Na Reddicie pojawiły się grafiki przedstawiające Ultrona i Visiona z opisami genezy obu postaci. Jak się okazało, odbiegają one od oryginalnych komiksowych historii.
Biografia Ultrona brzmi następująco:
"Ultron został odkryty jako prosty program w szczątkach pozostałych po inwazji Chitauri na Nowy Jork. Wkrótce poprzez eksperymenty został rozwinięty przez Tony'ego Starka w wyrafinowaną sztuczną inteligencję. Po zyskaniu świadomości przez Ultrona, jego pierwszą, szokująca decyzją było ogłoszenie rasy ludzkiej wrogiem. W drodze do celu, jakim jest wyeliminowanie wszelkiego życia na Ziemi, niestabilny emocjonalnie Ultron dąży do udoskonalenia swojego mechanicznego ciała w perfekcyjną i niezniszczalną formę. Mając armię robotów-dronów oraz możliwości dostania się do sieci komputerowej, Ultron nie zatrzyma się przed niczym, by wymazać ludzkość z istnienia".
Jeszcze ciekawiej prezentuje się opis Visiona. Choć ostatnio Joss Whedon twierdził, że Vision będzie dziełem Ultrona, nowy opis sugeruje coś innego.
"Zaprogramowany przy wspólnym wysiłku dwóch genialnych umysłów, Tony'ego Starka i Bruce'a Bannera, oraz wyposażony w możliwość latania, projekcje energetycznych promieni i zmianę gęstości swojego ciała, Vision dał się poznać jako bohater, dołączając do Mścicieli w walce przeciwko złemu Ultronowi".
Oryginalne grafiki z opisami znajdziecie pod tym linkiem: http://media.comicbook.com/upload…/2014/…/vtws2ok-116649.jpg
Mnie najbardziej zdziwiło to że ten projekt ultrona był w szczątkach tych obcych xd
W sumie nie wiem co o tym sądzić może nie bez powodu kolejnym filmem jest ant-man ;)
A mnie w sumie nie dziwi, że projekt był w szczątkach. Może nie tyle co rysunek, opis czy wzór lecz po prostu "obcy" posłużył jako projekt, bo jak wiemy z pierwszej części filmu to Chitauri to były maszyny, które po utracie kontaktu ze statkiem matka się po prostu wyłączyły. Zapewne Stark, który nie będzie mógł się oprzeć pokusie, weźmie sobie kilka takich Chitauri i będzie na nich kombinować. Tylko pytanie jak będzie mieć się do tego Vision, bo w sumie Ultron jako tako jest podobny do rasy Chitauri, ale Vision ? Możliwe że Vision to będzie połączenie którejś zbroi Starka z technologią Chitauri :P
Sorki za drugą pod rząd wiadomość, ale po prostu przekaz tej wiadomości jest inny jak poprzedniej, a nie chciałem mieszać.
Do rzeczy:
Co do genezy Ultrona, to musieli wymyśleć taki a nie inny sposób, ponieważ nie dałoby się po prostu wmieszać w to Pyma. A dlaczego ? Jak wiemy dzieje ultrona są szeroko opisane w komiksach tak samo jak jego geneza. Niestety marvel pośpieszył się z drugą częścią Avengers, ponieważ orginalnie pierwszy powinien być Ant Man wtedy by na bank zrobili genezę ultrona zgodną z komiksem. Ale prawda jest taka, że w filmowym uniwersum nigdy jeszcze nie było wspominki nawet o Hanku Pymie, wiec jakbyście sobie to wyobrażali ? Od tak w Avengers pojawia się Hank Pym, który buduje najdoskonalszego robota, od którego wszyscy z Avengers dostają tęgie baty. Przecież to nie realne. TARCZA by miała dane o nim już dawno i choć trochę by wspomnieli. Wg mnie to po prostu "Age of Ultron" wypadło im z kapelusza i tak na prawdę Kevin Fiege miał zapewne inne plany na dwójkę Avengers. Gdyby Ultron był zaplanowany tak jak planowana była jedynka to z pewnością mnielibyśmy Hanka Pyma dużo wcześniej i nie mówię tu o jego solowym filmie, bo można by było to ładnie rozegrać, np tak że najpierw by zbudował Ultrona a potem by zbudował sobie ten cały kombinezon żeby ultrona powstrzymać. I tyle :P Trochę namotałem ale mam nadzieję, że dacie radę ogarnąc :P Nie śpię blisko 50 godzin (sic!) :p
Whedon musiał stworzyć tak jakby nową genezę ultrona i visiona ale przynajmniej będzie jakieś zaskoczenie jak będzie się oglądać xd ale i tak przypuszczam że będzie jakieś mrugnięcie dla fanów albo coś na koniec o Pymie :)