Faza I
Iron Man-2008 r.
Incredible Hulk-2008 r.
Iron Man 2-2010 r.
Thor-2011 r.
Captain America:Pierwsze starcie-2011 r.
Avengers-2012 r.
Faza II
Iron Man 3-2013 r.
Thor:Mroczny swiat-2013 r.
Kapitan Ameryka:Zimowy zolniez-2014 r.
Strażnicy Galaktyki-2014 r.
Avengers:Age of Ultron-2015 r.
Mysle,że w fazie trzeciej kolejność może być mniej więcej taka.
Faza III
Ant-Man-2015 r.
Doctor Strange-2016 r.
Czarna Pantera-2016 r.
Thor 3-2017 r.
Kapitan Ameryka 3-2017 r.
Iron Man 4-2018 r.
Hulk 3-2018 r.
Strażnicy Galaktyki 2-2018 r.
Avengers 3-2019 r.
Moja kolejność jest taka a jaka wasza?
Hulk 3 - raczej Incredible Hulk 2, bo część z Ericiem Baną nie należy do tego uniwersum. Mimo wszystko wątpię aby zrobili kolejną część Hulka. Czarna Pantera także raczej odpada, nie będzie głównym bohaterem, ewentualnie będzie w serialu albo jako dodatek. Iron Man 4 i Kapitan Ameryka 3 średnio mi się widzą, bo obaj aktorzy grający główne role mają trochę dość Marvela. Co do Strażników Galaktyki - tym filmem Marvel sporo ryzykuje, obstawiam, że sequel zależy mocno do wyników pierwszej części.
myślę, że aż 9 filmów w fazie trzeciej to trochę za dużo Thor 3 i Kapitan 3 rzeczywiście już zostały wstępnie zapowiedziane, Strażnicy 2 też już się przewinęli w newsach, co do Czarnej Pantery to zgadzam się z Kathlarem, a Hulk 2 raczej nie powstanie, co do IM4 i Avengers 3 to zapowiedzi nie ma, nawet średnio ze spekulacjami zwłaszcza co do IM4. W spekulacjach też pojawiła się Czarna Wdowa.
Ant Man 2015 - już wiadomo
Thor 3
Kapitan Ameryka 3
Doktor Strange
Strażnicy Galaktyki 2 jako wstęp do Inhumans lub Czarna Wdowa
Avengers 3 (może jako zwieńczenie i jeżeli będzie to w 2018)
nie piszę innych dat, bo zostało już zapowiedziane, że chcą przeplatać nowego bohatera z już mającym własny film
RDJ podpisał kontrakt na 3 część Avengers więc jest zapowiedziany tak jakby.
Ant Man,Cap3,Thor 3,doctor,avengers 3 są już pewne.
w swoich opiniach staram się bazować raczej na oficjalnych informacjach, pewne są jak na razie Ant-Man i CAP3, bo zostały zapowiedziane, wspomniane również rzeczywiście zostały Thor i Docktor Strange, że mają wejść w skład III fazy, ale co do pewności do wstrzymałbym się do oficjalnych zapowiedzi
co do Avengers 3 nie twierdzę, że nie powstaną tylko czepiam się umieszczania filmów, które nie zostały oficjalnie zapowiedziane i dawania przy nich dat, do tej pory widnieje na filmweb'ie Nick Fury, który rzekomo ma powstać w 2014 a nie wiadomo czy w ogóle powstanie...
Tak Thor3 jak i Dr. Strange będą częściami fazy 3 :) Tylko dat nie ma.
Ant-man, CAP3 i Avengers3 to pewniki z datami.
Do tego Strażnicy 2 są bardzo prawdopodobni.
Reszta wymienionych na start filmów to bzdura. Iron Mana 4 nie ma w planach i nie będzie, bo RDJ nie podpisał na niego kontraktu, Hulk 3 nie powstanie, bo nie powstał nawet 2, a Black Panther był spekulowany przez to, że Avengersi mieli mieć czesciowo miejsce w Afryce.
Podobo III faza ma być najdłuższą i zapewno Avengers 3 będzie w tym 2019.
Jak dla mnie to:
2015 - AntMan (to już pewniak)
2016 - Cap 3 (pewniak) oraz pewnie Doktor Strange
2017 - Thor 3 i/lub GoG 2
2018 - Tu również może być Thor 3, GoG 2, Black Panther lub cokolwiek, nawet Hulk
2019 - Avengers 3
Szczerze powiem, nie widzi mi się film o Czarnej Wdowie (wolałbym serial), a co do IM 4 skoro Robercik ma podpisany kontrakt tylko na A3 to raczej jest mało prawdopodobne że 4 powstanie, chyba że dopiero po A3, no ale do tego czasu wszystko sie może zmienić.
Nie spotkałem się z opinią na temat wydłużonej III fazy, jak tak to fajnie.
Natomiast odnośnie Czarnej Wdowy to posiłkuję się wypowiedzią:
"Feige stated that, after exploring Black Widow's past in Avengers: Age of Ultron, he would like to see it explored further in a solo film, which already had development work done for it."
Co do Hulk'a to uwielbiam zielonego stwora i chętnie bym zobaczył go znów w solowym filmie, ale podobno nie ma w najbliższym czasie planów aby powstała kontynuacja, choć fakt, że Ruffalo ma podpisany kontrakt na 6 filmów daje nadzieje...
Ponoć tworzą serial o hulku. może w 2 pojawili by się she hulk, szary hulk oraz ale raczej w 3 pojawi się red hulk i red she hulk. :)
Planet Hulk, a później World War Hulk to marzenie, ale wątpię abyśmy mieli przyjemność to zobaczyć w tej wersji świata Marvela.
To prawda, w tej wersji Bruce kontroluje Hulka przynajmniej do pewnego stopnia. co najwyżej doczekamy się filmu animowanego World War Hulk bo Planet Hulk już istnieje. dlatego można się spodziewać, że jeśli powstaną filmy o hulku to one będą dość luźno powiązane z komiksami jak na przykład thor, iron man, kapitan Ameryka.
Marvel wykorzystuje różne komiksy, dodaje do tego nowe pomysły i tworzy filmy. To prawda, że Bruce w pewnym stopniu kontroluje Hulka, ale jak już wiemy, w Avengers: Age of Ultron Hulk będzie walczył z Hulkbusterem. Można się spodziewać, że w pewnych sytuacjach Banner trzyma rękę na pulsie, ale to nie znaczy, że wiecznie będzie mu się to udawało. Gdyby, na przykład, zaistniał poważny kryzys na świecie, co zresztą widzimy w Zimowym Żołnierzu, Bruce mógłby sam zacząć się denerwować. A jeżeli Bruce się denerwuje, to Hulk praktycznie bez przerwy trzyma władzę. Więc, gdyby teoretycznie, zaistniała sytuacja, w której Bruce jest zirytowany zachodzącymi wydarzeniami, mógłby stracić kontrolę nad zieloną bestią, co mogłoby być powodem dla którego Hulk został wysłany w kosmos. Weźmy pod uwagę także to, że ten Banner chciał się zabić aby powstrzymać Hulka, więc w tej wersji mógłby nawet dobrowolnie chcieć poddać się takiemu zabiegowi. Gdyby tak się stało, a Hulk przejąłby kontrole nad jego umysłem, mielibyśmy wspaniałe fundamenty na stworzenie przez Marvela filmu pod tytułem Planet Hulk. A po tym już jedynie z górki do World War Hulk, która przedstawiłaby Hulka jako postać, która nauczyła się wielu rzeczy i nie jest już tak bezmyślna, a wręcz stała się przebiegłym wrogiem, którego może nawet nie da się zniszczyć.
Akurat z Hulkbusterem będzie pewnie tak, że Ultron przejmie bezpośrednią kontrole nad zbrojami iron mana dzięki czemu będzie miał armie. pożyjemy zobaczymy.