Myśle, że zbędny temat bo odpowiedz prosta. Hulk to tępa masa i siła fizyczna w starciu bezposrednim pokonałby Ultrona, jednak siła Ultrona to głownie jego zdolność do kontroli systemów komputerowych na całym świecie <coś jak SkyNet w Terminatorzed> przez co mo że np zbombardowac sobie któryś kraj albo odpalić naraz wszystkie głowice jądrowe. Pozatym nie wystarczy zniszczyc samego ultrona bo jego "jestestwo" znajoduje sie wlasnie w sieciach komputerowych i takie tam.
Dziękuję za odpowiedź. Nie za bardzo wiedziałem czym Ultron naprawdę jest. Słyszałem tylko że jest robotem zbudowanym z adamantium.
Raczej z vibranium - tak na pewno będzie w wersji filmowej, bo adamantium to raczej stop związany ściśle z Wolverinem, mutantami, stąd wątpię, by w MCU go wprowadzali (chyba nie mogą) - natomiast vibranium już zostało pokazane w pierwszym filmie "Captain America", ma z niego zrobioną tarczę.
Trudno mi się wypowiedzieć, są dosyć porównywalne, z tym że vibranium ma właściwości absorbowania wibracji (np. jak tarcza Captaina odbiła uderzenie młota Thora w "Avengers", odrzucając go).
adamantium jest wytrzymalsze wręcz niezniszczalne jak było w filmie wolverin tylko adamantium o wysokiej temperaturze może przeciąć inne adamantium. więc adamantium mogło by przeciąć vibranium, ale za to jak sam pisałeś vibranium absorbuje energie. Ostatecznie tylko odpowiedni stom tych metali jest całkowicie niezniszczalny.
nie, sam Harvard (?) Stark mówił, że tarcza jest zrobiona z vivbanium. tylko o takim stopie słyszałem w kraskówce na Disney XD. ale na pewno nie w filmie.
Mylisz się. Po pierwsze, Howard Stark powiedział, że tarcza jest z vibranium, a po drugie, Disney raczej nie może skorzystać z adamantium, skoro jest ono związane z mutantami i Wolverinem, do których nie posiada praw.
Adamantium nie jest związane z mutantami. Jest to metal szeroko wykorzystywany w różnych komiksach marvela.
nah, nawet filmowy model musieli wykonać z czegoś twardszego, żeby się nie odkształcał ciągle ;)
Nie da się tego porównywać, bo o ile Ultron nie zniszczy Hulka to też Hulk nie jest w stanie zniszczyć Ultrona.
Zupełnie różne typy postaci.