PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=637247}

Avengers: Czas Ultrona

Avengers: Age of Ultron
2015
7,2 212 tys. ocen
7,2 10 1 211598
6,1 72 krytyków
Avengers: Czas Ultrona
powrót do forum filmu Avengers: Czas Ultrona

A dokładnie o Ton i stylistykę - po zwiastunach widać że będzie to bardziej mroczniejszy i posępniejszy niż poprzednik, a przecież największym atutem pierwszych Avengers był ten specyficzny luz i kolorowa konwencja.

Ogólnie nie mam nic do poważnych tonów zwłaszcza w filmach o superbohaterach ale mam nadzieję że film nie będzie tak przedramatyzowany jak Days Of Future Past i że będzie można się z czego pośmiać i wyluzować

Pozdrawiam i czekam na opinię :)

użytkownik usunięty
DR16

aż takiego mroku nie będzie, dopiero od Captain America Civil War, a raczej od Thor Ragnarok, bo najmroczniejszy ton będzie mieć Infinity War part 1 na pewno, myślę że part 2 też także nie masz powodu do obaw bo film będzie jeszcze luzny.

ocenił(a) film na 8
DR16

Zwiastuny rzeczywiście są mroczniejsze i bardziej poważne wszystko wydaje się być takie "szare", ale tak jak już ktoś kiedyś pisał pewnie chcą nas przygotować na rodzaj i powagę zagrożenia jakie czeka świat w filmie. Zresztą gdyby nie element humoru pierwsza część przypominała by raczej film wojenny. Myślę że będzie się z czego pośmiać w Avengersach 2, poza tym nie wszystkie zwiastuny są takie ponure, no przynajmniej nie w całości:
http://www.filmweb.pl/video/fragment/Impreza+superbohater%C3%B3w-34722

DR16

Przedział wiekowy tych filmów to dzieci-młodzież licealna, więc nie masz się co przejmować.

użytkownik usunięty
czosnako

cicho tam dzieciaczku, idz odrabiać lekcję.

użytkownik usunięty
czosnako

zgłoszone za obrażanie

DR16

Nie. Dosyć humoru i głupich tekstów. Czas na coś bardziej patetycznego.

DR16

Ja tam wole więcej akcji i epickich scen niż humor

użytkownik usunięty
DR16

Zimowy Żołnierz miał mniej humoru a i tak był bardzo udanym filmem.

ocenił(a) film na 8
DR16

A po co humor? Od tego będzie Guardians of the galaxy 2.

ocenił(a) film na 8
thorin3

W każdym Marvelu musi być chociaż trochę humoru i trochę powagi a w jakich proporcjach to już zależy od reżysera

użytkownik usunięty
thorin3

w Strażnicy Galaktyki 2 będzie ale ten film też już wejdzie w mroczniejszy ton zdziwiłem się trochę bo pierwsza część jak na pierwszą część była dość mroczna, może nie taka gdzie by odczuć jakieś emocje, choć trzeba przyznać statek Ronana, no no ;)

ocenił(a) film na 8

Są plotki że GOTG 2 mają być mroczni...

użytkownik usunięty
thorin3

Skoro jedynka była to i dwójka też będzie ale dalej to będzie taki luzny marvelowski film. Każde filmy marvela pierwsze części miały dużo humoru, i troszeczkę powagi, każda kolejna część była bardziej poważna, mniej humorystyczna, teraz kolej na poważnych Avengers AOU potem będziemy mieli luzik w Ant Man i Fantastycznej Czwórce.

A o Civil War chyba mówić nie będę bo będzie najpoważniejsza od poprzednich dwóch części Captain America a nawet od Avengers AOU

użytkownik usunięty
DR16

a po co ? ci humor? chcesz humor idz oglądać Avengers potęga i moc ;p