ale trollem to ja nie jestem po prostu nienawidzę jak ktoś zadaje pytania nielogiczne na które odpowiedź mogą znać tylko osoby z przyszłości (Niestety takie nie istnieją).To forum powinno być +18.
Jak ktoś nie potrafi ruszyć mózgiem i powstrzymać się od tak idiotycznych pytać,to takimi odpowiedziami się kończy...
Słyszałem, że Avengers Infinity War ma być wielkim zakończeniem tego, do czego dążyli twórcy od pierwszej części Iron Mana.
Czyli po Avengers Infinity już nie będzie żadnych filmów od marvela?
Przecież marvel zapowiedział plany aż do 2028
Marvel ma wielkie plany. Tak na prawdę tylko oni sami je znają. Całe uniwersum jest trzymane w takim sekrecie że tylko Kevin Feige i ludzie stojący blisko niego znają całkowite plany Marvela. Wg mnie to co zapoczątkowane zostało w pierwszej części Iron Mana będzie się ciągnęło wręcz w nieskończoność. Pierwsza, druga, trzecia faza to dopiero początek. Wiadomo nie można mieć planów na filmy na kilka dziesięcioleci, więc podają fazowo. Jak jeszcze były tylko zapowiedzi pierwszego Iron Mana, to już wychodziły przecieki o Hulku i o tym, że są plany kręcenia Kapitana Ameryki, mimo iż kapitan wyszedł już po drugiej części Iron Mana. Ci co na prawdę śledzą uniwersum filmowe i komiksowe to wiedzą, że w marvelu są wielkie przecieki, a moda na sceny końcowe zaczęły się w chwili gdy na forum amerykańskim były pewne dyskusje. Nie będę mówił jakie. Prawdziwi fani o tym wszystkim co piszę wiedzą. A Ci nie prawdziwi (czytaj: filmowi, którzy marvela znają jedynie z ostatnich filmów a o spidermanie czy fantastycznej czwórce wiedzieli tylko z Fox Kids) będą mnie hejtować.
Według mnie na 3 fazie się nie skończy. Marvel to wielkie uniwersum i nawet setna część jego nie została ukazana. Podejrzewam, że gdy na ekranach ujrzymy Inhumans to wtedy dowiemy się o kolejnej fazie uniwersum( akurat ostatnie zdanie to tylko moje spekulacje).
1 i 2. Tutaj odpowiedź jest prosta, będą produkować dopóki filmy będą zarabiać na siebie.
3 i 4. Sądzę, że liczba superbohaterów będzie utrzymywać się na stałym poziomie 10-15, jedni będą odchodzić na drugi plan lub całkowicie znikać, a inni ich zastępować. Jacy to będą superbohaterowie to tylko marvel wie, ale zapewne będzie chciał wprowadzić tych na których najbardziej czekają fani. Najwięcej będzie najpewniej w 3 części. Skład z 2 części (Iron man, Kapitan Ameryka, Thor, Hulk, Czarna Wdowa, Sokole Oko, Scarlet Witch, Quicksilver, Vision, War Machine) do tego pewnie Doktor Strange, Black Panther, Zimowy Żołnierz, nie zdziwię się gdyby pojawiła się też Kapitan Marvel (w końcu jej film wypada między dwoma częściami) oraz Strażnicy Galaktyki jeśli się plotki potwierdzą. Kolejne części, będą już o nowej grupie Avengers w skład której najprawdopodobniej będą wchodzić Black Panther, Zimowy Żołnierz jako nowy Kapitan Ameryka (według mnie Rogers zginie używając Rękawicy Nieskończoności aby pokonać Thanosa), Scarlet Witch, Quicksilver, Vision, War Machine, Kapitan Marvel i może Doktor Strange.
Oby Dr. Strange nie wszedł do avengers bo to by był koszmar. Błagam, wielki magik przy superbohaterach? on się nie zalicza do super bohatera tak jak i Ghost Rider czy Daradevil . jeśli będzie on w trzeciej części agengers to ja na ten film nie idę.
Z tego co mi wiadomo to Dr Strange nigdy nie był oficjalnie w żadnej grupie Avengers jedynie czasami z nimi współpracował, ale to jest MCU i oni nigdy nie trzymają w 100% komiksów. Strange był za to w Illuminati, którzy strzegli Kamieni Nieskończoności i był on odpowiedzialny za Kamień Duszy, a biorąc pod uwagę o czym będzie 3 część może on się zatem pod jej koniec pojawić, nie musi brać udział w walce, wszystko zależy od tego o czym będzie film o nim. Z jakiegoś powodu zapomniałem w mojej liście u góry o Ant-man, który też może tam się pojawić.
Daredevil też może się pojawić w Infinity War, nie jako członek Avengers, ale na pewno będzie chciał pomóc uratować swój świat. Chyba, że Defenders będą też opowiadać o Infinity War ale oczami innych bohaterów niż Avengers. Według informacji, że każdy serial będzie pojawiał się co rok, to Defenders wypada właśnie w 2019.
Już wiadomo, że seriale nie będą się pojawiać co rok. Jessica Jones jest już oficjalnie zapowiedziana na 2015 rok.
1. i 2. Nie wiadomo ile będzie części, ale już kilka miesięcy temu pojawiła się plotka, że Marvel ma plany na kolejne 14 lat - do 2026 roku. Marvel robi teraz po 23 filmy rocznie, a od 2017 będzie robił po 3. Także po "Infinity Was" spokojnie pojawi się jeszcze 25-30 filmów. Myślę że to wystarczający materiał na kolejne 3 fazy filmów.
3. Już teraz wiemy że pojawią się Quicksilver, Scarlet Witch, Vision, Ant-Man, Doctor Strange, Czarna Pantera i Kapitan Marvel. Planowany jest także film o Inhumans, czyli całej rasie bohaterów (podobnie jak to ma miejsce w przypadku filmów o X-Menach). Myślę, że spokojnie można oczekiwać, że w którymś momencie pojawią się również Sentry, Nova, Adam Warlock, Wonder Man i She-Hulk. A przecież z MCU połączone będą również seriale: "Daredevil", "Jessica Jones", "Iron Fist" i "Luke Cage". Kevin Feige wspominał ostatnio również, że nie wyklucza serialu o Runaways. Myślę, że zobaczymy jeszcze wiele znajomych z komiksów twarzy.
4. Trudno powiedzieć. Myślę, że ze względów logistycznych i finansowych trudno będzie przekroczyć liczbę 15 bohaterów na film. Być może kolejne części "Avengers" będą skupione na kilku postaciach (6-8 bohaterów), a inni będą się pojawiać w formie cameo.
Jeżeli chcecie otrzymywać świrze newsy z uniwersum to zapraszam na moją stronę na Facebooku - "MCU - Kinowe Uniwersum Marvela" - fb.me/kinoweuniwersummarvela :)
Nie przeczytałem swojego komentarze przed publikacją. :P Chodzi oczywiście o "plany do 2028 roku" i "Marvel robi teraz po 2 filmy rocznie"