Nie jestem ich fanem. Czy mimo to film może sie podobać?
Trzeba znać dokładnie te wszystkie postaci by wiedzieć o co kaman?
No to jest problem bo widziałem tylko Iron-mana (1 i 2 część) i Hulka (z Baną i Nortonem). Można sobie jakoś skrócić drogę do ich poznania? Są gdzies jakieś opisy lub streszczenia?
Co do Hulka, to do "filmów poprzedzających" zalicza się tylko ten z Nortonem, o ile się nie mylę :)
Chodzi Ci o jakieś szczegółowe opisy? W sumie, to co Ci szkodzi obejrzeć?
Co mi szkodzi? Bo nie chcę tego oglądać tylko dla efektów. Obawiam się że niewiele zrozumiem z tego filmu nie znając jego bohaterów, tego skąd się wzięli i co robili przed przystąpieniem do projektu Avengers. O tym gościu z łukiem nawet nie słyszałem do tej pory.
Jeżeli film jest zrozumiały dla osób nie znających komiksów to obejrzę:P
Poza tym zawsze się obawiałem że to efekciarski kicz. Stąd moje dylematy.
Ja w ogóle nie czytałem komiksów, ba, dopiero po Avengers zacząłem się interesować superbohaterami, więc myślę, że śmiało możesz wszystko oglądnąć.
Już się trochę z tymi postaciami zapoznałem. Szczerze mówiąc nie za bardzo podoba mi się pomysł że bogowie nordyccy pojawiają sie na ziemi by ją ratować. Przecież oni mają swój własny, piękny świat - Asgard. Co ich obchodzi ziemia?!
Ale film obejrzę. Może uda mi się nabrać do tego dystansu. To w końcu czyste sci-fi;)