http:// moviepilot . com/posts/2014/08/29/avengers-3-captain-america-in-iron-man-thor-black-
widow-and-hawkeye-out-2232001?lt_source=external,manual#bMoImb Jeśli to prawda, to słabo...
obstawiałbym prędzej coś a'la Civil War i powstanie dwóch drużyn - Starkowej i Kapitana :P (z Kapitanem mógłby zostać Falcon, czy Hawkeye zważając na to że mają wystąpić w Cap3, do tego może Black Widow, Black Panther/Ms Marvel/Captain Marvel/ktoś nowy jeszcze nie zapowiedziany i np Dr Strange, a ze Starkiem np Scarlet Witch, Quicksilver, War Machine, Thor i Vision + Hulk trudno powiedzieć gdzie)
Nie ma szans na Civil War, a to ze względu na terminarz. Następny film o Avengersach dostaniemy w 2018 roku i chyba możemy się zgodzić, że będzie on zorientowany wokół Thanosa i kamieni nieskończoności. Inaczej nie byłoby sensu wprowadzać go krok po kroku do uniwersum. Civil War oznaczałoby poza tym zaangażowanie w jeden film wszystkich, albo prawie wszystkich bohaterów, a to ze względów technicznych, terminarzowych i budżetowych niemożliwe.
Jeżeli ta plotka, bo pamiętajmy, że to wciąż tylko plotka jest prawdziwa, to myślę, że powstaną po prostu dwa składy superbohaterskie. Avengers już teraz się robi tłoczne: Iron Man, Thor, Cap, Hulk, Czarna Wdowa i Hawkeye, w "Age of Ultron" dojdą jeszcze Scarlett Witch, Quicksilver, Vision, a przecież dostaniemy jeszcze Doctora Strange'a, Ant-Mena i nie wykluczone, że Ms Marvel i Czarną Panterę. Wnioskuję więc, że dojdzie po prostu do kłótni i powstaną dwie grupy: Jedna - główna - zorientowana wokół Starka i druga - bardziej street-levelowa bym powiedział, w skład której mogliby wchodzić Cap, Czarna Wdowa, Falcon, Winter Soldier, Hawkeye, Czarna Pantera i nie wykluczone, że może ktoś jeszcze.
W sumie takie rozwiązanie byłoby logicznym posunięciem z kilku powodów - po pierwsze już wspomniane ograniczenie składu Avengers, po drugie wykorzystanie bohaterów, którzy raczej nie mają szansy na oddzielny film, a zasługują na więcej czasu ekranowego, po trzecie to w końcu kolejna grupa superbohaterów, w te najlepiej zarabiają (patrz - case Avengers i GotG). No i już jakiś czas temu John Boyega napisał na Twitterze "Currently booking flight to wakanda", co może oznaczać tyle, że Marvel już od dawna robi castingi na nowych herosów, bo chcą pokazać ich już w "Age of Ultron".
ale to jest dokładnie to co ja powiedziałem :D "a'la Civil War" to nie miałem na myśli dokładnie konfliktu o akt rejestracji tylko generalnie utworzenie się dwóch stronnictw - Starka i Kapitana ;)
Wiem, ale jako że po tej plotce nagle wszyscy zaczęli pisać o civil war, to postanowiłem wyjaśnić innym na wszelki wypadek. ;)
pod koniec avengers age of ultron kapitan ma założyć nowa druzyne avengers wiec?
Co "więc"? Po pierwsze nie "ma założyć", bo to wciąż tylko plotka, a po drugie założenie nowej drużyny nie oznacza "Civil war". Nawet nie oznacza, że muszą się pokłócić. Równie dobrze to mogą być dwie drużyny, które po prostu mają różne zadania.
Po prostu zostaną zastąpieni kim innym. Marvel w ten sposób otworzył sobie furtkę na pierdyliard następnych filmów
http://imageserver.moviepilot. com/ marvel-movie-future-projects-9gag-why-the-avengers-3-will-never-be-civil-war.web p?width=570&height=2156
Bzdury, fanowska grafika, nawet z obecnymi datami się nie zgadza. Obrazek wiedziałem już kilka miesięcy temu. Tylko 4 pierwsze filmy z tej listy są potwierdzone, przy czym Kapitan America na razie bez żadnego podtytułu. Poza tym Faige w jakimś wywiadzie powiedział, że na pewno nie planują ani World War Hulk, ani Planet Hulk, tylko jakąś inną historię (nie chce mi się już szukać źródła).
Oby jednak poczekali ze zmianami po trzeciej części. Żeby zakończyć historie Avengers w 3 częściach. Bo będzię słabiutko. Nie chciał bym się żegnać z Avengersami już po drugiej części ale myśle że to jeszcze nic pewnego, bo Avengersi mają się spotkać ze Strażnikami Galaktyki w wspólnej walce tak słyszałem, więc myślę że jeszcze z Avengersami się nie pożegnamy tak szybko. Obym miał racje