PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=637247}

Avengers: Czas Ultrona

Avengers: Age of Ultron
2015
7,2 212 tys. ocen
7,2 10 1 211608
6,1 72 krytyków
Avengers: Czas Ultrona
powrót do forum filmu Avengers: Czas Ultrona

Odnośnie Thora 3,czy jego głównym wrogiem będzie Surtur ?

Zartanxxx

Offtop. ;p
Nie, jak sama nazwa (jak i moment-po civili wars) wskazują jego wrogiem będzie ragnarok.

kiogu1

Surtura z mieczem nie pokonał by ani zwykły thor, ani beta ray bill, ani ruinic thor czy odin force thor więc niema o czym mówić. Surtór mógł zniszczyć galaktykę.

ocenił(a) film na 5
kiogu1

No więc skoro Ragnarok to zapowiedź końca świata to Surtur jest idealnym wrogiem dla Thora,najpotężniejszy niepokonany i ze swoim mieczem,więc niby czemu odpada

Zartanxxx

Według mnie forumowicz kiogu1 się pomylił Surtur jest możliwy.

ocenił(a) film na 8
wort801

Zgadzam się. Thor mógłby go pokonać . Dlaczego? Wystarczy popatrzeć na Kurse'a w Thor 2 :) Nie był on tak potężny jak w komiksie.

kiogu1

http://www.filmweb.pl/film/Thor%3A+Ragnarok-2017-707970/discussion/Ragnarok,2611 787

kiogu1

Ragnarök to też wydarzenie nie tylko postać
z mitologi
http://pl.wikipedia.org/wiki/Surtr
Ostatecznie, Loki postanowił objąć swoje przeznaczenie i sprowadzić Ragnarok. Zebrał ogromną armię i przypuścił szturm na Asgard, podbijając go niemal z miejsca i zabijając większość obrońców, w tym Baldera, którego śmierć była niezbędna do wypełnienia przepowiedni. Wojna toczyła się miesiącami, a siły Lokiego zwyciężały na wszystkich frontach. Thor jednak zdołał przedostać się do korzeni drzewa wieczności i odkrył, że Siedzący W Cieniu uwięzili Asgard w niekończącym się cyklu śmierci i odrodzenia. Nie chcąc tego zaakceptować, wrócił do pałacu i pokonał Lokiego, któremu urwał głowę i zabrał ze sobą, by była świadkiem przerwania cyklu. Loki próbował go od tego odwieść, ale Thor zniszczył wrzeciono czasu i rozpłatał Yggdrasil na dwoje, po czym wyzwał i pokonał Siedzących W Cieniu, z satysfakcją zapadając się w pustkę wraz z całym Asgardem.

wort801

Lol, a ja myślałem, że komiksy o starym Thorze kończą się odrodzeniem Asgardu.

kiogu1

:)

kiogu1

Sorry jakiś błąd forum

kiogu1

Są rożne serie komiksowe o Thorze jak mnie pamieć nie myli .

kiogu1

Sam Loki ma kilka wersji
Odpowiedniki z alternatywnych światów:

* Ultimate Loki
* Loki z MC2 (Earth-982)
* "Loki" z Marvel 2099
* Earth X Loki
* Loki z Ziemi-3515 (alternatywna przyszłość)

kiogu1

Odpowiedniki z alternatywnych światów:

* Ultimate Loki
* Loki z MC2 (Earth-982)
* "Loki" z Marvel 2099
* Earth X Loki
* Loki z Ziemi-3515 (alternatywna przyszłość)

wort801

Sorry że dwa razy ale coś się dzieje z forum ...