PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=637247}

Avengers: Czas Ultrona

Avengers: Age of Ultron
2015
7,2 212 tys. ocen
7,2 10 1 211577
6,1 66 krytyków
Avengers: Czas Ultrona
powrót do forum filmu Avengers: Czas Ultrona

Jak myślicie biorąc pod uwagę wydarzenia z ,,Kapitan Ameryka:Zimowy żołnierz" i ostatnich odcinków Agentów Tarczy, czy HYDRA może mieć jakiś związek z powstaniem Ultrona?

ocenił(a) film na 7
kari_2001

Ciekawa teoria. Ultrona ma podobno zbudować Stark, ale może Hydra lub jakaś inna organizacja (AIM?) wprowadzą do jego oprogramowania jakiś błąd, który spowoduje, że Ultron się zbuntuje.

ocenił(a) film na 9
kari_2001

SPOILERY:
Ultorn jest dziełem S.H.I.E.L.D i powstaje od bardzo dawna, jego projektantami byli min. Howard Stark i Arnim Zola ale i Aldrich Killian i Tony mieli swój udział w jego budowie. Po wydarzeniach z Kapitana 2 Shield postanawia go użyć do walki z Hydrą ale Ultron się buntuje. Jego celem jest ochrona planety i uważa on HYDRE jak i SHIELD oraz Avengersów za zagrożenie dla jej dobra, tak więc mamy waleczny trójkącik Hydra Shield Ultron. Jest on jednoczesnie Supebohaterem i Supervillanem. Co ciekawsze "współpracuję" on z Mandarynem, tym prawdziwym o którego istnieniu dowiadujemy się z All Hail The King. Mandaryn jako jedyny jest wstanie oszukać Ultrona który ma wbudowane czujniki wykrywające gdy ktoś kłamie. A to tylko wierzchołek góry informacji o nim.

ocenił(a) film na 7
kolan_q

wszystko fajnie, ale poczekamy na oficjalną wersję, an ie twoje widzimisię.

ocenił(a) film na 9
Dealric

Z tym że to nie moje widzimisię, ale nie zamierzam tego udowadniać obejrzysz film za rok i poczujesz "ejj ja już o tym wcześniej wiedziałem". Niestety krety są wszędzie i nawet Marvel ma przecieki. Na dodatek dorzucę iż Marvel fajnie poradził sobie z lekkim natłokiem nowych postaci. Ultron prawie doprowadzi do Civil War dlatego by tego uniknąć drużyna zdecyduje się podzielić i na końcu A2 będzie drużyna wschodnia Tony, Thor, Hulk, i zachodnia Kapitan i reszta, oczywiście dalej będzie walczyć we wspólnej sprawie a nie przeciw sobie. Rhodey będzie miał trochę żal do Starka że ten nie wziął go do swojej drużyny.

ocenił(a) film na 7
kolan_q

Skoro niczego nie zamierzasz udowadniać to pozostaniemy przy Twoim widzimisię.
Tak, wszystko ma przecieki, tyle że te przecieki docierają wszędzie, więc odpuść udawanie, że wiesz więcej niż cała reszta.

Także gadaj sobie do woli, ale pozostajesz pieniaczem.

ocenił(a) film na 9
Dealric

Nie wiem skąd ta pasywna agresja ale niech będzie :) Nie zamierzam gadać do woli tylko przekazałem wam pewne informacje, a to jak do nich podejdziecie to już wasza sprawa.

kolan_q

Nie powiem wyglądałoby to całkiem ciekawie. W najnowszych odcinkach Agentów SHIELD ma pojawić się Maria Hill, więc może SHIELD nie do końca się rozpadło, a Hill zacznie ogarniać cały ten bałagan? Tylko nie pasuje mi ta współpraca Ultrona i Mandaryna. Zobaczymy.

ocenił(a) film na 7
kari_2001

Hill pod koniec CAPa2 stara się o etat u Starka.

Co do Shield, jako takie się nie rozpadło na stałe na pewno póki jest Nick Fury.

ocenił(a) film na 7
Dealric

Hill starała się o pracę u Starka ale nie wiadomo czy ją dostała :P Swoja drogą o ile dobrze pamiętam to w komiksach Stark trochę romansował z Hill ale głowy sobie nie dam uciąć. Warto obejrzeć najbliższe odcinki Agentów ponieważ w nich dowiemy się pewnie więcej o tym czym obecnie zajmuje się agentka Hill. Poza tym po słabym początku, Agenci stali się naprawdę dobrym serialem :)

Kuba_K1991

Właśnie pojawienie Hill i Furego pod koniec tego sezonu mają pokazać dokładniej co dalej z nimi :)

ocenił(a) film na 9
Kuba_K1991

No ale ona nie "starała" się o prace u starka by robić tam karierę, tylko pewnie będzie jakoś dalej kontynuować swoją pracę tylko pod innym zatrudnieniem. Nie każdy to zauważył oglądając kapitana, ale jak Helicarriery namierzały ludzi do odstrzału i było pokazane Stark-Tower ,to jak na początku Avengersów był napis Stark, po bitwie o NY zostało samo A tak teraz jest na nim logo Avengersów czyli litera A ze strzałką i w okręgu.

Jak już jesteśmy przy Starku to jeszcze jeden SPOILER do którego niech każdy podejdzie po swojemu i z dystansem.
Stark w Avengersach 2 będzie jak Hawkeye w pierwszej części. (if you know what i mean).

ocenił(a) film na 5
kolan_q

masz na mysli ze mu pomieszaja w glowie przy pomocy laski lokiego? w sumie teraz, jak juz nie ma reaktora to nie bylby problem...podobne zalozenia juz mieli w jedynce, tylko ze tony tam chyba mial udawac xd

ocenił(a) film na 7
Dochuu

Nie, nie o to chodzi.
Kolan nawiązuje do komiksowych starć z ultronem, a więcej spoilerować nie będę.

ocenił(a) film na 9
Kuba_K1991

Artykuł na oficjalnej stronie Marvela potwierdza że Hill pracuje u Starka
http://marvel.com/news/tv/2014/4/9/22305/cobie_smulders_brings_maria_hill_back_t o_marvels_agents_of_shield.?linkId=7957674

ocenił(a) film na 9
kari_2001

Słowo współpracuję umieściłem w cudzysłowie. Nie jest to partnerska współpraca tylko bardziej Mandaryn jest na łasce ultrona który uważa go za przydatnego w realizacji swych planów.

ocenił(a) film na 5
kolan_q

nie wiem czy to wymyslas czy nie, ale bardzo mi sie to wszystko podoba :D ( nawet jesli to tylko wytwor twojej wyobrazni to itak jest dobry )
mozesz powiedziec cos wiecej? jesli nie chcesz tutaj, moze chcialbys napisac do mnie na priv? :)

ocenił(a) film na 9
Dochuu

Marvel często zmienia szczegóły dlatego wole pisać o ogólnych założeniach które wiem że raczej nie ulegną zmianie.

- Tu jest koncpet art ze sceny którą już nakręcili w RPA http://marvelcomics.pl/img/wysiwyg/news/2014-03/zuri/concept/HULBUST.jpg
jak marvel go opublikował to wszyscy pomyśleli że pewnie znowu Hulkowi odwaliło a jednak nie.
co do przejęcia kontroli nad Starkiem to moje źródło mówi tak: Operacja usunięca odłamków była przeprowadzona na tenchnologi AIM i w ten sposób zdobyli dostęp do jego mózgu. I do tego momentu wydaje się to prawdopodobne, jednak to co mówi dalej mi się wydaję dziwne że aż mi w to ciężko uwierzyć i sam nie jestem tego pewien dlatego jeśli chcesz to napisze na PW.

- Iron Man został nakręcony tak by marvel mógł go dowolnie umieścić na lini czasu w Fazie drugiej.
- Guy Pearce(Killian) i Ben Kingsley(fake Mandarin) mają podpisane z Marvelem kontrakty na kilka produkcji także jeszcze prawdopodobnie ich ujrzymy.
- Podobno na chwilkę ma się pojawić Thanos który chce się wybrać na Ziemię jednak przez to że na Ziemi trwa "Era Ultrona" chwilowo zaniechuje ten zamiar.
(Jednak nie jest to na tyle integralna scena więc istnieje możliwość że zostanie wycięta z filmu)
- Tak jak w jedynce Avengersi zebrali się by ocalić ziemię tak tutaj zbierają się by ocalić samych siebie.
- Każdy z Avengersów dotrwa do końca filmu, jednak film ma być pozbawiony Happy Endu.

ocenił(a) film na 10
kolan_q

Ja sądze że Ultron przejmie kontrole nad tą zbroją, bo z tego co pamiętam to Ultron miał takie zdolności.

ocenił(a) film na 9
steven88

Przejęcie kontroli nad zbroją daje tylko kontrole nad zbroją, Ultron jest tylko sztuczną inteligencją do momentu kiedy Tony buduje mu ciało.
http://i718.photobucket.com/albums/ww182/universomarvel616/616actions/ultron05.j pg

kolan_q

Hmm ciekawe. Ale na tych zdjęciach Ultron trzyma tylko głowę Visiona i Ant-Mana.

ocenił(a) film na 9
kari_2001

Chodziło mi tylko o ukazanie ciała Ultrona, którego nie posiada od początku.
Więcej o genezie Ultrona dowiemy się z Ant-Mana którego akcja (ta teraźniejsza nie z lat 60) będzie się przez pewien czas dziać równolegle z Age of Ultron.
Jeśli ktoś liczy na obecność Lokiego to nie nie będzie go.
No i ten film nie będzie miał takiej zamkniętej konstrukcji jak pierwszy, jego wątki będą kontynuowane w trzecim kapitanie który będzie głównym spoiwem między drugą i trzecią częścią avengers. Takie Avengers 2.5

ocenił(a) film na 5
kolan_q

bardzo bym chciala wiedziec jak najwiecej wiec prosze napisz do na mnie na priv :p nie wiem czy mam cie dodac najpierw do znajomych?
co do '' Iron Man został nakręcony tak by marvel mógł go dowolnie umieścić na lini czasu w Fazie drugiej. '' to czy w trailerze tony nie mowi ze minelo pol roku od akcji 'avengers' ?

ocenił(a) film na 9
Dochuu

Mówi tylko że nie może spać. W filmie mówi chyba że od roku nie może spać albo że od czasu nowego jorku nie może spać, nie pamiętam już muszę obejrzeć ponownie trzecią część.
Prezydent USA który pojawił się w IM3 też pojawi się w AoU i będzie pod kontrolą ultrona ale o tym wiedzieć będą tylko Nick Fury i avengersi, reszta ludzi na świecie nie.

ocenił(a) film na 5
kolan_q

tak, od nowego jorku.
A wiesz cos na temat Coulsona? Bedzie w Avengers 2? No i co z blizniakami?Nie bardzo moge ich gdziekolwiek umiejscowic:\

ocenił(a) film na 9
Dochuu

Nie wiem czy Coulson będzie w A2 ale nie jest on do końca Coulsonem. Otóż był za długo martwy i jak go przywracali do życia to byli wstanie naprawić prawie wszystko ale nie byli wstanie wskrzesić jego podświadomości czy duszy nie wiem jak to przetłumaczyć dlatego wzięli ją z tego niebieskiego stworzenia które widzieliśmy. Stworzenie to jak wielu typowało jest rasy Kree, prawdopodobnie nazywa się Ronan i ma się pojawić w Guardians of Galaxy.
Nie czytałem komiksów ale z tego co wiem to w nich bliźniaki pochodzą z Wundagore czyli fikcyjnego państwa, w MCU Wundagore istnieje w jakimś równoległym wszechświecie, z tamtąd pochodzą bliźniaki i HYDRA szuka portalu/drzwi do tej krainy. Na początku filmu Hawkeye ratuję ich z niewoli Barona.

ocenił(a) film na 5
kolan_q

to brzmi coraz bardziej dziwnie ale i tak mi sie podoba ;D
ogladam agentow tarczy :p ale nie rozumiem o co chodzilo z ta 'dusza'. koles jest jaki byl, nie stal sie nagle maszyna do zabijania czy cos tylko ma koszmary itp. a jesli chodzi o ronana to ma go grac lee pace z tego co pamietam, no i ma byc zywy, a w agentach widzimy ze koles nie ma polowy ciala...
to znaczy ze straznicy galaktyki beda sie rozgrywac wczesniej?
a blizniaki Oo myslalam ze oni byli normalnymi ludzmi tylko ich potraktowali laska lokiego i dostali 'mocy'. troche chyba za duza watkow jak na jeden film :\

ocenił(a) film na 9
Dochuu

Laska lokiego nie jest lokiego on ja dostal w momencie kiedy dostawał armię chitauri, i laska ta nie może nadać komuś mocy :D
Nie znam dokładnej genezy bliźniaków, wiem tylko że Baron ich trzyma w niewoli bo starają się w umyślę Scarlet znaleśc tą furtkę do Wundagore.
Guardiansi prawdopodobnie będą dziali się wcześniej niż agenci tarczy i reszta fazy 2 nie mam informacji o dokładnym timelinie.
Couslon ma to samo ciało te samo wspomnienia i w zasadzie to jest niby ta sama, ale zauważ że w ostatnich odcinkach jeszcze przed akcją z Hydrą stał się trochę bardziej buntowniczy i stał się mniej 'posłuszny' na rozkazy z góry, jego podświadomość jest inna. Był nawet odcinek z taką czarną babką co była na usługach Jasnowidza ale znała Coulsona z przeszłości, i jak jej wyciągnęli ten implant to powiedziała do May że nie wie co zrobili z coulsonem ale jest inny.
Jak zawsze dużo zdradzają figurki produkowane z okazji premier tutaj jest figurka Ronana i znak się zgadza.
https://pbs.twimg.com/media/BiDf7guCQAA5xsC.png

ocenił(a) film na 5
kolan_q

to ze znakami widzialam wczesniej, ale takie znaki niby kazdy kree ma...chociaz z ronanem by pasowalo.
wiem ze to nie jest laska lokiego, w sensie ze nie on ja stworzyl, ale mial ja przez cale avengers no i wiadomo o co chodzi :p
chyba trzeba jeszcze poczekac na nastepne odcinki agentow. chociaz jak dla mnie dosyc logiczne bylo to clairvoyant to zola. no nie wiem, chyba ze cos innego wymysla :p

ocenił(a) film na 9
Dochuu

Jeszcze jest druga opcja że to nie Ronan tylko inny Kree który nazywa się Mar-Vell. Jednak ciężki mi mówić o serialu bo jest to chyba najbardziej elastyczna produkcja Marvela, której założenia ciągle się zmieniają a odcinki kręcone są z nie specjalnie wielkim wyprzedzeniem, stąd między innymi te przerwy w emisji które pojawiały się co jakiś czas.

ocenił(a) film na 5
kolan_q

mar-vell? serio? :D super imie haha
no bo z serialem sie dopasowywuja do filmow. teraz powinien byc spokoj bo nic nie wychodzi :)

ocenił(a) film na 7
Dochuu

Serial zmierza teraz do zapowiadania wydarzeń pod AoU.
I nie wierzyłbym ślepo we wszystko co tu jest napisane, bo kolan jakoś dziwnie nie podaje żadnych swoich źródeł ;> ot taki mały trolik, który coś tam o uniwersum wie, ale cholernie miesza mu się wszystko.

btw pokazany kree Ronanem mógły być tylko gdyby to był przeciwnik strażników i został tam zabity (szansa znikoma ale jest), za to mar-vellem nie ejst na 100% i to mogę Ci zagwarantować na ślepo ;)

ocenił(a) film na 9
Dealric

A ty dalej się napinasz, napisałem żeby brać te informacje z dystansem? napisałem. Jedni przeczytali i podeszli na luzie, inni zignorowali a tylko ty się spinasz i wystosowujesz różne epitety pod moim adresem.

ocenił(a) film na 5
Dealric

nie ma co sie spinac, info od kolan_q jest ok, pewnie duza zmienia ale wiekszosc rzeczy mniej czy bardziej pasuje jesli je sie porowna m.in ze zdjeciami z planu i informacji ktore juz sa potwierdzone ;)

ocenił(a) film na 9
kolan_q

To tylko moje przypuszczenia ale mogą uśmiercić Pepper :(

ocenił(a) film na 5
kolan_q

z tym ze beda druzyny to mi calkiem pasuje, bo z tego co sie orientowalam to jak krecili i byly zdjecia z planu to bylo ich widac trojkami np. hawkeye, black widow, kapitan ameryka tak jak mowisz

Dochuu

Na nowych zdjęciach z planu Avengers 2 widać czołgi należące do Hydry lub do oddziałów Hulkbusters. Ponadto na innych zdjęciach akcja rozgrywa się w latach 40 i widać na nich Peggy Carter i Steva Rogers. Warto dodać, że na pewnym forum pojawiła się informacja, że podczas kręcenia zdjęć w latach 40 na planie był obecny Paul Bettany, który ma podobno wcielić się w postać Visiona.

ocenił(a) film na 7
kari_2001

Peggy Carter ma często pojawiać się w drugim sezonie Agentów SHIELD. Widać, że ma jeszcze jakąś ważną rolę do odegrania w kinowym uniwersum Marvela.

ocenił(a) film na 9
kari_2001

Nie pisałem tego wcześniej bo wydawało mi się to dziwne ale Ultron ma mieszać czasem, min. po to by pozyskiwać vibranium. Tak samo część akcji będzie się działa w kółko bo Ultron stworzy jakąś pętle czasu. Jak napisałeś o tych latach 40 to nabiera to wiarygodności.

ocenił(a) film na 5
kolan_q

troche za duzo rzeczy jak na jeden film, tak mi sie wydaje :\ z tym czasem to juz wgl, za pomoca time gem czy cp?
ja mysle ze to bedzie sprawka vision'a, moze wywola jakies wizje ( jak imie wskazuje heh ) jak jeszcze bedzie zly, przed dolaczeniem do avengers xd cos a'la ' pokaze ci jak mogloby twoje zycie wygladac z peggy gdybys wtedy nie skonczyl w gorze lodowej, tylko juz sie nie wtracaj i siedz cicho '

ocenił(a) film na 7
kolan_q

To co może jakieś źródło w końcu?;>

ocenił(a) film na 7
kolan_q

Zresztą nieważne, chcesz to udawaj dalej, że masz super tajne dane, z czego 90% to tweety jednej osoby, a reszta to kompletnie nielogiczne i bezsensowne udziwnienia ;d

tylko nie zdziw się, bo ten pan już się nieraz pomylił.

ocenił(a) film na 9
Dealric

i nie raz miał rację :)

ocenił(a) film na 7
kolan_q

Problem w tym, że póki co tak ostatni one shot jak i winter soldier zaprzeczył wielu jego spoilerom.

ocenił(a) film na 9
Dealric

Mi się wydaję wręcz odwrotnie, ale nie ma co bić piany, co będzie to będzie i czas zweryfikuję czy gość ma rację czy nie.

ocenił(a) film na 7
kolan_q

Tia.

A tak widziałem, że nie czytasz komiksów to gwoli uświadomienia:
- Ultron nie doprowadzi do Civil War ;) W obecnym uniwersum filmowym Civil War jest niemozliwe, może za 10 lat jak pojawi się więcej postaci.

ocenił(a) film na 9
Dealric

Nie napisałem że Ultron doprowadzi do Civil War tylko, że drużyna żeby tego uniknąć podzieli się na grupy. (Może sformułowanie civil war jest zbyt wielkie ale to że w teamie mogą pojawić się napięcia widzieliśmy już w jedynce) osobiście nie chciał bym w ogóle oglądać Civil War w filmowym uniwersum.

kolan_q

napisałam :) Jestem dziewczyną :)

ocenił(a) film na 6
kolan_q

Skoro Ultron będzie posiadał czujniki wykrywające, gdy ktoś kłamie, to wystarczy powiedzieć mu, że ma się dobre zamiary, np. taki Kapitan powie "hej, gościu, my też chcemy bronić ziemi", Ultron pozna, że on nie kłamie i The End, zatem tu moim zdanime lekki błąd logiczny:)

ocenił(a) film na 9
Frieza

W takiej sytuacji oczywiście ultron pozna że kapitan mówi prawdę ale go nie obchodzą intencje kapitana. Kapitan może chcieć bronić ziemii ale Ultron uważa że Avengersi bardziej jej szkodzą niż pomagają dlatego chce ich wyeliminować, więc nie ma to nic wspólnego z czujnikami które po prostu wykrywają fałsz lub prawdę.

ocenił(a) film na 6
kolan_q

No ciekawe czy coś z tych informacji się potwierdzi, byłoby ciekawie, gdyby faktycznie Mandarin i Hydra pojawiły się w filmie, ale to by oznaczało coraz mniejsze szanse na Iron Mana 4.