SPOILER IM3!
Jeżeli Tony w Iron Manie niszczy wszystkie zbroje, wyciąga bateryjke z serducha itd to co on będzie robił w A2? Iron Manem niby jest i bez zbroi no ale nie oszukujmy się...
Wiesz marvel uwielbia zaskakiwać. Może być tak że tony wróci tylko na okres Avengers 2 i przekona się że musi wróćić do bycia herosem
Właśnie... Tak sobie dobrze Marvel wymyślił zakończenie pod Irona 4 - jak Downey się nie zgodzi no to koniec bo nie ma zbroi, tezydencji, reaktora... No prawie nic z tego co było częścią jego. A jak się jednak zgodzi to właśnie będzie odpowiedź na pytanie CO ON BEZ TEGO WSZYSTKIEGO ZROBI ?
ale w Avengersach na pewno wykombinują ;) i nas zaskoczą
A moim zdaniem w jakiejś decydującej bitwie w Avengersach 2 Tony pojawi się ot tak, znikąd. Zresztą, na pewno ma gdzieś ukrytą jedną zbroje.
Skoro zbudował wszystkie zbroje to co za problem zbudować kolejną? Że zniszczył wszystkie zbroje nie oznacza przecież, że nagle nie wie jak zbudować kolejną.
skoro zbudował w pierwszym Iron Manie zbroje z resztek bomby to raczej brak planów konstrukcyjnych nie będzie dla niego problemem ;) Poza tym były już zdjęcia z planu z kaskaderem w zbroi Starka więc jakoś problem już rozwiązali
Co ty, dziewczynka jesteś? Iron Many z Robertem to jedne z gorszych produkcji filmowych marvela. Zaraz po Thorze.
Ty chyBA sobie żartujesz. Bez obrazy ale wg mnie.. Robert się najlepiej nadaje do roli Tonego a Iron Man to jedna z lepszych trylogii MArvel
Ogólnie obsady chyba lepszej nie mogło być co do filmów marvela to że tony zniszczył zbroje nie oznacza jego końca bycia herosem z resztą na końcu sam powiedział że to on jest iron manem i zabrał jarvisa na przyczepce iron man był jest i będzie fajnie by było jak by doszedł spider man.
SPOILER:: Stark pozbył się reaktora po wszczepieniu sobie extremis, nie potrzebna mu po tym żadna zbroja chowana w garażu bo przechowuje ją w sobie
W IM3 o wszczepianiu extremis nic nie ma. Extremis występuje jako projekt w skutek którego powstały płonące ludziki (nie wiem jak to coś nazwać...) No chyba że do A2 opracuje już Extremis jak w komiksach ale wątpię żeby Marvel użył tego wątku w A2...
Przecież on opracował extermis. Zapisał jak udoskonalić extermis na tej kartce którą zostawił Maya Hansen rano po sylwestrze w Szwajcarii. Tony tego nie pamiętał bo był pod pijany.Później Maya chciała żeby Stark pomógł udoskonalić extermis bo ona nie rozumiała notatek. Tylko,że Killan nie chciał pomocy Starka co skończyło się jej śmiercią. Po całej akcji na końcu filmu Tony mówi Pepper,że ją wyleczy bo rozkminił to juz kiedys po pijaku. No i scena jak operują Starka. Mówi że jak obiecał wyleczył Pepper i,że poszedł za ciosem. Czyli,że sobie wszczepił i dzięki czemu mógł przeprowadzić operacje.
Mnie się zdaje że "pójściem za ciosem" było to że przy okazji wyciągnął sobie odłamki z serca żeby nie potrzebował już bateryjki... Pisząc "opracuje" miałam na myśli dopracuje do stadium z komiksu/wszczepi w siebie. Chociaż trochę mi to nie pasuje do koncepcji zerwania ze zbrojami i bohaterowaniem. Pepper sie wkurzy.,,
Przecież normalnie nie mógł poddać się operacji i usunąć tych odłamku więc musiał wynaleźć nowy "pierwiastek" (głównie o tym jest 2 część). Pójście za ciosem to według mnie udoskonalenie i wszczepienie sobie extermis dzięki czemu mógł usunąć te odłamki. Bo w kolejnym zdaniu mówi o tym że dla wielu ludzi postęp jest niebezpieczny ale oni nie musieli żyć z odłamkami w klacie. Tym postępem jest właśnie extermis,który po udskonaleniu Stark sobie wszczepił.
Nie jest powiedziane dosłownie,to wiec mogę się mylić. Ale czytałem dużo na forum opinii ludzi i tą przemowę końcową słuchałem kilkanaście razy. Liczę,że rozjaśnią to dokładnie w Avengers 2.
@kamilx98 zgadzam się w 100% z Tobą. Dokładnie o tym samym pomyślałem podczas końcowych scen seansu. Iron Man nie mógł się tak po prostu zakończyć a u Starka inteligentny często sarkastyczny dialog a co za tym idzie słowa to podstawa. Wystarczy posłuchać ;)
Pozdrawiam.
Wraz z kilkoma użytkownikami Filmweb usiłujemy wypromować petycję. Chodzi o to żeby w kinowych dystrybucjach można było oglądać 2D z napisami a nie tylko z dubbingiem.
petycja jest tutaj
http://www.petycjeonline.com/filmy_marvela_rownie_w_2
Oddawajcie głosy i udostępniajcie to może coś zdziałamy. I nie chce widzieć postów typu "G.. to da" Jak nic nie zrobimy to na pewno nic to nie da. Trzeba próbować.
twoj link gubi d i nie wczytuje strony a przez to ktos moze nie uzupelnic petycji ;)
sam uzupelnilem i licze ze sie uda cos z tym zrobic
ta zbroja to blood edge armor...poszukaj sobie na necie ( chociaz w sumie starczy w google grafika wpisac ) jest ona dosc...zaskakujaca ( dla mnie oblesna xD )
Jak można po tym zdjęciu wywnioskować, że to blood edge armor. Przecież jedyne co widać to Mark 42 z zamienionymi kolorami. Poza tym, nie wszystko co w komiksie wydaje się być wiarygodne, można przenieść na ekran, czego przykładem jest właśnie taka zbroja wszczepiona w ciało. Absurd.
http://avengersuniverse.com/2014/03/25/first-look-at-iron-man-on-avengers-age-of -ultron-set/ yu masz wygląd irona
No trochę więcej czerwonego. Fajnie to wygląda,najlepiej jakby o extremis i usunięcia reaktora coś więcej powiedzieli żeby nikt nie miał wątpliwości.
(Odpowiedzi jest tyle że nie chce mi się czytać wszystkich)Wysadzenie zbroi było tylko na pokaz i Tony zrobi na pewno Mark 43, a opierając się o komiks Iron Man: Extremis, w którym to Stark mówi do siebie, że nie ma już w sobie odłamka, wiemy że nie ma co bać się o wystąpienie (lub też nie) żelaznego Avengera w Avengers 2. Zwróćcie uwagę jak napisałem "mściciel" bo część z was zrobiło błąd odmieniając do Avengersi a to zła forma - jest tylko odmienne Avengerzy i nieodmienne Avengers.
W drugiej części Iron Mana wojsko zdobywa jedną z jego zbroi i wsadza w nią tego kumpla Starka. Więc jeśli on korzystał z zbroi nie mając świecącej klaty to Tony tym bardziej może.